אישום: הפיץ תמונות וסרטונים מיניים של מאות נשים ונערות ישראליות
שלומי גבאי יום ראשון,
5 בספטמבר 2021, 16:27
על פי כתב האישום, הנאשם הקים וניהל מספר קבוצות ייעודיות באפליקציית הטלגרם, בהן נהג להפיץ תמונות וסרטונים בעלי אופי מיני של נשים ונערות ישראליות, ללא הסכמתן
מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה לפני זמן קצר לבית משפט השלום בחיפה כתב אישום כנגד תושב חדרה (20) מחדרה, בגין עבירות של הטרדה מינית והתנכלות, פגיעה בפרטיות, סחיטה באיומים, החזקת חומר תועבה בו מופיעים קטינים וניהול והחזקת מאגר מידע אסור. הנאשם עסק בהפצה של תמונות וסרטונים מיניים של מאות נשים ונערות ישראליות באמצעות הטלגרם ואפליקציית דיסקורד.
על פי כתב האישום, שהוגש על-ידי עו"ד איתי גוהר, הנאשם הקים וניהל מספר קבוצות ייעודיות באפליקציית הטלגרם, בהן נהג להפיץ תמונות וסרטונים בעלי אופי מיני של נשים ונערות ישראליות, ללא הסכמתן. הפרסומים כללו, על-פי רוב, תצלום הפרופיל האישי של אותן נשים ברשתות החברתיות, המכיל את פרטיהן האישיים, וזאת לשם זיהוין וכדי להוכיח לחברי הקבוצות כי מדובר בנשים ישראליות שאינן עובדות בתעשיית המין. בקבוצות אותן ניהל הנאשם היו פעילים למעלה מ-15,000 חברים שצרכו את התכנים המיניים המופצים בהן. יצוין כי תכנים אלה היו זמינים לצפייה גם למשתמשים מזדמנים שלא היו חברים בקבוצות.
למעלה מ-170 נפגעות (צילום: pixabay)
עוד מתואר בכתב האישום כיצד פרסם הנאשם בקבוצה קישור אשר סיפק לחברי הקבוצה גישה בלתי מוגבלת לתוכן האגור בו, פרטים מזהים ותכנים מיניים של כ-450 צעירות ישראליות כשהן בעירום או מקיימות אקטים מיניים, והכל ללא הסכמתן. נוסף על פרסום התמונות בטלגרם, הקים וניהל הנאשם שרת בפלטפורמת דיסקורד אשר שימש גם הוא לפרסום תכנים מיניים של נשים וצעירות ישראליות. הנאשם עשה שימוש בשרת על מנת למכור גישה למאגר מקוטלג של תמונות וסרטונים מיניים של מאות נשים וצעירות ישראליות תמורת כסף.
עוד מתואר אירוע בו על-פי המתואר סחט הנאשם את אחת מנפגעות העבירה אשר פנתה אליו בבקשה שיסיר תוכן בו היא מצולמת בעירום, אשר פורסם בניגוד להסכמתה בקבוצות אותן הנאשם יצר וניהל. בתמורה להסרת התוכן דרש הנאשם מ=F0פגעת העבירה לצלם לו סרטון בו היא מאוננת, ועל-כך הואשם בעבירה של סחיטה באיומים.
בנוסף, יוחס לנאשם אישום של החזקת חומר תועבה ובו דמותו של קטין, זאת בגין החזקה של למעלה מ-5,400 תמונות וכ-192 סרטונים המכילים חומר תועבה פדופילי במכשיר הטלפון שלו, וכן עבירה של ניהול והחזקת מאגר מידע אסור, לאחר שנמצאו במחשבו של הנאשם מאגרי מידע שהכילו פרטים אישיים על אודות מיליוני אזרחים, פרטים שנמסרו ללא הסכמתם או לא על ידם.
בכתב האישום מפורטות למעלה מ-170 נפגעות עבירה אשר תמונות וסרטונים אינטימיים שלהן הופצו בקבוצות לצד פרטיהן האישיים. רבות מהנפגעות דיווחו על נזקים כבדים שנגרמו להן כתוצאה מהפצת התכנים, כך למשל דיווחו כי נאלצו לעזוב מסגרות קיימות וחוו קושי במציאת עבודה. הנפגעות תיארו קשיים גם ביציאה למרחב הציבורי, ביכולת להירדם בלילות, במתן אמון בבני המין השני ועוד. עוד דיווחו על דיכאון או חרדה ועל כך שהחלו ללכת לטיפולים פסיכולוגיים וליטול תרופות פסיכיאטריות. כמו כן, כמעט כלל הנפגעות דיווחו על הטרדות רבות, לרבות מיניות, אשר הן חוות עד היום ברשתות החברתיות כתוצאה מהפרסומים, ולעתים אף מחוץ למרחב המקוון. מספר מתלוננות העידו על התמודדות גם עם מחשבות אובדניות שהובילו לעתים לניסיונות התאבדות ממשיים.
