"תוואי טיילת דרך הנדיב שונה כדי לשמור על עצי האלון העתיקים "
פלאשנט חדשות יום רביעי,
25 בספטמבר 2024, 07:07
אגף שפ"ע במועצה המקומית פרדס חנה כרכור, מקדם כבר מספר חודשים עבודות לביצוע טיילת בדרך הנדיב
קטע הטיילת בדרך הנדיב, מהמפגש עם רחוב היוגב עד למפגש עם דרך הבנים, מתבצע בעלות של מיליוני שקלים כולל ביצוע של מדרכות, שבילי אופניים, פינות ישיבה, נטיעת עשרות עצים, פתרונות ניקוז ועוד.
כמו כן, הפרויקט כולל הקמת חניון בדרך הפלמ"ח, שיפוץ רחבה שם ופחים מוטמנים לפינוי הפסולת בשכונה.
בתוך כך נמסר כי לקראת ביצוע העבודות בקטע האחרון הסמוך לדרך הבנים, נתקלו המבצעים בקושי. התכנון של המקום הציב את השביל לביצוע סמוך לעצי האלונים העתיקים, ועלול היה לסכן אותם ולפגוע בשורשיהם.
בעקבות כך שונה התוואי תו"כ ביצוע, כך שבשונה מדרך הטיילת, הונח דק עצים, המקום לא נחפר והשביל האמור בוצע באופן שלא מסכן את העצים.
מרחיב על כך עו"ד אביעד סיני, סגן ראש המועצה ומחזיק תיק שפ"ע: "אני מודה לעובדי האגף על תשומת הלב, לחברתי יו"ר ועדת איכות הסביבה יעל כהן פארן, לחברת המועצה מעין אלדר שסייעה וליתר השותפים לדרך, מהנהלת המועצה ונאמני העצים פרדס חנה כרכור. מבחינתנו, כל תכנון וביצוע חייב לכלול שמירה יתרה על העצים בפרט בפרוייקט משמעותי כזה, אותו מוביל אגף שפ"ע. אנו משקיעים ופועלים לסיים העבודות ולהעביר הפרוייקט לשימוש הציבור. מגיע לכולנו לסיים ומתחילת הקדנציה פעלנו רבות בנושא".
יו"ר ועדת איכות הסביבה, חברת המועצה יעל כהן פארן: "העצים בישוב הם נכס משמעותי ויחד עם חברתי מעין אלדר, אנו פועלים לעלות את הנושא למקום הראוי בוועדת איכות הסביבה ובכלל. בכוונתנו להביא לאישור נוהל שיחייב תכנון ירוק כולל ליווי אגרונום ואישור שפ"ע לכלל הפרויקטים המקודמים במועצה. אני מודה להנהלת המועצה על שיתוף הפעולה בנושא, תודה לחבריי להנהלה ולעובדים על הסיוע בשינוי התוואי בטיילת. נפעל שבכמה יותר פרוייקטים יישמר הסטנדרט".
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!