בעיריית חדרה נלחמים למען איכות החיים של תושבי העיר
ראובן יגיל יום שני,
31 בינואר 2022, 16:04
עיריית חדרה תעתור נגד החלטת הועדה לתשתיות לאומיות (הות"ל) להעלות את התכנית להקמת תחנת כוח (OPC2) לאישור הממשלה
ראש עיריית חדרה ניר בן חיים, קיבל בשבוע שעבר את המלצת חבר המועצה רון שגן והצוות המקצועי-יועמ״ש עיריית חדרה שרון שרוני ומהנדס העיר נדב הדר, להגיש עתירה כנגד החלטת הות״ל להעלות את התוכנית להקמת תחנת הכוח (OPC2) בחדרה לאישור הממשלה.
הצוות המקצועי המליץ לראש העיר להגיש את העתירה כנגד התכנית באופן מידי, ובהמשך לדיון שהתקיים בנוגע לסיכויים ולסיכונים האפשריים של המהלך, הוחלט כאמור, לעתור נגד ההחלטה. "עיריית חדרה והעומד בראשה, ניר בן חיים, לא תאפשר פגיעה באיכות חייהם ובבריאותם של תושבי העיר. נפעל באמצעות כל הכלים העומדים לרשותנו כדי למנוע פגיעה אנושה באיכות האוויר ובבריאותם של תושבי חדרה והאזור."
בהמשך להתנגדותה של עיריית חדרה לתכנית להקמתה של תחנת כוח מבוססת גז באזור התעשייה בחדרה (תת"ל 20 ב'), קיים הצוות המקצועי תהליך אינטנסיבי בשבועות האחרונים, במסגרתו נבחנו העילות האפשריות לעתירה כנגד החלטת הות"ל, כמו גם העיתוי המתאים להגשת העתירה, זאת במטרה להביא לביטולה של התכנית.
לא יאפשר פגיעה באיכות חיי התושבים. ראש העיר ניר בן חיים (צילום: שלומי גבאי)
בין טיעוניהם הבולטים של הצוות המקצועי נגד הקמת התחנה, הודגש כי חדרה, המספקת כ 30% מתצרוכת החשמל הארצית, וכי תושבי איזור חדרה והסביבה הקרובה נושאים בנטל זיהום האוויר באופן שאינו שוויוני ואינו צודק ביחס לממוצע הארצי, עניין המשתקף בהחלטות ממשלה קודמות המבקשות להוריד את כמות הזיהום בחדרה באופן הדרגתי ובוודאי לא להגבירו, לכן דורשת העירייה חלוקה צודקת של נטל התשתיות לאור ריבוי אתרי ייצור האנרגיה והמזהמים באזור.
בנוסף, צוין כי נקבע בעבר שמרכז האנרגיה בחדרה הוא במתחם אורות רבין ולכן כל שינוי, כולל הקמת תחנות כוח נוספות, צריך להתבצע רק במתחם זה, ורק לאחר גריטה סופית של יחידות 1-4 המזהמות.
כמו כן, התכנית המדוברת צפוייה לא רק לגרום לזיהום אויר במרחב ולפגיעה בבריאות הציבור, בעיקר בשכונות הסמוכות לתחנה, כגון שכונת ביל"ו, האוצר ונחליאל, שמרחקן מהאזור הוא פחות מקילומטר, אלא גם לגרום לפגיעה בפיתוחה של העיר חדרה, הן בגרימת נזק כלכלי ותכנוני לתכנית לפיתוח אזור התעשייה (חד 1800), תכנית בעלת קונספט ייחודי של חזית עירונית- מסחרית בצמוד לנחל, והן בשכונות הדגל שהעיר עומלת על פיתוחן, מיתוגן, שיווקן ומידת האטרקטיביות שלהן.
הצוות המקצועי אף ציין כי בין הרשויות הממשלתיות המתנגדות להקמת תחנת כוח נוספת בחדרה ובפרט לפני גריטת תחנות הכח הפחמיות 1-4, נמצאות ועדת התכנון המחוזית, משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה וכן היועצת הסביבתית של הועדה לתשתיות לאומיות בה נדונה התכנית.
לדברי חבר המועצה רון שגן, "אנחנו מעוניינים לשדר מסר ברור, הן לגורמי התכנון והן למקבלי ההחלטות, שחדרה אינה החצר האחורית של המדינה, ועל כן נקיים קרב אגרסיבי כנגד תכניות הפוגעות באיכות החיים של תושבינו באופן שאינו מוסרי, אינו הגון ואפילו אינו נדרש."
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".