אלפי חניכים במחנות הקיץ של תנועות וארגוני הנוער בחדרה
ראובן יגיל יום שני,
25 ביולי 2022, 11:12
מעל 1,000 חניכים ומדריכים בתנועות הנוער הפועלות בחדרה יצאו למחנות קיץ המהווים שיא בפעילות התנועות. החניכים נהנו מפעילות בשטח ופעילויות חינוכיות
מחנה הקיץ מהווה אירוע שיא בפעילות תנועות הנוער, בו מתקבצים יחדיו חניכים ומדריכים ממקומות שונים בארץ ומקיימים פעילויות חווייתיות וחברתיות המלוות בתוכן חינוכי. מחנות הקיץ נבנים ומנוהלים על ידי השכבות הבוגרות בכל תנועה, מכתות ט' עד י"ב ומלווים על ידי רכזים בוגרים והורים מתנדבים. החניכים הצעירים יוצאים למחנה בן ימים בודדים ואילו השכבות הבוגרות משתתפות במחנה של שבוע ויותר.
מעל 1,000 חניכים מחדרה השתתפו במחנות הקיץ של תנועות וארגוני הנוער והביאו גאווה גדולה לעיר. מחנה הקיץ של תנועת הצופים התמקם השנה ביער עכברה בצפון הארץ ולקחו בו חלק חניכי שלושת השבטים בחדרה: שבט אילן בבית אליעזר, שבט בני היער במרכז העיר ושבט צוקים בגבעת אולגה. מחנה הקיץ של מכבי צעיר התקיים באנדרטת הנחל ואילו המחנה של תנועת השומר החדש התקיים בחספין. הנוער העובד והלומד עתיד לקיים במהלך החודש הקרוב קורס הדרכה.
כבכל שנה, יצאה משלחת של נציגי העירייה אל מחנות הקיץ. המשלחת הורכבה בין היתר מראש העיר בפועל, ניר בן חיים, מנכ"לית העירייה זיוה הימברג, מנהלת אגף נוצ"ץ הדר מרום, מנהלת מחלקת הנוער העירונית מיטל שבת ורכזת תנועות הנוער במחלקת הנוער גליה אבוהב. החניכים והמדריכים ערכו לנציגי העירייה סיור במחנה, הכינו ארוחה יחד והראו את המבנים המרשימים שנבנו על ידם – משער הכניסה ועד למטבח המאובזר.
ניר בן חיים, ראש הרשות בפועל: "אנו מחזקים את ידם של תנועות וארגוני הנוער בחדרה ומברכים על הפעילות הענפה והחשובה המטמיעה בילדי העיר ערכים של מנהיגות, מצוינות, עצמאות ואחריות."
מיטל שבת, מנהלת מחלקת הנוער העירונית: "מחנות הקיץ הם דגל הפעילות של תנועות הנוער ונרשמים בזיכרונם של חברי התנועה כחוויה יוצאת דופן ובלתי נשכחת. אנחנו גאים להיות עיר שתומכת בתנועות הנוער, ונמשיך לעודד את הנוער לקחת חלק".
מעיריית חדרה ציינו כי לאחרונה הוגדל תקציב התמיכות בתנועות וארגוני הנוער בחדרה.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.