העבודות ברחוב הנשיא בעיצומן: השבוע החלו העבודות הנחת משטחי הדק, התקנת עמדות בר ומקומות ישיבה מעוצבים במקטע הרחוב שבין רחוב רוטשילד לרחוב הגיבורים משני צדיו, זאת במסגרת חלקו הראשון של הפרויקט המגדיר מחדש את מראהו של הרחוב העירוני. במקביל שודרגה גם הכניסה למרכז העיר ברחוב הרב עובדיה יוסף, שהפכה לפינה ירוקה, אטרקטיבית ומודרנית. התוצאות מרהיבות
השבוע הגיע ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן לסיור ברחוב הנשיא ורחוב הרב עובדיה יוסף, עם מנהל אגף שפ"ע בוריס קוסינובסקי וחבר הנהלת העיר שי ברכה, שיזם וקידם את שני הפרויקטים- שדרוג רחוב הנשיא ושדרוגה של הכניסה למרכז העיר מרחוב הרב עובדיה יוסף, כדי לעמוד על התקדמות העבודות, שנמצאות בימים אלו בעיצומן.
שדרוג רחוב הנשיא: הפרויקט שמגדיר מחדש את העיר חדרה
שדרוג רחוב הנשיא, מתמקד כאמור בשלב זה, במקטע הרחוב שבין רחוב רוטשילד לרחוב הגיבורים משני צדיו. השבוע החלו עבודות להנחת משטחי דק במדרכות, שהוחלפו במסגרת הפרויקט, הצבת עמדות בר רחוב ואף התקנת מתקני ישיבה מעוצבים. בהמשך יוצבו גם סככות דקורטיביות להצללת הרחוב, תאורה אדריכלית וגינון מעוצב בצמתי הרחובות, זאת תוך שימת דגש על מענה לסוגיות נגישות, התייעלות אנרגטית והגדלת השטחים הירוקים ברחוב.
הכניסה למרכז העיר משתדרגת לפינה ירוקה, אטרקטיבית ומודרני
במסגרת סיורו הגיע ראש העיר גנדלמן גם לכניסה המשודרגת למרכז העיר מרחוב הרב עובדיה יוסף, שהפכה בעקבות הפרויקט לפינה ירוקה, אטרקטיבית ומודרנית, כיאה לעיר גדולה עם מעל ל 100 אלף תושבים. שדרוג העומק שבוצע במקום, המהווה את אחד מהאזורים המרכזיים של העיר ועורק תחבורתי ראשי בו עוברים מדי יום הולכי רגל וכלי רכב רבים, כלל עבודות פיתוח סביבתי, שבילי בטון אדריכלי רחבים ונגישים לטובת הולכי הרגל, ריהוט רחוב מיוחד הכולל אלמנטים עיצוביים של תאורה, מסלעה דקורטיבית המשמשת הן לנוי והן למניעת סחף וזליגת אדמה למדרכה, וצמחייה עשירה שנשתלה במקום. בנוסף, המקום, שהפך לאחרונה ל'מיני טיילת' מרהיבה וחדשנית, צפוי להתחדש בקרוב, באלמנט סביבתי עיצובי וחדשני שיותקן במקום.
שני הפרויקטים מתבצעים בהובלת אגף שפ"ע בניהולו של בוריס קוסינובסקי, זאת בהתאם למדיניות ראש העיר, הרואה חשיבות עליונה בשיפור חזות העיר בכלל, ובאזור העסקים הראשי, המהווה את עמוד השדרה העירוני, בפרט. ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן, שאמר כי עיריית חדרה מתכוונת להחיל בעתיד את השדרוג המתבצע ברחוב הנשיא על הרחוב כולו משני צדיו, הדגיש במהלך הסיור את חשיבותו של המגזר העסקי בעיר ואמר כי מדובר במהלך שנועד להגדיל את אטרקטיביות האזור, להחיות את מרכז העסקים העירוני, לעודד את בעלי העסקים ולהגדיל את הפעילות האורבנית המתקיימת ברחוב. זאת, לצד שורה של צעדים שבוצעו השנה, כגון הרחבת המע"ר (מרכז העסקים הראשי) והכשרת עשרות חניות אקספרס באזורי מסחר מוגבר.
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!