שפעת העופות מתקרבת לאזור חדרה: 107 אלף עופות נגועים נתגלו בחווה באביאל
שלומי גבאי יום רביעי,
5 בינואר 2022, 15:57
משרד החקלאות בודד את החווה וממשיך בניטור אקטיבי באזור. השר פורר: "ממשיכים לעבוד לילות כימים כדי למגר את התפשטות הנגיף"
משרד החקלאות ופיתוח הכפר איתר חוות לולים במושב אביאל, שבמועצה האזורית אלונה, ובה עופות הנגועים בשפעת עופות. בחווה אותרו כ-107 אלף תרנגולי הודו לפיטום הנגועים בנגיף. השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות פועלים במתכונת חירום, ממשיכים בניטור האקטיבי באזור ומבודדים את המוקדים בהתאם לנוהל.
להימנע ממגע עם עופות
שר החקלאות, עודד פורר: "הגל הנוכחי של אירועי שפעת העופות אתנו מזה כשלושה שבועות. בכל הימים הללו, עובדי המשרד ממשיכים לעבוד לילות כימים כדי למגר את התפשטות הנגיף, ולהמשיך לשמור על בריאותנו ובריאות בעלי החיים שבסביבתנו. העובדים זמינים ופועלים באופן מידי, תוך מזעור הסבל של בעלי החיים".
פינוי עגורים באזור החולה שמתו מהמחלה (צילום: רשות הטבע והגנים)
נוכח המשך ההתפשטות, משרד החקלאות שב ומחדד את הנחיותיו לציבור: יש להימנע ממגע עם עופות ועופות בר, נתקלתם בעוף חולה או פגר של עוף בר, או יש לכם שאלה בנושא, צרו קשר עם מוקד משרד החקלאות 6016* הפעיל 24/7.
בשנת 2015 כ-100 אלף תרנגולי הודו הושמדו בלול במושב אביאל לאחר שהתגלה בו מקרה של שפעת העופות. בדיקת משרד החקלאות העלתה אז כי מספר עופות בלול נדבקו בנגיף הקטלני ובמטרה לעצור את התפשטות המחלה אנשי המשרד השמידו והטמינו 100 אלף עופות.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.