כמה גאווה. שרון קנטור זכתה בשבת האחרונה במדליית כסף בתחרות גלשני ה-IQFOIL. . הגולשת הישראלית, שהיא גם אלופת העולם, סיימה שנייה בשיוט הגמר והביאה לישראל מדליית כסף שלישית במשחקים האולימפיים בפאריס ורביעית אי פעם.
בשיוטי המוקדמות, קנטור סיימה במקום השני הכללי והעפילה לחצי הגמר. הגולשת הישראלית התחרתה בשיוט הגמר מול אמה וילסון הבריטית ומרת’ה מגטי האיטלקייה. קנטור הייתה במקום השני במהלך רוב השיוט וסיימה אותו כסגנית אלופה אולימפית וזוכת מדליית כסף. מגטי האיטלקייה זכתה במדליית הזהב בשיוט הגמר, וילסון הבריטית סיימה אחרונה וזכתה בארד.
"זה היה מדהים" אמר קנטור בקו הסיום והוסיפה: "היה פשוט מלחיץ, כיף, מרגש, זה היה כזה פשוט ממש אמוציונלי. כל המתח הזה, חיכינו לו די הרבה זמן שיתחיל, אפילו יום שלם, אז אני חושבת שזה התנקז לשיוט אחד שלם, אני שמחה מהיכולת שהצגתי, אני חושב שאפילו יכולתי לנצח את זה אבל אני סולחת לעצמי על זה".
עוד אמרה בהתרגשות: "בסוף אני מייצגת את המדינה, נשלחתי לפה כדי לבוא ולעשות את התוצאה הכי טובה בשביל המדינה. כשאתה עושה מדליה אולימפית אתה פתאום מרגיש שזה מעבר לעוד מדליה, ייצגתי את ישראל בבמה הכי גבוהה שאפשר, זה עוצמתי בטירוף".
על השיוט עצמו: "אמה ווילסון הייתה קצת לא בלופ נראה לי (צוחקת), פשוט מאוד התרכזתי באותו רגע, לא לחשוב על הפיניש ומה יקרה, אלא מה אני עושה ברגע זה. אני חושבת שזה ממש פיקס אותי, כשהבנתי שאני במקום טוב לא שמחתי עדיין עד שחציתי את הפיניש, כי הכל יכול לקרות. אלה המחשבות שלי, כל הזמן רק מה קורה בים. הצלחתי לעקוף את הבריטית, באיזשהו שלב הבנתי שהיא לא בלופ, הסתכלתי אחורה וראיתי שהאיטלקייה כבר הסתובבה, חיכיתי קצת, הסתובבתי והבנתי שזה היה קצת מאוחר מדי, סך הכל בסדר. אני חושבת שתמיד צריך לקיים שיוטים ולא לבטל אף פעם. התחרות הזאת לקחה לנו שבוע שלם, כל יום הוא הרבה יותר ארוך מהרגיל, אז אני פשוט ניסיתי להישאר רגועה, הסתובבתי הרבה עם הישראלים פה, קצת עם המאבטחים, יש אווירה טובה. ניסיתי לתת לזה יותר מקום מאשר למחשבות".
על הדרך שלה: "הנבחרת שלנו מיוחדת, לכולנו יש מדליות וזה מטורף לגמרי. אני חושבת שמה שמיוחד זה שכולנו חברות, יש להן חלק ענק בדבר הזה, הן תמכו בי והן מדברות איתי כל יום, חשוב לי הצד שלהן והתמיכה שלהן כי יש להן חלק חשוב בדבר הזה, אני רוצה לומר להן תודה ענקית".
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!