יאניס יושבייב יעד מודיעיני כבד ומבכירי העבריינים באזור מואשם כי סחט באיומים דמות פוליטית לשעבר מהדרום בשליחותו של אוליגרך רוסי
פרקליטות מחוז דרום הגישה בשבוע שעבר לבית משפט השלום בבאר שבע כתב אישום חמור ובקשה למעצר עד תום ההליכים כנגד העבריין יאניס יושבייב (36) מאור עקיבא מי שהוגדר ע"י ימ"ר חוף כיעד מודיעיני בכיר בגין סחיטה באיומים של איש עסקים ונבחר ציבור לשעבר(44) שכיהן בשורה של תפקידים בכירים בעיריית באר שבע.
על פי כתב האישום במהלך שנת 2013 נרקם בין המתלונן לבין האוליגרך גרמן זכרייב (50) המתגורר במוסקבה ומקורב לנשיא פוטין קשר עסקי שכלל הקמת מיזם שמהותו אינה ידועה.
לטובת הקמת המיזם העביר האוליגרך למתלונן סכום של שני מיליון דולר (8 מיליון ש"ח לערך) כחלק מהשקעה כוללת של 12 מיליון דולר שזכרייב אמור היה להשקיע. המיזם העסקי שנרקם בין השניים לא צלח ובעקבות כך פנה כמה פעמים האוליגרך זכרייב באמצעות מכר משותף של השניים למתלונן ודרש ממנו להחזיר לו סכום של מיליון דולר שהוא מחצית מהסכום אותו השקיע במיזם הכושל.
במשך שמונה השנים שחלפו מאז 2013 ניסה האוליגרך זכרייב כמה פעמים לקבל את כספו אולם ללא הצלחה. פה נכנס לתמונה יאניס יושבייב, עבריין אלים במיוחד הפועל ללא מעצורים להשיג את מבוקשו ויהי מה.
יעד מודיעני כבד. יאניס יושבייב (צילום: מתוך פייסבוק)
בתאריך 8/11/21 התקשר יושבייב למתלונן בשיחת וואצאפ קולית ודרש להיפגש עימו בדחיפות. המתלונן הסביר לו כי הוא מאושפז בבית החולים סורוקה אולם יושבייב התעקש על קיום הפגישה שנקבעה לאותו יום בשעה 15:00 בבית החולים.
יושבייב ניגש ישר לעניין ואיים על המתלונן בפגיעה בגופו ואמר לו: "הטיפול בחוב עבר לטיפולי ויש לך עד ה-1/12/21 (שלושה שבועות) להעביר אליי סכום של 1.1 מיליון דולר או שנחסל אותך".
המתלונן השיב כי אין לו את הסכום הדרוש, אז הפציר בו יושבייב למכור את ביתו או לקחת הלוואה כדי לארגן לו את הכסף. כעבור שלושה שבועות כאשר התקרב תאריך האולטימטום ביום 28/11/21 התקשר שוב יושבייב אל המתלונן בשיחת וואצאפ קולית ושאל האם ארגן את הכסף.
המתלונן המפוחד הציע ליושבייב דרך אחרת לפרוע את החוב אולם זה עמד על כך שיושלם כסף מזומן בלבד. המתלונן ניסה לשכנע את יושבייב כי אין באפשרותו לשלם לו את הסכום ויושבייב המשיך לאיים עליו ואמר לו:"אתה מבין שאני לא מתקשר יותר... אתה יודע מה יקרה" וניתק את השיחה. המתלונן שהבין שהפעם מדובר בעבריין אימתני וחסר מעצורים התייצב בתחנת המשטרה והגיש תלונה.
כאשר הבינו החוקרים כי מדובר ביעד מודיעיני כבר של ימ"ר חוף העבירו את התיק לטיפול ימ"ר נגב שעצרו את יושבייב לחקירה. במהלך מעצרו זוהה יושבייב ע"י המתלונן במסדר זיהוי ובמהלך העימות המאובטח היטב ביניהם הטיח בו כי זה איים עליו בפגיעה בגופו במידה ולא ישלם לו את החוב.
יושבייב עצמו מכחיש את המיוחס לו וטוען כי בסך הכל המתלונן חייב לו 1000 ש"ח אותם הגיע לגבות במהלך ביקור משפחתו בבאר שבע. בימים אלו מתנהל משפטו והוא מוחזק בכלא בדרום.
שמו של יושבייב נקשר במספר רב של פשעים חמורים שאירעו באזור חדרה לרבות רצח וניסיונות חיסול, סחר באמל"ח וגביות אלימות. הוא בעצמו נפצע קשה מירי לפני כמה שנים ומאז נוהג להסתובב עם מאבטחים.
על פי המיפוי המשטרתי יושבייב רקם במהלך השנים קואליציות מקיר לקיר עם בכירי העבריינים באזור ויצר לעצמו מעמד בעולם הפשע. קצין מודיעין לשעבר שמכיר את יושבייב היטב ועסק בו שנים רבות במסגרת תפקידו סיפר כי מדובר בעבריין דומיננטי ביותר, אלים במיוחד, כזה שלא חוזר אחורה מאף אחד, אין אצלו שמות אמר הקצין אם הוא ננעל על דבר לא ניתן להזיזו.
כבר לפני שנים התקשנו להתמודד עם הסגנון הייחודי שלו והוא צמח לממדים של מפלצת, היום הוא מהמשפיעים באזור וידו בכל.
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.