"בחירות הן זמן מצוין להחליט מחדש בהזדמנות, בתקווה, בשלום"
פלאשנט חדשות יום חמישי,
21 בדצמבר 2023, 09:37
עו״ד ומגשרת ונסה שגיא, יועצת אסטרטגית בטור אישי לקראת הבחירות המוניציפאליות ב-31,1,24
הבחירות המוניציפאליות שתתקיימנה ב31/1 הן זריקה חדה חזרה למציאות. יש שיגידו חזל״ש זה מבורך ויש שיגידו, מוקדם מידי. האמת כמו תמיד מונחת אי שם באמצע. המשק לאט לאט חוזר לעצמו, הלימודים שומרים על רציפות מסוימת, שוק העבודה מתאושש, ולצד זה, מלחמה. חיילים במנהרות האופל, טנקים בעיר הרשע, משפחות שמצטרפות למשפחת השכול וצער בלתי נגמר. לצד אי הוודאות הביטחונית השוררת בארצנו יש דבר אחד שתמיד אפשר לסמוך עליו - בחירות, וכאלו שיתקיימו שלא במועדם.
עד כה הבחירות לארצי נחלו הצלחה רבה בקטגוריה הזאת והביאו עלינו תקופה מטלטלת שטרם הסתיימה. האם ההחלטה לקיים את הבחירות לרשויות המקומיות בזמן שחלק ניכר מהעם עדיין נע ונד כפליט בארצו היא החלטה נכונה? האם לקיים בחירות מאוחרות לרשויות שהתפנו בצל המלחמה זו החלטה מידתית ביחס לתקופה? בבחירות יש תמיד אווירת חג, מעין שמחה דמוקרטית ותחושת שליטה שנמצאת בידינו ולכן לא ברור כיצד אותה תחושה תהיה שלמה כשלא כולם שותפים לה .
חלק גדול לא יוכל לממש את זכותו האזרחית בשל היותו בחזית וחלק בשל עול העורף. מה שבטוח, למנהלי הקמפיינים יש עבודה קשה מאוד, לא בטוח שהמסרים שלהם עדיין רלוונטיים ובמציאות שבה הכל כל-כך שביר ולא בטוח, די הגיוני שרוב התושבים יבחרו במוכר וראשי ערים ימשיכו לכהן בתפקידם. יש בזה משהו מנחם, כשכל העולם השתגע והמציאות השתנתה לנו, זה הדבר שנותר יציב מאז ה7/10.
לצד הבחירות לרשויות המקומיות יש לנו הזדמנות לבחור מחדש את התפיסה הלאומית שלנו, לתקן את המרחב הציבורי והאישי, טרם הטבח הנורא החברה הישראלית הגיעה לפי תהום, לכל אדם הייתה דעה על דברים שקודם לא היו חלק מהשיח היומיומי שלנו, ונדמה שמושגים כעילת הסבירות הפכו לעיקר חיינו, אנשים התקוטטו על הרכב הועדה לבחירת שופטים כשלרוב היא זכתה לתדמית אפורה ולא כל כך מעניינת, השיח הפוליטי חדר למרחב המשפחתי ואיים לפרק גם את המאחד בפן הלאומי. הטרגדיה הלאומית המשותפת שחווינו חייבה אותנו להביט היטב אל מי שאנחנו, ועל היום שנרצה לחיות בו כשהכל יגמר.
כאמור, בחירות הן זמן מצוין להחליט מחדש בהזדמנות, בתקווה, בשלום.
שלכם,
עו״ד ומגשרת ונסה שגיא, יועצת אסטרטגית ומנחת התוכנית ״הפרקליטות ועו״ד״
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.