"כוכבים בשמי חדרה" סיפורן של אגדות הספורט החדרתיות
ראובן יגיל יום שני,
13 בספטמבר 2021, 13:37
'כוכבים בשמי חדרה', תערוכה חדשה מבית היוצר של מוזיאון החאן המוקדשת לסיפורן של אגדות הספורט החדרתיות, תיפתח במוזיאון בסוכות. אוצר התערוכה והעיתונאי לשעבר שמוליק כורזים, "התערוכה מעלה על נס את פועלם של הספורטאים הענפים השונים: אתלטיקה, כדור-יד, טניס השולחן, כדורסל וכדורגל, אשר שמו את חדרה על המפה הארצית והבינלאומית"
"ספורט בנוי מאנשים ואנשים זה סיפורים, מערכות יחסים, וחוויות", כותב שמוליק כורזים, יזם ואוצר תערוכת 'כוכבים בשמי חדרה', שתוצג בחול המועד סוכות במוזיאון 'החאן'. מי שסיפורם נפרש בתערוכה הן דמויות מיתולוגיות כגון שולם שוורץ, עדי גורדון, התאומים ליובין, אורית אברמוביץ, אפרת אמיר, שורה רפופורט, נתן שפירא, נח אוקראניץ, ועוד ספורטאים רבים וטובי שבנו את היסטוריית הספורט החדרתי המפוארת מאז קום המדינה. לצד ההישגים הנפלאים, התערוכה מתמקדת באחווה בין הספורטאים ובין הספורטאים למאמנים ולמנהלים, על אותה שותפות לאימונים, לקשיים, לחלומות, להפסדים והכישלונות וכמובן להישגים ולתארים.
אורית רבינוביץ (צילום: ארכיון מוזיאון ה"חאן")
במסגרת התערוכה יוצאת הדופן, שתיפתח כאמור בחול המועד סוכות, הופק קטלוג, המכיל רגעים מתוך ההיסטוריה הספורטיבית של העיר בענפי האתלטיקה, הכדוריד, טניס השולחן, הכדורסל וכמובן הכדורגל, שהצמיחו אלופים חדרתיים ברמה הלאומית. את הקטלוג, פריט חובה בכל בית חדרתי, ניתן יהיה לרכוש במוזיאון.
קטלוג כוכבים בשמי חדרה (צילום: ארכיון מוזיאון ה"חאן")
לקראת השקת התערוכה, המהווה מסע בשבילי הזיכרון של הספורט החדרתי שמביא תיעוד מרגש של רגעי שיא, הישגים גבוהים וכוכבי העל שהטביעו חותם לאומי בעשורים הראשונים של המאה העשרים, קיבל ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן לידיו את הקטלוג המרגש משמוליק כורזים, עיתונאי לשעבר ויוזם ואוצר התערוכה. בקטלוג החתום, כתב כורזים לראש העיר: "תרומתך לקידום הספורט בחדרה לא תסולא בפז".
רק לאחרונה צמד הג'ודוקאים טוהר אבוטבול וברוך שמאילוב, חזרו מטוקיו 2020 עם מדליית ארד ומיד נכנסו גם הם להיסטוריית הספורט החדרתי. ראש העיר, שרואה בקידום הספורט החדרתי חשיבות עליונה, ציין כי עם הבחרו לראשות העיר, שם את הספורט כאחד מיעדי השינוי שברצונו לחולל. "שאפתי להחזיר את חדרה אל מפת הספורט הלאומית. כלל ידוע הוא שהצלחה בספורט היא בראש וראשונה, ניהול נכון ומתקנים" אומר גנדלמן. "לכן דרשתי שכל קבוצות הכדורגל תתאחדנה לקבוצה עירונית. מהרגע שקם האיחוד יצאנו לתכנית חומש בדרך לליגת העל. לשמחתי הרבה, הדרך התקצרה ותוך 3 שנים הגענו אל הארץ המובטחת, ליגת העל ממנה נעדרנו 40 שנה."
עוד הוסיף גנדלמן, "חזון הספורט לא מתמקד רק בענף הכדורגל. זה היה הצעד הראשון, כדורעף הנשים וכדורגל הנשים גם בליגה הלאומית. עכשיו אני מצפה שגם הכדורסל יחזור לליגה הבכירה ואהיה שמח אם נפתח מחדש את האתלטיקה, הכדוריד, ההתעמלות, השיט וטניס השולחן. בתחום המתקנים, עשינו לא מעט צעדים מהותיים. אולם ה'אנרבוקס', המשמש את הכדורעף ואת הכדורסל, הפך למתקן לאומי המארח משחקים בינלאומיים, הוא כרגע היהלום שבכתר. הקמנו שני מגרשי אימונים סינתטיים בכדורגל, האושר יהיה מושלם ברגע שנגזור את הסרט בחנוכת איצטדיון הכדורגל העירוני המתוכנן במזרח העיר."
ראש העיר מקבל לידיו הקטלוג (צילום: דוברות העירייה)
תערוכת 'כוכבים בשמי חדרה' תוצג ברחוב הגיבורים 74 (מוזיאון 'החאן' חדרה) בין התאריכים 24.9-30.11.21 בימים א', ג', ה' בין השעות 10:00-16:00, וכן בימים ב' וד' בין השעות 10:00-14:00 ובימי שישי בין השעות 9:00-12:00
מייסדת בית הספר המכיל בחדרה מועמדת לתפקיד שרת החינוך
...
פלאשנט לוקאלי | 7.9.2026
בין ציפייה ואכזבה הורית, והיכולת להמשיך הלאה ביחד
מאת: טלי למדיאל, פסיכולוגית חינוכית מומחית מדריכה, שפ"ח נתניה...
פלאשנט לוקאלי | 4.9.2026
שנה חדשה עם מבנים חדשים
...
פלאשנט לוקאלי | 28.8.2026
נחנך פארק "הרי גרינטל – רכס הכורכר"
...
פלאשנט לוקאלי | 13.8.2026
אירוע קשה בנתניה: גבר התאבד בגינה ציבורית
...
פלאשנט לוקאלי | 10.8.2026
מדברים על זה
הירושה תקועה: מה קורה כשאחד היורשים מסרב לשתף פעולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 12.9.2026
המדריך המעשי לשיווק B2B בלינקדאין בלי תקציב פרסום גדול
...
פלאשנט עסקים | 6.9.2026
מי מנהל את הרכוש ומי יורש אותו? ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לצוואה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.9.2026
הקמפיין נראה טוב אבל אף אחד לא זוכר אותו: איפה הקריאייטיב נכשל?
...
פלאשנט עסקים | 3.9.2026
מתי מותר למעסיק לפטר עובד חולה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 29.8.2026
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.