בשנת 2021 ההשקעה בטכנולוגיית אגריפוד בישראל הכפילה את עצמה: כנס אובדן ובזבוז מזון ב- OpenValley
השבוע התקיים במתחם OpenValley בקיסריה כנס בנושא אובדן ובזבוז מזון, בדגש על האתגר הטכנולוגי והפתרונות הטכנולוגיים. בכנס השתתפו 120 איש והתארחו מנכ"ל Herzog Strategic, עופר זקס, סמנכלי"ת פיתוח עסקי ב-Trendlines, שרי קמפ, מנכ"לית smart agro, דגנית ורד, שותף מייסד ומנכ"ל FruitSpec, רביב קולא והמדען הראשי בThe Kitchen מבית שטראוס, דוד ניני.
חברות וחברי הפאנל דיברו על נקודת המבט של המשקיעים בשלבי צמיחה, בשלבים התחלתיים או אפילו בשלב הרעיון בחממה, ונקודת המבט של יזמים ויזמיות. במהלך הכנס, היזמים דיברו על המגמות החשובות בתחום, ביניהן הצורך ביכולות ניהול מים, אופטימיזציה של שרשרות אספקה, צמצום הפגיעה באיכות הקרקע, צמצום הבזבוז במשקי והפגיעה המתמשכת במגוון האקולוגי.
בשנת 2021 ההשקעה בטכנולוגיות אגריפוד בישראל יותר מאשר הכפילה את עצמה. הקורונה עוררה את המשקיעים בתחום, המספרים עולים ויש סיבה לאופטימיות גם מהכיוון הרגולטורי.
כנס בזבוז מזון (צילום: OpenValley)
"בזבוז מזון היא בעייה מורכבת שמתחילה כבר בשדה מרגע הקציר, ומסתיימת בבית הצרכן – אנחנו. בשל פיזור הבעיה לאורך שרשרת הערך מול מספר שחקנים מגוון, קשה יותר לאתר טכנולוגיה שיכולה לפתור את כלל הבעיה, ולכן כנראה יהיו מספר פתרונות שמיועדות לשחקנים שונים. בין היתר post-harvest solutions for small farm holders, ייעול קטיף, חיזוי טוב יותר ופתרונות לניהול מלאי אצל קימונאים, עד לניהול מקרר חכם." אמרה סמנכלי"ת פיתוח עסקי ב-Trendlines, שרי קמפ.
על פי אומדני ארגון 'לקט ישראל', היקף אובדן המזון בישראל לשנת 2020 הוא 2.5 מיליון טונות, בשווי של כ-19.1 מיליארד שקלים. סך האובדן מהווה כ-35% מהיקף ייצור המזון בישראל. מתוכם, אובדן של מזון בר-הצלה, כלומר מזון הראוי למאכל, בהיקף של כ-1.1 מיליון טונות ובשווי של כ-6.4 מיליארד שקלים.
"האתגרים המונחים לפנינו והנוגעים לאספקת מזון מקיימת, תוך הבנה שמה שהיה לא יהיה, הם הזדמנות לאקוסיסטם הישראלי. הרבה יותר הון מופנה לתחומי חקלאות מזון וסביבה מאי פעם, והציפיה היא לצמיחה משמעותית בתחומים אלו בשנים הקרובות" אמר מנכ"ל Herzog Strategic, עופר זקס.
בראשון שעבר התקיימה במרכז הקהילתי נאות שקד מבית "רגעים-העמותה לחינוך בלתי פורמלי", חגיגה לכבוד חג הסיגד. את האירוע הפיקו בשיתוף פעולה קורל שלי מנהלת המרכז יחד עם צוות 'גרעין אורית' וביניהם הרב אלמו. הילדים נהנו מהצגה בשם "עולים לירושלים", במהלכה עברו מסע מרתק של לימוד, נגינה וחוויה בדרך העולה לירושלים הבנויה! בהמשך הערב, נהנו האורחים מכיבוד, שתיה ותלבושות מסורתיות באווירת החג.
מקום חדש "ושבעת", נפתח בלב השוק עם אווירה אותנטית ומאכלים טובים. הגיעו לכבד את הבעלים שלום אטיאס והמנהלת איילת בן שמעון המון חברים, ביניהם סגן ראש העיר ים מאיר קרן ויעקב ברנס. בהצלחה!
הנהלת ובכירי רשת המסעדות BBB מנתניה חזרו השבוע, רגע לפני החורף הקר, מסיור קולינרי בן ארבעה ימים, בבודפשט בירת הונגריה. בראש המשלחת עמדו בעלי הקבוצה: אהובה תורג'מן ורון שולמן. כמו כן דדי דר - משנה למנכ"ל ומורן שלו, סמנכ"ל הרשת. המשלחת כללה כ-70 איש, שנהנו מסיור שכלל בין היתר אירוח במסעדות יוקרה מובילות בבודפשט, טעימות בהמבורגריות מיוחדות, סיור בבית הכנסת הגדול בעיר, טעימות יין במרתף מקומי, מפגשים עם שפים ועוד. נרשמה בקרב הקבוצה התלהבות מהמטבח המקומי, כך שכבר נבדקת האופציה להשיק המבורגר בסגנון הונגרי, במסעדות הרשת.
סיורי עיר עולם ותיירות של עיריית תל אביב- יפו בחודש נובמבר: סיור יום הזיכרון ליצחק רבין ז"ל, סיור מוזיקלי "הימים היחפים של תל אביב", סיור בעקבות שביל היין בנחלת בנימין, סיור קולינרי בנווה שאנן, סיור על בתי קולנוע ביפו, סיור בנמל תל אביב וסיור לכבוד כ"ט בנובמבר על שביל העצמאות ועוד. פרטים נוספים ביישומון דיגיתל שלי ובאתר. תהנו!