שלושה שבועות במעצר רובם בצינוק, מכות נמרצות לשותפו לתא המעצר מהחשש כי הוא מדובב משטרתי וניבולי פה כלפי בית המשפט. כך נראים השבועות האחרונות של עבריין חדרתי החשוד ברצח
עבריין חדרתי בשנות ה-30 לחייו המוכר היטב למשטרה נעצר לפני שלושה שבועות יחד עם מספר חשודים נוספים בחשד לרצח צעיר מהאיזור לפני כחודשיים.
בלשי המשטרה הרבים שהגיעו לביתו הופתעו לגלות כי הוא נינוח ורגוע וכלל לא נלחץ מהכוח המשטרתי החריג שהגיע מצויד בצו מעצר בגין החשד החמור ביותר, הוא הושיט את ידיו לבלשים שאזקו אותו ואמר "תעשו את העבודה שלכם, אני חף מפשע".
לאחר חיפוש דקדקני בדירתו היוקרתית הוא הובהל לחדרי החקירות והקפיד כהרגלו לשמור על זכות השתיקה. צוות החקירה המיוחד שהוקם בכדי לחקור את תיק הרצח ביצע מספר רב של פעולות חקירה תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים ובתרגילי חקירה מגוונים.
באחד הימים הוכנס לתאו של העבריין החדרתי עציר ששאל אותו שאלות רבות, כאשר החל אותו עציר לשאול בנוגע לתיק בגינו הוא עצור, חשד העבריין החדרתי כי אותו עציר הוא מדובב משטרתי שמנסה להפלילו ותקף אותו בעוצמה תוך שהוא מכה אותו בכל גופו עד שהגיעו סוהרים וחילצו אותו מידיו.
3 שבועות בצינוק (צילום: pixabay)
העבריין החדרתי נזרק לצינוק והמקרה החמור דווח לצוות החקירה. מאז הוא שוהה בצינוק בכלא שמור בצפון הארץ ומרבה להתעמת עם הסוהרים המופקדים עליו.
אם לא די בכך גם בבית משפט השלום בחדרה רשם העבריין החדרתי בתחילת השבוע הופעה בלתי נשכחת.בתום דיון שנערך בעניינו הורתה השופטת רקפת סגל מוהר על הארכת מעצרו פעם נוספת ב-8 ימים נוספים. אז קם העבריין החדרתי על רגליו פנה באופן ישיר אל השופטת ואמר לה:"את חותמת גומי של המשטרה" ואף סינן כמה מילים גסות לעברה. השופטת ההמומה הורתה לבלשים להוציאו מהאולם.
במשטרה שוקלים האם בגין התבטאויותיו אלו יש לפתוח בחקירה נוספת נגדו ולמצות איתו את הדין.
בתחילת השבוע הבא ימלאו 30 יום למעצרו ואם עד אז לא תסתיים החקירה תיאלץ המשטרה לפנות ליועץ המשפטי לממשלה ולבקש ארכה של כמה ימים נוספים שכן החוק לא מאפשר להחזיק אדם במעצר למעלה מ-30 יום ללא הגשת כתב אישום.
במשטרה אומרים כי צוות החקירה יסיים בימים הקרובים את פעולות החקירה הנדרשות כדי לגבש תשתית ראייתית ולהעביר את תיק החקירה לפרקליטות המחוז בכדי להגיש כתבי אישום כנגד המעורבים.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!