הילד התאשפז בבית חולים שניידר עם תסמינים של חום ופריחה בכפות הידיים ושוחרר לביתו
ילד בן שלוש מאור עקיבא חלה בקדחת הבהרות (הכתמים). לא ידוע מקור ההדבקה. הילד התאשפז בבית חולים שניידר עם תסמינים של חום ופריחה בכפות הידיים ושוחרר לביתו. מדובר במקרה בודד שאירע ביישוב בשנים האחרונות.
בעקבות המקרה ד"ר ריאד בדראן רופא וטרינר ראשי ומנכ"ל איגוד ערים וטרינרי שומרון ערך בדיקה בסמוך למקום מגוריו של הילד, בקש מהעיריה לערוך הדברה נגד קרציות ופרסם מידע הנחיות לציבור אודות הקדחת ודרכי המנעות.
עיריית אור עקיבא תבצע בימים הקרובים הדברה בשטח. כמו כן נמסר מהעירייה כי מדובר במקרה בודד ולא נמצא מקור ההדבקה, " העירייה מקפידה על ביצוע כל ההנחיות בתחום הוטרינרי ובכלל זה ההנחיות הנוגעות לקדחת הבהרות למען בריאות הציבור" הדגישו בעירייה.
קדחת הבהרות היא מחלה שנגרמת על ידי חיידק בשם " ריקציה קונורי " ומועברת על ידי קרצית הכלב החומה. הידבקות בקדחת אופיינית לחודשי הקיץ. בעונה זו בני אדם מבלים יותר מחוץ לבית והקרציות פעילות. המחלה מועברת לבני אדם על ידי עקיצת קרציה נגועה, שכמעט ואינה מורגשת. ההדבקות עלולה להתרחש בבית, בחצר, בפארקים ובגינות ציבוריות, בפינות חי וגם בטבע. המחלה מופיעה בדרגות חומרה שונות כמו חום גבוה, צמרמורות, כאבי שרירים ועצמות, חולשה כללית. בשלבים מתקדמים, תופענה גם בהרות בצידן הפנימי של כפות הידיים והרגליים. במקרים נדירים, המחלה עלולה להסתיים במוות.
חמישה עד שבעה ימים חולפים מרגע העקיצה ועד להתפתחות תסמיני המחלה. עם גילוי המחלה יש לפנות מיד לקבלת טיפול רפואי, למניעת החמרה, העלולה, כאמור, להסתיים במוות.
"יו"ר האיגוד אילן שדה," אנו קוראים לציבור לגלות עירונות ולפעול בהתאם להנחיות על מנת שלא להידבק במחלה, ולשמור על בריאותו".
סכנת קדחת הבהרות: הנחיות מניעה וטיפול
⭐ מהי קדחת הבהרות?
קדחת הבהרות נגרמת על ידי חיידק הריקציה קונורי המועבר על ידי קרציה העלולה להמצא על כלבים, מעלי גירה ומכרסמים. מדובר במחלה - שבמידה ואינה מטופלת בזמן, עלולה להיות קטלנית ואף להסתיים במוות.
⭐כיצד ניתן לצמצם את הסיכון לחלות בקדחת?
לאור הסכנות במחלה זו יש חשיבות רבה לטיפול ואיבוק כנגד קרציות על הכלב. שימו לב, ישנם מקומות מסתור של קרציות על הכלב: מסביב לעיניים, מסביב ובתוך האוזניים, מתחת לקולר, מתחת לרגליים הקדמיות ובין הרגליים האחוריות, מסביב לזנב, בין האצבעות.
כמו כן מומלץ לבצע טיפול ואיבוק סביבתי במלונת הכלב או במקומות המרבץ שלו. במידה והתגלתה קרצייה, יש להקפיד לשלוף אותה במלואה באמצעות פינצטה ולא למעוך אותה עם האצבעות על הגוף. ישנה חשיבות רבה לשליפת הקרצייה במלואה מהגוף, במידה ונשארים חלקים של הקרציה, נשאר גם החיידק. אחרי שליפת הקרצייה יש לכבס היטב את הבגדים.
⭐כיצד נדבקים בקדחת הבהרות?
המחלה מועברת לבני אדם על ידי עקיצת קרציה נגועה, שכמעט ואינה מורגשת.
ההידבקות מתרחשת בעיקר בחודשים החמים, כאשר הקרציות פעילות ובני אדם נוטים לבלות מחוץ לבית. חשיפה להידבקות עלולה להתרחש בבית, בחצר, בגינות ציבוריות, בפינות חי וגם בטבע.
⭐מהם הסימפטומים של קדחת הבהרות?
המחלה באדם מופיעה בדרגות חומרה שונות כמו חום, כאבי ראש ופריחה, לרבות כפות ידיים ורגליים.
⭐מהן הסכנות ?
התקופה שחולפת מרגע העקיצה ועד להתפתחות סימני המחלה היא לרוב חמישה עד שבעה ימים. במידה ולא ניתן טיפול תרופתי המחלה אף עלולה להיות קטלנית ולהסתיים במוות.
⭐מה עושים במידה ומופיעים סימפטומים?
במידה והורגשה עקיצה על ידי קרציה או שמופיעים סימפטומים יש לפנות באופן מיידי לקבלת טיפול רפואי.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!