אישום: הציע לליטל להיכנס לתוך קבר וגרם למותה באכזריות
שלומי גבאי יום שני,
6 בדצמבר 2021, 14:35
מהאישום עולה כי הנאשם היה מודע למצוקתה הנפשית והציע לה לשכב בתוך קבר תוך שהיא מכניסה לפיה צינור לנשימה. לאחר שכיסה כליל את גופה ופניה בחול וחצץ בעודה בחיים הוא הוציא את הצינור מפיה ומנע ממנה לנשום ובכך גרם למותה בייסורים ובאכזריות עד שנחנקה
פרקליטות מחוז חיפה (פלילי), הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד אדוארד קצורה בגין עבירת רצח בנסיבות מחמירות, ריבוי עבירות של בעילה אסורה בהסכמה תוך ניצול יחסי תלות וריבוי עבירות של הפרת הוראה חוקית.
ליטל יעל מלניק ז"ל
על פי כתב האישום, שהוגש על על ידי עו"ד מאיה חזן-דהאן מפרקליטות מחוז חיפה, הנאשם הכיר את ליטל יעל מלניק ז"ל מאור עקיבא במהלך אשפוזה בבית חולים פסיכיאטרי, כשהיא במצב רגשי לא יציב, ואף ביטא כלפיה רגשות. זמן קצר לאחר שחרורה מהאשפוז, ולאחר שהמנוחה פיתחה תלות בנאשם, החל בין השניים קשר אישי וזוגי שנמשך כחצי שנה. במהלך תקופה זו נהגה המנוחה להעדר מביתה ולשהות במחיצתו של קצורה שעות ארוכות. בשל כך, הוצא נגדו צו הרחקה והמנוחה הוגדרה כקטינה בסיכון. חרף קיומו של הצו, המשיך הנאשם לקיים עם המנוחה מערכת יחסים כאמור ולהיפגש עימה.
הנאשם אדוארד קצורה בבית המשפט (צילום: שלומי גבאי)
ביום 1.10.21 הגיעה המנוחה לביתו של קצורה והם שהו זה במחיצת זו שעות ארוכות. בשעות הלילה הגיעו שוטרים לביתו של הנאשם על מנת לאתר את המנוחה. הנאשם לא פתח את דלת הבית, ולאחר שהשוטרים עזבו את המקום הוא יצא עם המנוחה מהבית, והשניים החלו לשוטט בקריות. במהלך הלילה שוחחו הנאשם והמנוחה על מצוקתה הנפשית והחליטו לחפור מעין קבר, אליו היא תכנס ותכוסה על ידי הנאשם באופן שהיא יכולה לנשום בהיותה בתוכו.
בהמשך, וכשהוא מודע למצוקתה הנפשית, הגיעו השניים לאתר בניה שם חפרו השניים מעין קבר והמנוחה נשכבה בתוכו, לאחר ששמה את מבטחה בנאשם. המנוחה הכניסה לפיה צינור לנשימה, ולאחר ששקל וגיבש החלטה להמית את המנוחה, כיסה המשיב כליל את גופה ופניה בחול וחצץ בעודה בחיים. בהמשך, הוציא הנאשם את הצינור מפיה של מהמנוחה ומנע ממנה לנשום ולצאת מהקבר ובכך גרם למותה בייסורים עד שנחנקה.
בבקשת המעצר נכתב כי הנאשם גרם למותה של המנוחה בכוונה ובאכזריות מיוחדת, והותיר אותה בזירה כשהיא ללא רוח חיים. בנוסף, נכתב כי "קיים יסוד סביר לחשש כי באם ישוחרר הנאשם, ולו בתנאים מגבילים, הוא יסכן את הציבור, שכן בתקופה שקדמה לרצח, כמו גם ביום האירוע, הפר המשיב ביודעין את צו ההרחקה שניתן על ידי בית המשפט והמשיך לעשות כן כל העת, הגם ששוטרים הגיעו לביתו מספר פעמים כדי לאתר את המנוחה. מעשים אלו של המשיב, לצד ניהול מערכת יחסים כאמור עם המנוחה, כשהוא מודע למצוקתה, מלמדים ביתר שאת, כי המשיב חסר גבולות ואינו סר למרותו של החוק, ולפיכך אינו בר אמון".
החקירה נוהלה על ידי היחידה המרכזית של מחוז חוף באמצעות מחלק נוער חשיפה.
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!