"יש שלל אפשרויות שעומדות בפני העירייה וחשוב לנקוט בהן בהקדם על מנת להקל על העסקים המקומיים"
"העירייה צריכה לעמוד כעת לצד העסקים בחדרה ולסייע להם ככל שניתן לצלוח את התקופה הכלכלית הקשה שנוצרה, כעת, בשל המלחמה" אומר עו"ד יניב דרי. "לא ייתכן שהיום, כשעסקים רבים סובלים מהיעדר הכנסות ותזרים שעומד על 0 או קרוב לכך, העירייה תמשיך לנהל מדיניות גבייה רגילה, כאילו כלום לא קורה. מהלך כזה יוביל עסקים חדרתיים רבים לקריסה". דרי לא רק מדבר אלא גם מציע הצעות פרקטיות לעירייה כדי שתוכל ליישמן ולהקל ולו במעט, על העסקים בעיר: "ראשית, צריך לבחון את דחיית מועד תשלום הארנונה הן לתושבים והן לבעלי העסקים. תשלום הארנונה יכול להיות משמעותי מאוד לאנשים שלא מתפרנסים כעת. העירייה יכולה וצריכה לדחות את התשלום עד לסוף חודש דצמבר. כמובן שנדרש גם להגדיר שדחיית התשלום לא תגרור ריבית והצמדה. בנוסף, יש להציע במקביל תנאי תשלום שכוללים פריסת תשלומים ארוכה ללא ריבית והצמדה."
תכניתו של דרי להקל על תושבי חדרה מתייחסת גם לבעלי העסקים: "כבעל עסק בחדרה וכמי שמעורב אני מדבר רבות עם הקהילה העסקית בעיר ובכלל. יש מספר צעדים שהעירייה יכולה לקדם בהקדם על מנת להקל עוד קצת על בעלי העסקים. ראשית, מתן פטור מהאגרות השונות כדוגמת אגרת שילוט, הקפאת כל הליכי הגביה של עיריית חדרה ומי חדרה (גם מעסקים וגם מפרטיים) ועוד. זה לא הזמן לגבות תשלומים, זה הזמן לשנות את החשיבה ולחשוב איך אנחנו כעירייה יכולים להקל עליהם על מנת שכולנו, יחד, נעבור את התקופה הקשה".
מאז פרצה המלחמה מנסה דרי כל הזמן למצוא פתרונות שיקלו על מצוקות התושבים והעסקים בעיר. כך, למשל, ניסה דרי לקדם את פתיחת גני הילדים בימי שישי כשפנה למ"מ ראש העירייה והציע להכשיר בראיונות מהירים את כל מובילות הצהרונים של פנאי העיר לתפקיד ממלאת מקום גננת או סייעת בעירייה ובכך לייצר עוד מאגר עובדים שיכול למלא את החסר בתפעול גני הילדים ועוד יוזמות.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.