אחד היעדים המשמעותיים של מערכת החינוך בעיר בעת מלחמה הוא להעניק מענה לצרכים המגוונים ולחזק את החוסן של התלמידים, הצוותים וקהילות בתי הספר.
עיריית חדרה רואה חשיבות רבה בהפעלת מערכת חינוך כצעד שבונה חוסן ומאפשר חזרה מסוימת לשגרה ככל שניתן.
הדאגה לביטחון ובטיחות הילדים והצוותים הוא הדבר החשוב ביותר והשיקול המרכזי בכל החלטה, והעירייה נוקטת משנה זהירות ופועלת באחריות בהתאם להנחיות פיקוד העורף.
בכל מוסדות החינוך שנפתחו ישנם מרחבים מוגנים שנבדקו ואושרו. כמו כן, תוגברה האבטחה סביב מוסדות החינוך הן ע״י מאבטחים חמושים, הן ע״י חיילי פיקוד העורף והן ע״י ניידות סיור ואבטחה של עיריית חדרה.
הבוקר כבר נפתחו מרבית גני הילדים בעיר, תלמידי השכבות הצעירות בבתי הספר היסודיים חזרו ללימודים וכך גם חלק מהכיתות בתיכונים. כמו כן, מסגרות החינוך המיוחד היו הראשונות לחזור לפעילות, וחזרו במתכונת כמעט מלאה, בהתאם להנחיות.
עיריית חדרה באמצעות אגף החינוך, אגף האכיפה והביטחון, חיילי פיקוד העורף והמתנדבים הרבים במערך הביטחון, תדאג לכך שהילדים יצליחו לנהל חיי שגרה ככל שניתן, והכל בהתאם להוראות פיקוד העורף.
השחקנית והזמרת לירז צ'רכי בחרה להפתיע את אמה דיאנה לרגל יום הולדתה במלון גליליון, בגליל העליון. צ'רכי ואמה דיאנה הגיעו לסופ"ש ארוך שם סיפרה צ'רכי שבקרוב היא טסה לגרמניה להופיע בפסטיבל המוסיקה פיוז'ו, בבמה המרכזית מול 15 אלף איש, ומייד לאחר מכן טסה לפריז להקליט אלבום חדש בפרסית. שעזבו את המלון הבטיחה צ'רכי שתחזור והפעם לחופש המשפחתית עם בעלה תום אבני והילדים.
הגליל שב לפרוח! 2 אירועים אביביים ביוזמת עמותת זמן גליל מערבי. הראשון: יריד טעם הגליל – יריד ביכורי תוצרת הגליל ושוק איכרים, ב- 16 במאי 2025, ביקב כישור. השני: פסטיבל אביב זמן גליל מערבי - מפגשים מעוררי השראה בין קולינריה, אמנות, טבע ורוח - 22-24 במאי 2025 | ברחבי הגליל המערבי. פרטים נוספים על כל אירועי הפסטיבל באתר עמותת התיירות זמן גליל מערבי. תהנו!
סלבס, מובילי דעת קהל, כוכבות רשת ואישיות תרבות ואמנות הצפינו בשבוע שעבר לצפון, לרגל אירוע השקת פתיחת מייצגו החדש של האמן הבינלאומי סאם חלבי בעופר גרנד קניון חיפה. האירוע נפתח בקוקטייל, מינגלינג וחשיפת המייצג החדשני. הגיעו להתרשם מהאמנות: כוכבת רוקדים עם כוכבים סנה סוקול כוכבת "רוקדים עם כוכבים", לירן שטראובר וטל טלמון שהגיעו עם בנם אולי בן ה – 4 וחצי, גל רובין שהפתיעה עם הבן זוג מודי ספורי מחובקים ומאוהבים, שרית פולק שחזרה ממקסיקו ,פאני בוזגלו – גרושתו של אוהד בוזגלו שהגיע יחד עם חברה הטוב דניאל עציוני כוכב הישרדות, עוד ועוד.