הפרלמנטים של חדרה מתכוננים לבחירות ועו"ד יניב דרי פגש אותם ושמע מה (לדעתם) צריך לעשות בעיר
כל עיר יש את הפרלמנטים שלה ובכך חדרה אינה נבדלת. גם לה, הפרלמנטים הקבועים הפזורים בכל רחבי העיר. הפרלמנטים, מקום המפגש הקבוע של חברים ותיקים, לרוב פנסיונרים שמדברים על כל ענייני השעה, חולקים חוויות, עצות ועקיצות והם מוסד ידוע בהוויה הישראלית ולא סתם אישי ציבור ואנשי תקשורת מגיעים אליהם על מנת לשמוע על כל מה שקורה בעיר, לשמוע תובנות ומה לדעתם צריך לשנות בעיר.
עו"ד יניב דרי, יו"ר רשימת "מחוברים" יצא גם הוא לסיור פרלמנטים בעיר. דרי, הן כמועמד לראשות עיר והן כחבר מועצה הוא דמות מוכרת מאוד בפרלמנטים שכבר החלו להתייחס למועמדותו עם היוודע חבירתו למפלגות "המחנה הממלכתי" ו"יש עתיד".
דרי, מלווה בחברו לסיעה, רונן הילף הגיעו לבית הקפה "ארומה" שבמיקס. אחרי סבב הכרות ולחיצות ידיים, שאל אותו יעקב, מחברי הפרלמנט: "למה הצעירים צריכים לעזוב את העיר כדי למצוא פרנסה? למה אין מקומות תעסוקה בעיר?"
על כך ענה לו דרי שהבעיה הזו מוכרת ולצערו, היא לא חדשה. "יחד עם זאת", אמר דרי "יש מה לעשות וכבר עשינו". הוא שאל את לוי אם הוא ידע שדרי הצליח לשכנע את חברת BABCOM לפתוח משרדים בחדרה ובכך לספק תעסוקה ל-400! איש מתושבי חדרה?
בנוסף, אמר דרי, "הגיע הזמן להביא לידי ביטוי את מיקומה האסטרטגי של העיר עם סמיכות לעורקי תנועה מרכזיים 2,4,6,65 וכמובן תחנת הרכבת, להקמת מתחמי תעסוקה לתעשיית ההייטק. כך, נאפשר לחברות ועסקים להגיע שניתן להם פלטפורמות מתאימות".
"אפרופו כבישים", שאל את דרי, ירוחם, חבר פרלמנט אחר, "אי אפשר להסתובב בעיר אם אין לך רכב". "נכון", ענה לו דרי. "אחת המטרות שלנו, וגם ציינו את זה במצע שלנו כמשהו שאנחנו רוצים לקדם הוא חיבור חלקי העיר השונים שמרוחקים זה מזה ותלויים באפשרויות תחבורה מעטות. אנחנו רוצים לקדם את אפשרויות התחבורה הציבורית הניתנים בעיר, הרחבת תשתיות שבילי האופניים באופן רציף, וכן לשפר את ההליכתיות ברחבי העיר חדרה. אנחנו מאמינים שכך יהיה אפשר להגיע בקלות ובזמן קצר ממקום למקום בעיר ובשאיפה גם להקטין את התלות והצורך ברכב פרטי"
השיחה קלחה ומורן, שישבה בשולחן ליד ביקשה להתערב ורצתה להבין "איך בדיוק תביא הייטק לחדרה? הם נעולים שם בהרצליה וברמת החיל, בחיים לא יגיעו לחדרה".
דרי השיב לה ש"בשביל להביא חברות הייטק ובכלל, חברות ומפעלים משמעותיים יש צורך בביצוע כמה דברים, זה באמת לא מהלך שהוא על רגל אחת. ראשית, לאחר שהצלחנו לראשונה להגדיר תעריף ארנונה מופחתת במהלך שהוביל חבר המועצה רונן הילף כדי להיות אטרקטיביים להבאת תעסוקה איכותית לעיר." "בנוסף", הפתיע דרי את מורן ואמר לה כי "יש צורך להשקיע את תשומות הזמן והמשאבים של הנהגת העיר בפריצת החסמים התכנוניים למתן היתרי הבניה. לבצע פעולות אינטנסיביות, בכדי לאפשר לאזורי התעסוקה סביב הרכבת (האנרג'י פארק) והרחבת אזור התעשיה הצפוני (חד/1800) להתפתח. זו משימה יותר חשובה מכל משימה אחרת, מאחר והיא גם תביא למקומות תעסוקה איכותיים, גם תהפוך את האזורים הללו לאזורי בילוי תוססים ואיכותיים לצעירים וגם תגדיל את היכולות הכספיות של העיריה להעניק שירות טוב ואיכות חיים לתושבי חדרה ".
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!