זיגדון: "אני מסיים את תפקידי מפני שאין לי אמון בכוונות וביכולת של ההנהלה הזמנית. אני מסיים את תפקידי מפני שאני חושב שנגרם עוול אישי וציבורי לראש העירייה הנבחר, צביקה
גנדלמן. אישי, מפני שאינני מכיר עוד פוליטיקאי ישר דרך ממנו"
מנכ"ל עיריית חדרה יעקב זיגדון התבפט היום מתפקידו בתום 8 שנים מאז נכנס לתפקיד. במתב ששלח זיגדון לעובדים נכתב: "אני מסיים את תפקידי מפני שאני חושב שנגרם עוול אישי וציבורי לראש העירייה הנבחר, צביקה גנדלמן. אישי, מפני שאינני מכיר עוד פוליטיקאי ישר דרך ממנו. ציבורי, מפני שרק תושבי העיר יקבעו מי יעמוד בראשם ולא מניפולציות פתלתלות.
אני יודע שאחרי לכתי יהיו כאלו שיאמרו 'ברוך שפטרנו' ויהיו כאלו שיצרו על כך. הראשונים, המכנה המשותף שלהם הוא שיושר, יושרה וניהול מקצועי הם לצנינים בעיניהם והשניים ששמו בי את תקוותם ומבטחם להנהיג את המערכת העירונית המקצועית. צר לי שאני מאכזב חלק מהאנשים היותר טובים בעירייה.
אני גאה לסיים שמונה שנות שירות כמנכ"ל העירייה תחת הובלתו של ראש העיר הנבחר. אני גאה בהישגים הביצועיים והניהוליים. בשמונה שנים האחרונות חדרה פרחה ושגשגה. העיר שודרגה במעמדה הסוציו – אוקןנומי ואף נהנית מהגירה חיובית משמעותית. העירייה הקימה, תמכה, סייעה ובנתה למעלה מ 120 מיזמים פיסיים כמו מוזיאון הרפואה, אנרבוקס, אקו פארק, בית ספר
מכיל, טיילת הים ועוד. מיזמים בהיקפים של למעלה ממיליארד ₪.
אני גאה בהישגים הניהוליים של העירייה שהתבטאו בהפיכתה מעיר גרעונית לעיר איתנה פיננסית. מהכרה בעצמאות העירייה בסמכויות משאבי אנוש, בדרך להכרה בוועדה המקומית כעצמאית, בקבלת מגן השקיפות ועם סיכוי גבוה לזכות בשנה הקרובה בפרס החינוך הארצי. כל הישג כזה, בפני עצמו הוא 'אוסקר' בתחומו. השילוב של כולם מצביע על ניהול מקצועי, מתוכנן ומוקפד. זאת, תוך שמירה על טוהר המידות ועם רמת ביצוע מסיבית.
אני גאה התנהלות על פי חוק, מנהל תקין ושכל ישר. אני גאה על התנהלות ללא משוא פנים תוך שמירה ואיזון של האינטרס הכללי העירוני למען תושביה ובעלי העסקים שבה. הדרך היא עוד ארוכה ולא עלינו המלאכה לסיים. יש עוד הרבה דברים לעשות בעיר ואת היסודות והמסגרת הנחנו בעיצוב וגיבוש תכנית אסטרטגית לשנת 2050 והפיכתה של העיר חדרה לעיר חוף מטרופולינית
מובילה.
אני מודה לראש העיר הנבחר, צביקה, על ההזדמנות והאמון שנתן לי לנהל את העירייה על פי מדיניותו והובלתו. אני מודה למנהלי האגפים והמחלקות, שימשיכו לבנות ולפתח את העיר. אני מודה לצוות התומך הקרוב שסייע לי ביצירת סביבת עבודה איכותית ומעל הכל עובדי העירייה, שרוב רובם, עובדים מסורים שמשרתים את הציבור באמונה, ואילולא אתם – כל ההישגים העירוניים לא היו מגיעים לעולם.
בנימה אישית. לפני 52 שנה, בגיל 14 ,עזבתי את ביתי ומשפחתי ויצאתי לדרך עצמאית וציבורית שמסתיימת כעת. אני שב לחיק משפחתי המתרחבת למקום ולאנשים שאני אוהב ושאני יודע שיחזירו אהבה שאינה תלויה בדבר."
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!