אישום: הפסיד כסף בבורסה וניסה לרצוח את בת זוגו לפני החתונה
שלומי גבאי יום רביעי,
20 באוקטובר 2021, 20:52
מכתב האישום עולה כי על רקע קשיים כלכליים, החל הנאשם לסחור בבורסה באמצעות האינטרנט על מנת לממן את חתונתו
פרקליטות מחוז חיפה (פלילי) הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד תושב חדרה בן 34, בגין עבירות של ניסיון רצח וחבלה חמורה בנסיבות מחמירות שביצע כלפי בת זוגו לאחר שהפסיד בבורסה עשרות אלפי דולרים.
על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד לילך תמיר, על רקע קשיים כלכליים, החל הנאשם לסחור בבורסה באמצעות האינטרנט על מנת לממן את חתונתו. אז הפסיד בבורסה עשרות אלפי דולרים והחליט לרצוח את בת זוגו ולשים קץ לחייו. בתאריך 24/9/21 לפנות בוקר התעורר הנאשם נטל סכין מטבח באורך של כ-25 ס"מ ודקר את המתלוננת כשהיא ישנה בצווארה באמצעות הסכין. כתוצאה מהדקירה התעוררה המתלוננת מדממת, הבחינה בנאשם שאחז בידו בסכין המגואלת בדם, וקמה במהירות מהמיטה, הנאשם ניסה לדקור את המתלוננת פעם נוספת, תוך שהוא אומר לה כי הוא מצטער, וכי הוא עושה זאת בשבילה.
המתלוננת הצליחה לתפוס את להב הסכין בידה ומנעה מהנאשם להמשיך ולדקור אותה, המתלוננת החלה להרגיע את הנאשם, ביקשה ממנו להניח את ראשו על ברכיה, והנאשם עשה כן תוך שהוא ממשיך לאחוז בידית הסכין, והיא ממשיכה לאחוז בלהבה. אז הרגיעה אותו שיש לה מספיק כסף לממן את החתונה ובקשה ממנו לשחרר את אחיזתו מהסכין. בשלב זה שחרר הנאשם את אחיזתו מהסכין, והמתלוננת קמה כשהסכין בידה ונמלטה לדירת השכנים, אשר הזעיקו סיוע רפואי ומשטרה. אז הנאשם נטל לידיו סכין נוספת, ניגש לחדר האמבטיה בדירה ודקר עצמו בצווארו.
כתוצאה ממעשיו של הנאשם נגרמו למתלוננת חתך עמוק בצווארה וחתכים בכף ידה השמאלית. היא הובהלה לבית החולים, שם נותחה ובהמשך אושפזה במחלקת טיפול נמרץ. המתלוננת שוחררה מבית החולים כעבור 12 יום. הנאשם הובהל לבית החולים שם נמצא פצע דקירה בצווארו שנתפר, והוא שוחרר למחרת מבית החולים למעצר.
הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לעצור את הנאשם עד תום ההליכים המשפטיים נגדו.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.