צעדיו של השר סמוטריץ׳ למאבק בהכרה במדינה פלסטינית ובהליכים נגד ישראל אושרו בקבינט והן כוללות סנקציות נגד הרש״פ, קידום ההתיישבות וצעדים נוספים.
חבר הקבינט המדיני ביטחוני בצלאל סמוטריץ׳: "לאחר שבועות של דיונים, ממשלת ישראל מקדמת תגובה הולמת לצעדים האנטי ישראלים בהובלת הרשות הפלסטינית. הסנקציות נגד הרש"פ וקידום ההתיישבות מרחבי ארצנו הם מסר ברור. כנגד כל מדינה שמכירה חד צדדית ברש"פ כמדינה אנחנו מקימים יישוב".
יו"ר הציונות הדתית הוסיף ואמר: "הרשות הפלסטינית הצטרפה לחמאס בניסיונות לפגוע בישראל בארץ ובעולם ואנחנו נילחם בזה. למי שהיה צריך הוכחה, קיבלנו זאת ב7 לאוקטובר. מדינה פלסטינית בליבה של ישראל זו סכנה קיומית, לא אאפשר להביא אסון כזה על מדינת ישראל".
באקלים הבטחוני והמדיני שבו ישראל מצויה, יש הקוראים ליד חזקה, יש הטוענים לעסקה, ויש את מי שמבקש לחדד את המסר : וְכַֽאֲשֶׁר֙ יְעַנּ֣וּ אֹת֔וֹ כֵּ֥ן יִרְבֶּ֖ה וְכֵ֣ן יִפְרֹ֑ץ וַיָּקֻ֕צוּ מִפְּנֵ֖י בְּנֵ֥י יִשְׂרָאֵֽל.
בזמן שמאז ה-7/10 גבולות מדינתנו הקטנה הצטמצמו עוד יותר לכדי אקס טריטוריה שרובה במרכז, יש בהתרחבות על שטחים מסר חד ונוקב, אנחנו כאן כדי להישאר. ישראל שתמיד הקפידה להילחם מחוץ לגבולותיה, לדחוף את הלחימה אל גבולות המדינה שבה נלחמים נאלצת היום להילחם כאשר חלקים נרחבים ממנה בתוך האש, בקו העימות, אזרחים ונכסים אזרחיים וצבאיים בחזית הלחימה.
לצד החללים הגיבורים, החטופים, המפונים, התיישבות היא אולי נחמה פורתא אבל היא עדיין נכס אסטרטגי שחבל ולא השתמשו בו מספיק.
ההנהגה שלנו סובלת מהסברה קלוקלת או לא קיימת, מקואליציה שאיננה תמימת דעים, ותורת לחימה שעושה שכל רק עבור אלו שבסוד העניינים.
למראה התמונה העגומה שמצטיירת, יש מי שרואה בצעד הזה של השר סמוטריץ', תגובה ציונית הולמת. במאבק שבו עבור האויב הכל סובב סביב טריטוריה, חזקה באדמה היא עונש פסיכולוגי, לאומי ואישי, אישי מאוד. עם ישראל חי, קיים, בועט, מתיישב ומפריח את הארץ, ארץ האבות. תגובות ציוניות הולמות נוספות בעיניי הן לאחד את העם, לצמצם פערים, להרבות בשיח ובחיבור, מעלה ראשונה היא להחזיר עטרה ליושנה - להרבות באהבת חינם.
מכאן אבקש לשלוח איחולי החלמה מהירה ורפואה שלמה לראש העיר היקרה מרים פיירברג איכר, תשועת השם כהרף העין, מי ייתן ותחזור לאיתנה הראשון ב״ה.
שלכם,
עו״ד ומגשרת ונסה שגיא, יועצת אסטרטגית ופוליטית, מנחת התוכנית המשפטית המובילה ברשת ״הפרקליטות ועו״ד״
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!