תפנית בחקירת ניסיון החיסול של ראש ארגון הפשע בדרום
שלומי גבאי שבת,
6 באוגוסט 2022, 14:52
חוקרי ימ"ר לכיש החליטו לשחרר ממעצר את ארבעת החשודים מאיזור חדרה שנעצרו השבוע בחשד להטמנת מטען חבלה רב עוצמה במסעדה במושב בדרום הארץ בה נוהגים לבלות ראש ארגון פשע מוכר ואנשיו. החקירה כעת מתמקדת בשני חשודים עיקריים שירדו למחתרת
תפנית משמעותית בתיק חקירת ניסיון החיסול של ראש ארגון הפשע המוכר מדרום הארץ באמצעות הטמנת מטען חבלה רב עוצמה במסעדה בה הוא נוהג לבלות.
על פי החשד המטען העוצמתי שהוטמן היה אמור להיות מופעל באמצעות שלט רחוק בעת הגעתו של ראש ארגון הפשע למסעדה ולגרום למותו. ביום שלישי השבוע פשטו בלשי ימ"ר לכיש בסיוע לוחמי יס"מ ויחידות נוספות על מספר בתים בחדרה ובפרדס חנה ועצרו לחקירה שני גברים ושתי נשים החשודים במוערבות בהטמנת המטען.
מטען חבלה
כבר באותו היום שוחררה ממשרדי הימ"ר אחת מהחשודות ולמחרת(ד') הובאו שלושת החשודים לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום באשקלון. בדיונים טען נציג הימ"ר כי אלי ארביב בן ה-28 מחדרה ונתנאל בוכניק בן ה-24 מפרדס חנה חשודים באופן ישיר בניסיון הרצח ואילו החשודה הנוספת שיבשה את החקירה.
דרושים לחקירה. מתן (מימין) ושרון ארביב (צילום: מתוך פייסבוק)
מנגד טען הסניגור יניב דניאל כי לכל החשודים אין כל קשר לאירוע והם מוחזקים כבני ערובה עד למעצר החשודים העיקריים.
השופט הבכיר חיים נחמיאס הורה על הארכת מעצרה של החשודה ב-24 שעות ועל הארכת מעצרים של אלי ארביב ונתנאל בוכניק ב-4 ימים לצורך המשך החקירה.
למחרת (ה') הורה קצין החקירות של הימ"ר על שחרורם ממעצר של כל שלושת החשודים למרות ימי המעצר שקצב בית המשפט לארביב ובוכניק לאחר שהתברר כי הם כלל לא השתתפו בפועל בהנחת המטען וככל הנראה מדובר בטעות בזיהוי לגביהם. כעת פועלים בלשי הימ"ר לאיתורם המיידי של שני החשודים העיקריים בתיק מתן ארביב (25) מחדרה ובן דודו שרון ארביב (26) מאור עקיבא שכנגדם עומד צו מעצר.
עוד ביום מעצר החשודים ניסו בלשי הימ"ר לאתר את השניים במספר כתובות אולם ללא הצלחה. בחיפוש שערכו הבלשים בבית המאובטח של אמו של מתן ארביב בחדרה פרצו השוטרים את השערים והדלתות בעזרת מכשירים הידראוליים ועקרו אותם ממקומם תוך גרימת נזק.
אושר ארביב (צילום: מתוך פייסבוק)
בני משפחת ארביב עלו לכותרות לא אחת בחודשים האחרונים לאחר שבתחנת חדרה ובימ"ר חוף הבינו כי ידם בכל החליטו במשטרה להסיר את הכפפות ולטפל בהם באופן קונקרטי.
האח הבכור אושר (31) נעצר מספר פעמים בין היתר בחשד לרצח בגינו שהה במעצר למעלה מחודש ימים וכן בגין סחיטה ואיומים ועבירות חמורות נוספות אולם בכל הפעמים הוא שוחרר מחוסר ראיות ובמשטרה סברו כי הוא חמק מן הדין. מי שנחשב לנועז ביותר מבין האחים הוא האח הצעיר מבין השלושה, מתן.
דוחות המודיעין בעניינו מצביעים על קשריו ההדוקים עם עבריינים רבים ברחבי הארץ כולל ראשי ארגוני הפשע שלום דומרני מהדרום ומיכאל מור מהצפון איתו ריצה מתן את מאסרו האחרון.
בימ"ר לכיש שנחשבת ליחידה המקצועית ביותר במאבק בפשיעה החמורה בארץ בכלל ובדרום בפרט סבורים כי העבריין החדרתי שיצר לעצמו שם של ביצועיסט לא קטן נוטל חלק במאבק המדמם בין שני ראשי ארגוני הפשע מהדרום והוא זה שהוביל את מבצע הטמנת המטען במסעדה במושב בדרום ב-21/7.
בינתיים ירדו למחתרת מתן ושרון המבוקשים לחקירה בגין החשדות החמורים נגדם ובלשי הימ"ר מנהלים מצוד אחריהם.
עו"ד יניב דניאל המייצג את שלושת החשודים ששוחררו מסר בתגובה: "כפי שאמרתי ביום המעצר, החשודים אינם קשורים לאירוע. חבל שמשטרת ישראל מתעסקת ביחסי ציבור ובהדלפת סרטוני מעצר לתקשורת. המשטרה הגישה בקשת מעצר ל 9 ימים ושחררה את כל החשודים יממה לאחר מעצרם".
שוחרר ממעצר. אלי ארביב (צילום: מתוך פייסבוק)
"המשטרה עוסקת ביחסי ציבור והדלפת סרטונים לתקשורת". עו"ד יניב דניאל (צילום: מתוך פייסבוק)
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.