בשבוע שעבר התקיים כנס מתכננים במתנ"ס זמארין זכרון יעקב. בכנס השתתפו ראש המועצה המקומית עו"ד אלי אבוטבול ובכירים נוספים.
בשבוע שעבר התקיים כנס מתכננים במתנ"ס זמארין זכרון יעקב. בכנס השתתפו ראש המועצה המקומית עו"ד אלי אבוטבול ובכירים נוספים.
את הכנס פתח בדברי הסבר וחזון יו"ר הוועדה המרחבית לתכנון ובנייה "יישובי הברון", אורי בוסקילה, שדיבר על כך שהוועדה מתמקצעת ומטיבה עם המרחב הגדול והרבגוני שמייצר פסיפס מרתק של בינוי כפרי עירוני, פינוי בינוי וכו'.
לדבריו, "הרעיון שאנחנו מובילים בוועדה הוא להיות ועדה יעילה, קונסטרוקטיבית ומקצועית, שתוביל את כל המרחב לקיים את תוכניות המתאר שמתגבשות בתקופה האחרונה במרחב כולו".
יו"ר הוועדה, אורי בוסקילה מציין ואומר: "כתפיסת עולם שלי כיו"ר הוועדה המרחבית "יישובי הברון" אני רואה חשיבות רבה בפתיחת השורות של כל גורמי המקצוע לידע מגורמים שונים וזאת כדי להעשיר את היכולות, המקצועיות של כל גורמי התכנון במרחב. כמדיניות שאני מוביל בוועדה מעל שנתיים, מדיניות שבאה לידי ביטוי בהתמקצעות של כל עובדי הוועדה כולל מהנדס הוועדה, אדריכל הוועדה, מנהל הוועדה, מנהלת הרישוי והעובדים המסורים שלנו להיות יעילים יותר ופתוחים יותר לכל מה שקשור למתן שירות יעיל יותר, מקצועי יותר ומסביר פנים יותר.
מעבר לכך שאנחנו מקיימים פגישות עבודה שוטפות עם מתכננים ואדריכלים בשעת הצורך,
אנחנו תמיד פתוחים לשינויים שייצרו זמינות יותר נכונה ומענים מהירים יותר לגורמי מקצוע שבאים במגע עם עובדי הוועדה".
עוד הוא מוסיף: "כחלק מתפיסת עולם רחבה זו שאני מוביל יחד עם חבריי בוועדה יזמתי כנס בשבוע החולף, כנס שבו גורמי מקצוע מהמעלה הראשונה באו ונתנו את המשנה המקצועית שלהם בצורה מרתקת ביותר. הראשונה שבהם גב' רותי שוורץ, יו"ר הוועדה המחוזית חיפה. רותי מגיעה מתפקיד בכיר ממנהל התכנון, במצגת מקצועית ויפה רותי הסבירה את הנושא "מתכנון לרישוי אתגרים והזדמנויות", פתחה צוהר רחב לכל מה שקשור בשינויים שחלים ברישוי.
מצגת מקצועית זו של הגורם המקצועי הבכיר ביותר אל מול המתכננים מייעל לאין ערוך את היכולת של המתכננים לקבל במינון ישיר את השינויים שחלים במדיניות שמובילה יו"ר הוועדה, כמובן בכפוף להוראות המנהל.
בתום הצגת המצגת של גב' שוורץ, נשאלו שאלות מקצועיות מהקהל וניתנו תשובות בהתאם.
אדריכל הוועדה, מר מחמיד מוחמד, העביר מצגת מקצועית ומרשימה בנושא חוק ההסדרים, ככלי ליישום תכנון מתאר כוללני, מצגת שהביאה את השינויים המשמעותיים והעכשוויים שחוק ההסדרים יצר בשנה החולפת. מצגת זו מקרבת את גורמי המקצוע לייעל ולהתייעל בהתאם לכך.
מהנדס הוועדה, אינג' מנדי שפיגלר, דיבר על סוגיות עדכניות בתחום התכנון והבנייה.
המודד המחוזי, מר הייתם שאהין, דיבר בנושא תקנות המיפוי ומדידה תצ"רים. הוא ענה גם על שאלות מקצועיות מהקהל.
עו"ד איתמר פנץ, יו"ר הוועדה להתחדשות עירונית לשכת עורכי הדין דיבר על התחדשות עירונית.
חתם את הכנס אחד האדריכלים המובילים בארץ ובעולם, אדר' אילן פיבקו, שנתן מצגת מרשימה ומקצועית שבאה לתת תוכן עמוק ובסיס רחב להבין איך נכון לאדריכל לגשת בכלל לבינוי ולתוכניות אדריכליות. מעבר לרזומה העשיר של אדר' פיבקו, הקהל שתה בצמא את דבריו המרתקים, היה מרותק להרצאה וגם בסוף דבריו הוא ענה לשאלות מהקהל".
יו"ר הוועדה אורי בוסקילה, הודה למנהלת הלשכה כרמית יעקב ג'אן ולמנהל הוועדה שלומי דיין, על כך שריכזו בצורה מקצועית יעילה ומסורה וניצחו על הכנס כולו. כנס שלדבריו עד היום מדברים על היעילות ועל הערך המוסף שקיבלו אורחי הכנס.
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
פלאשנט עסקים | 10.8.2026
האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.8.2026
גנב רכב נתפס על חם בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 6.8.2026
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
כך תבחרו מלון בחו"ל בעזרת אתר "מטיילים בעולם"
...
פלאשנט עסקים | 5.8.2026
איים על שוטרים עם פטיש ונעצר
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.8.2026
צוואות הדדיות או נפרדות: מה מתאים לכם?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 31.7.2026
נהגים שימו לב!!
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.7.2026
גל חסימות מסתורי בווטסאפ: כך תשמרו על המידע שלכם
...
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.
מדהים: כ-350 אורחים הגיעו להשקת קולקציית הערב החדשה של בית האופנה גולברי, שעוצבה בשיתוף מעצב העילית דרור קונטנטו, שחגגו לו גם בהפתעה יום הולדת 40. מי שהגיעו לפרגן: השרה מירי רגב, אופירה אסייג שהגיע יחד עם חברתה הטובה פולה בליק, שגית רביבו בגזרה דקיקה ביותר לאחר ניתוח שעברה, ויקי חלימי מ'חתונמי' שסיפרה שהיא בזוגיות חדשה ולא מסרה פרטים למעט 'שמאושרת ביותר', השחקן דין מרישניקוב ואשתו אנני, לאה שנירר שהגיע עם שלמת ערב קלאסית של דרור, רומי נוף שהתפנתה לפרגן למרות החזרות האינטנסביות ברוקדים עם כוכבים, גל גברעם שמהרה לצאת גם לחתונה של אור שפיץ, עוד הגיעו לפרגן: הזמרת זהבה בן, לאה ינאי, אירה דולפין, גלית יאצפן, רותם ישראל, מעיין דורי הנשואה הטרייה, קרן קדוש, השף אורן אוסידון, אורטל בניסנטי, ליבילינד ועוד.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.