הותר לפרסום - המשטרה ושב"כ עצרו לפני מס' שבועות, שלושה תושבי האזור שעפ"י החשד השליכו בקבוקי תעברה לעבר ערבי ישראלי ששהה בחוף הים
מחר יוגש לבית המשפט המחוזי בחיפה כתב אישום נגד שלושה תושבי האזור (19,22,25) בחשד שהשליכו בקבוקי תבערה לעבר אזרח ערבי (28) תושב מועאוויה ששהה בחוף גבעת אולגה.
בחודשים שקדמו לאירוע התרחשו שורה של תקריות שכללו אלימות מילולית ופיזית בין באי החוף בגבעת אולגה, יהודים וערבים. שיאה של מתיחות זו, באה לידי ביטוי בפיגוע השלכת הבקת"בים שלא הביא לפגיעה בנפש.
חשד לאירוע לאומני (צילום: דוברות המשטרה)
בעקבות האירוע החמור בוצעה פעילות מודיעינית ומבצעית רבה של שב"כ ומשטרת ישראל שמטרתה היתה לאתר מעורבים בפעילות אלימה כנגד בני מיעוטים בחוף.
בתאריך 12.6.22 עת ישב הקורבן יחד עם חברתו בחוף הים בגבעת אולגה, הגיעו למקום 3 חשודים יהודים, הם פנו אל הקורבן בשפה הערבית ושאלו אותו מה השעה.
הקורבן, השיב לשלושה בשפה הערבית והם בתגובה השליכו לעברו מספר בקבוקי תבערה שלא התלקחו, בנס לא היו נפגעים.
בחקירה משותפת לשירות הבטחון הכללי והיחידה ללוחמה בפשיעה של מרחב מנשה ולאחר ביצוע פעולות חקירה מגוונות, אותרו ונעצרו בתאריך 4.7.22.
"מרשי עומד על חפותו המלאה". עו"ד שי לוי (צילום: שלומי גבאי)
החשודים נעצרו לחקירת שב"כ ומשטרת ישראל אשר ממנה עלה כי הרקע לאירוע הינו לאומני.
מעצרם של החשודים הוארך מעת לעת, כאשר לפני יומיים הוגשה נגד שלושת החשודים הצהרת תובע לבית המשפט השלום בחיפה ע"י פרקליטות מחוז חיפה כאשר מחר יוגש נגדם כתב אישום ובקשה למעצרם עד תום ההליכים לבית המשפט המחוזי בחיפה.
שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל ימשיכו לפעול לסיכול פעילות טרור באשר היא, על מנת לשמור על ביטחון כלל תושבי אזרחי מדינת ישראל. לכך חשיבות רבה בשמירת מרקם החיים המשותף ברחבי המדינה.
עו"ד שי לוי המייצג את החשוד בן ה-25 מסר "החשוד שאני מייצג מכחיש את החשדות המיוחסים לו ועומד על חפותו המלאה.
כשנקבל לידינו את חומרי החקירה והראיות נגיב".
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
מדברים על זה
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!