יואנה מוהין, בת 30 ממולדובה, טיפלה בקשישה יהודית גולדשטיין רק כחודש וחצי עד שהחליטה לחנוק אותה למוות בביתה שבחדרה. בתחילה הועלתה סברה כי מדובר במוות טבעי אך בעקבות חקירה מהירה של היחידה החוקרת -היחידה ללוחמה בפשיעה מרחב מנשה התברר כי גולדשטיין נרצחה. עורכי דינה: "היא חולת נפש, מדובר במוות טבעי"
בתום חקירת המשטרה הוגש היום (שני) כתב אישום נגד יואנה מוהין, מטפלת סיעודית זרה בת 30 ממולדובה, בגין רצח ניצולת שואה בת 97 בה טיפלה בחדרה. מוהין נאשמת כי חנקה למוות את יהודית גולדשטיין בחודש שעבר באמצעות כרית במיטתה.
המשטרה פתחה בחקירה בתאריך 12.10.21 עם קבלת דיווח על תושבת חדרה אשר נמצאה ללא רוח חיים בביתה שבחדרה. פעולות חקירה ראשוניות שבוצעו בשטח וגביית עדויות מיושבי הבית הביאו למעצרה של המטפלת.
מחומר החקירה שנוהלה ביחידה ללוחמה בפשיעה במרחב מנשה עלה כי באותו הבוקר וללא כל סיבה מוקדמת חנקה החשודה באמצעות כרית את המנוחה, דבר שהוביל למותה. מעצרה של החשודה הוארך מעת לעת וכלל גם בדיקה שאישרה כי היא כשירה לעמוד לדין.
לפי כתב האישום, בלילה שבין 11 ל-12 באוקטובר, גמלה בלבה של המטפלת ההחלטה להמית את הקשישה. בשעת לילה מאוחרת היא נטלה כרית שהייתה מונחת על גולדשטיין, הניחה אותה על פניה וחנקה אותה בעזרתה במשך כמה דקות בכוונה לגרום למותה. לאחר מכן יצאה מחדרה והותירה אותה כך. בבוקר, כשנכנסה בתה של גולדשטיין לחדר, היא מצאה אותה ללא רוח חיים.
באותו בוקר, צוות מד"א שהוזעק למקום לא חשד בדבר. מדובר בחסרת ישע בהגדרתה שסבלה בשנותיה האחרונות מבעיות רפואיות שונות וייתכן כי האירוע היה נותר כך, כעוד פטירה שגרתית, אבל חוקרת תחנת חדרה שהגיעה למקום חשדה כי אין מדובר במוות טבעי. לאחר שיחה עם המטפלת, היא עוכבה והועברה לחקירה בתחנה. שם, היא הודתה כי הרגה את הקשישה ואף סיפרה כיצד.
חנקה את המנוחה בכרית. יואנה מוהין (צילום: שלומי גבאי)
בבית המשפט, עורכי הדין ענת חולי ודן גלעד שייצגו אותה מטעם הסנגוריה הציבורית במהלך החקירה שנמשכה כחודש, שבו והכחישו את הרצח שיוחס לה וטענו לכשלים בתרגום ובהבנה של גרסתה על ידי מתורגמנית שאינה שולטת בשפתה.
עו"ד דן גלעד מסר בתגובה כי "מדובר באשה שסובלת מחולי נפשי ולא מבדילה בין מציאות לדמיון. המנוחה נפטרה בשיבה טובה ואין כל ממצא אמיתי שמאשר כי מתה מוות לא טבעי". המתורגמנית, מצדה, טענה בבית המשפט כי המטפלת הבינה היטב את שנאמר לה. כמו כן, הראיות הפורנזיות תומכות במסקנת חוקרי היחידה למאבק בפשיעה של מרחב מנשה כי מדובר ברצח.
ממצאי חוות דעת ביולוגית העלו כתם רוק במרכז הכרית עם DNA של הקשישה ו-DNA של המטפלת, בצדה השני ומשני צדי הכרית. ממצאים אלה תואמים את הגרסה שלה במשטרה ואת חוות דעת המכון הלאומי לרפואה משפטית באבו כביר לפיו הקשישה מתה מחנק שנגרם מלחץ על פניה באמצעות חפץ רך כגון כרית.
במקביל להגשת כתב האישום, מבקש התובע בני פסקל מפרקליטות מחוז חיפה את הארכת מעצרה של המטפלת הסיעודית עד תום ההליכים המשפטים נגדה, תוך שהוא מציין כי אין לה כתובת קבועה בישראל וכי משפחתה, לרבות ילדיה, כולם בחו"ל, שם למעשה מרכז חייה. דיון בבקשה עוד ייתקיים ובינתיים, השופט ניצן סילמן האריך את המעצר עד החלטה אחרת.
עו"ד דן גלעד שמייצג את המטפלת מטעם הסניגוריה הציבורית: "אנו נמצאים בשלבים ראשונים של ההליך המשפטי. בית המשפט קיבל את בקשתנו ולאור מצבה הנפשי הפנה אותה להסתכלות פסיכיאטרית אנו נמתין לקבלת חוות הדעת וחומרי החקירה. ולאחר שנלמד אותם נגיב בבית המשפט."
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.