בשבוע שעבר התקיים כנס מתכננים במתנ"ס זמארין זכרון יעקב. בכנס השתתפו ראש המועצה המקומית עו"ד אלי אבוטבול ובכירים נוספים.
בשבוע שעבר התקיים כנס מתכננים במתנ"ס זמארין זכרון יעקב. בכנס השתתפו ראש המועצה המקומית עו"ד אלי אבוטבול ובכירים נוספים.
את הכנס פתח בדברי הסבר וחזון יו"ר הוועדה המרחבית לתכנון ובנייה "יישובי הברון", אורי בוסקילה, שדיבר על כך שהוועדה מתמקצעת ומטיבה עם המרחב הגדול והרבגוני שמייצר פסיפס מרתק של בינוי כפרי עירוני, פינוי בינוי וכו'.
לדבריו, "הרעיון שאנחנו מובילים בוועדה הוא להיות ועדה יעילה, קונסטרוקטיבית ומקצועית, שתוביל את כל המרחב לקיים את תוכניות המתאר שמתגבשות בתקופה האחרונה במרחב כולו".
יו"ר הוועדה, אורי בוסקילה מציין ואומר: "כתפיסת עולם שלי כיו"ר הוועדה המרחבית "יישובי הברון" אני רואה חשיבות רבה בפתיחת השורות של כל גורמי המקצוע לידע מגורמים שונים וזאת כדי להעשיר את היכולות, המקצועיות של כל גורמי התכנון במרחב. כמדיניות שאני מוביל בוועדה מעל שנתיים, מדיניות שבאה לידי ביטוי בהתמקצעות של כל עובדי הוועדה כולל מהנדס הוועדה, אדריכל הוועדה, מנהל הוועדה, מנהלת הרישוי והעובדים המסורים שלנו להיות יעילים יותר ופתוחים יותר לכל מה שקשור למתן שירות יעיל יותר, מקצועי יותר ומסביר פנים יותר.
מעבר לכך שאנחנו מקיימים פגישות עבודה שוטפות עם מתכננים ואדריכלים בשעת הצורך,
אנחנו תמיד פתוחים לשינויים שייצרו זמינות יותר נכונה ומענים מהירים יותר לגורמי מקצוע שבאים במגע עם עובדי הוועדה".
עוד הוא מוסיף: "כחלק מתפיסת עולם רחבה זו שאני מוביל יחד עם חבריי בוועדה יזמתי כנס בשבוע החולף, כנס שבו גורמי מקצוע מהמעלה הראשונה באו ונתנו את המשנה המקצועית שלהם בצורה מרתקת ביותר. הראשונה שבהם גב' רותי שוורץ, יו"ר הוועדה המחוזית חיפה. רותי מגיעה מתפקיד בכיר ממנהל התכנון, במצגת מקצועית ויפה רותי הסבירה את הנושא "מתכנון לרישוי אתגרים והזדמנויות", פתחה צוהר רחב לכל מה שקשור בשינויים שחלים ברישוי.
מצגת מקצועית זו של הגורם המקצועי הבכיר ביותר אל מול המתכננים מייעל לאין ערוך את היכולת של המתכננים לקבל במינון ישיר את השינויים שחלים במדיניות שמובילה יו"ר הוועדה, כמובן בכפוף להוראות המנהל.
בתום הצגת המצגת של גב' שוורץ, נשאלו שאלות מקצועיות מהקהל וניתנו תשובות בהתאם.
אדריכל הוועדה, מר מחמיד מוחמד, העביר מצגת מקצועית ומרשימה בנושא חוק ההסדרים, ככלי ליישום תכנון מתאר כוללני, מצגת שהביאה את השינויים המשמעותיים והעכשוויים שחוק ההסדרים יצר בשנה החולפת. מצגת זו מקרבת את גורמי המקצוע לייעל ולהתייעל בהתאם לכך.
מהנדס הוועדה, אינג' מנדי שפיגלר, דיבר על סוגיות עדכניות בתחום התכנון והבנייה.
המודד המחוזי, מר הייתם שאהין, דיבר בנושא תקנות המיפוי ומדידה תצ"רים. הוא ענה גם על שאלות מקצועיות מהקהל.
עו"ד איתמר פנץ, יו"ר הוועדה להתחדשות עירונית לשכת עורכי הדין דיבר על התחדשות עירונית.
חתם את הכנס אחד האדריכלים המובילים בארץ ובעולם, אדר' אילן פיבקו, שנתן מצגת מרשימה ומקצועית שבאה לתת תוכן עמוק ובסיס רחב להבין איך נכון לאדריכל לגשת בכלל לבינוי ולתוכניות אדריכליות. מעבר לרזומה העשיר של אדר' פיבקו, הקהל שתה בצמא את דבריו המרתקים, היה מרותק להרצאה וגם בסוף דבריו הוא ענה לשאלות מהקהל".
יו"ר הוועדה אורי בוסקילה, הודה למנהלת הלשכה כרמית יעקב ג'אן ולמנהל הוועדה שלומי דיין, על כך שריכזו בצורה מקצועית יעילה ומסורה וניצחו על הכנס כולו. כנס שלדבריו עד היום מדברים על היעילות ועל הערך המוסף שקיבלו אורחי הכנס.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".