לרגל השקת תכנית חמש שנתית לקידום תרבות ארגונית מכבדת ושוויונית וסביבת עבודה בטוחה ו'נקייה' מהטרדות מיניות לכלל עובדי ועובדות העירייה, התקיימה בשבוע שעבר הרצאה מרתקת בנושא להנהלת העירייה. במסגרת התכנית, ישתתפו במהלך השנה עובדי העירייה במגוון סדנאות הסברה בנושא
בשבוע שעבר, הושקה תכנית מקיפה, שנבנתה ומופעלת על ידי מנהלת אגף ההון האנושי דגנית זילבר, הממונה על מניעת הטרדות מיניות ברשות פרחיה ביטון הראל ונורית אברהם מאגף ההון האנושי.
התכנית, שנועדה להעלות את מודעות העובדים לנושא הטרדות מיניות במקום העבודה, לנקוט באמצעי מניעה מקדימים, להביא את הוראות החוק והתקנון לידיעת כל עובדי ועובדות העירייה בכל הדרגים ולקיים פעולות הדרכה והסברה, נפתחה כאמור, בהרצאה להנהלת העירייה, שהועברה על ידי עו"ד יעל יופה חמד ממרכז סיוע למניעת הטרדה מינית חיפה.
בהרצאה, שהתקיימה באולם הישיבות שבבניין העירייה, השתתפו ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, המוביל מאז כניסתו לתפקיד לפני 8 שנים, מגמה של אפס סובלנות לנושא ההטרדות המיניות, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון ומנהלי האגפים.
השקת תכנית חמש שנתית (צילום: דוברות העירייה)
עיריית חדרה פועלת מזה שנים בנחישות ובאפס סובלנות חוקית וניהולית למניעת הטרדות מיניות בסביבת העבודה, מתוך אחריות ערכית, לביסוס אקלים ארגוני וסביבת עבודה מכבדים ובטוחים המקדמים שוויון מגדרי לכל עובד ועובדת. זאת באמצעות העלאת המודעות לאפשרויות הפנייה והדיווח, למניעה אפקטיבית, מתן הגנה, ליווי וטיפול רגיש ומקצועי לעובד או לעובדת שהוטרדו, זאת על ידי הממונה על מניעת הטרדות מיניות פרחיה ביטון הראל.
מובילים מגמה של אפס סובלנות (צילום: דוברות העירייה)
הטרדה מינית היא תופעה חברתית פסולה, פוגענית ולצערנו שכיחה, אשר פוגעת בערכי היסוד הבסיסיים ביותר של האדם, בכבוד האדם, בחירותו, בפרטיותו ובשוויון בין המינים. במרץ 1998 נחקק בישראל החוק למניעת הטרדה מינית, החוק אוסר על הטרדה מינית והתנכלות כלפי כל אדם- גבר או אישה, בכל מקום ובכל מרחב. הטרדה מינית על פי החוק הינה עבירה פלילית, עוולה נזיקית וכן עבירת משמעת חמורה, כשהיא מתרחשת במקום העבודה.
החוק קובע כי למעסיק, האחריות למנוע הטרדה מינית באמצעים העומדים לרשותו. זאת מתוך ההבנה והתפיסה כי למנהלים ולהנהלה בארגון יכולת להשפיע באופן משמעותי על נורמות, תרבות ארגונית והתנהגות העובדים ובהצבת גבולות ברורים לגבי הראוי והפסול בארגון. בשל כך, במהלך השנה ובמסגרת התכנית החדשה, ישתתפו עובדי העירייה בסדנאות הסברה פרונטאליות ולומדה אינטרנטית מקצועית בנושא, ויכירו את תקנון החוק, המותקן בכל אגפי העירייה, זאת, למען סביבת עבודה בטוחה, מכבדת ונקייה מהטרדות מיניות לכלל העובדות והעובדים תרבות ארגונית מכבדת ושוויונית.
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!