בד בבד עם הגשת כתב האישום, הגישה הפרקליטות בקשה לקביעת תנאים מגבילים עד לתום ההליכים המשפטיים נגד הנאשם: מעצר בית מלא בפיקוח אנושי בעניינו של המשיב, איסור על גישה לאינטרנט או שימוש בטלפון חכם, כמו גם הארכת יתר התנאים שנקבעו בעניינו בבית משפט השלום בתל-אביב ובכלל זאת ערבויות כספיות גבוהות. זאת ועוד, הוגשה בקשה לחילוט מחשבו האישי של הנאשם, מדיה מגנטית וטלפונים שלו, אשר שימשו כמצאי לביצוע העבירות המתוארות ונמצאו בחזקתו ובשליטתו עד ליום מעצרו.
בבקשת הארכת המעצר ציין עו"ד גוהר כי: "היקף הפרסומים וכמות התכנים המיניים שהפיץ המשיב ברשת שיצר מלמדת על מסוכנתו הרבה כמי שמחזיק במאות תכנים שיש בהם פוטנציאל פגיעה עצום, ואפשרות להמשיך ולגרום נזק רב לנפגעות העבירה ואף לנשים אחרות שזהותן טרם נחשפה. לעניין זה, יצוין כי טלגרם הוא יישומון מבוסס "ענן" כך שניתן לגשת לחומרים האגורים בו מכל התקן בעל גישה לרשת, תוך התחברות לאותם חשבונות".
במחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה מציינים כי תיק זה מצטרף למספר כתבי אישום נוספים שהוגשו על-ידי המחלקה במהלך השנה האחרונה, שעניינם באכיפת "חוק הסרטונים", האוסר על הפצה של תוכן מיני ללא הסכמת המצולם או המצולמת, וזאת בפרט באמצעות אפליקציית טלגרם, שבה התרבו לאחרונה קבוצות ייעודיות העוסקות בהפצה ובפרסום של תכנים מיניים ללא הסכמת המצולמות.
לקראת עונת החתונות, רשת האופנה הבינלאומית ALDO משיקה את קולקציית נעלי הכלות לקיץ - עם דגש על שילוב בין סטייל לנוחות. הקולקציה מציעה מגוון רחב של דגמים, שנועדו ללוות את הכלה מהרגע המרגש בחופה ועד לרחבת הריקודים בשעות הקטנות של הלילה.
בין הטרנדים הבולטים בולטים עיטורי פנינים, לבבות מוזהבים ואבנים נוצצות, שהופכים את הנעליים לפריט אופנה בפני עצמו. ב-ALDO מבטיחים מראה יוקרתי ועדכני לצד נוחות בלתי מתפשרת, כדי שהיום הגדול יהיה מושלם גם מהצעד הראשון. קולקציית קיץ 2026 כבר זמינה בחנויות הרשת ובאתר.
הפתיחה החגיגית של חנות Fashion Club השבוע ברחוב האורזים בנתניה, התקיימה באירוע נוצץ שלא חסרו בו שמות מוכרים. בין האורחים בלטו נועה קירל ומאור בוזגלו. בתיעוד: ענבל עם אחותו של השוער דניאל פרץ וסגן ראש העיר שלו אלגלי. היה שמח ומלא סטייל!
קבוצת קניוני עופר, וביניהם נתניה וחדרה, יוצאת בסייל הקיץ הגדול, עם הנחות משמעותיות, הטבות מיוחדות ומבצעי ענק על מאות פריטים ממגוון מותגים
ורשתות מובילות בתחומי האופנה, ההנעלה, הלייף סטייל, הילדים, הטיפוח, הבית והפנאי. הסייל יתקיים ב-17 קניוני עופר ברחבי הארץ, עד 30.6.2026 (או עד גמר המלאי), ויכלול עשרות מותגים ורשתות ישראליות ובינלאומיות מובילות, אשר יציעו לצרכנים הנחות בלעדיות ומבצעי סוף עונה אטרקטיביים במיוחד. לרגל השקת המהלך עלה קמפיין בכיכובה של הפרזנטורית עדי אשכנזי.
הסטייליסטית אור לוזון שנפרדה מבן זוגה השבוע, הגיעה משעות הבוקר המוקדמות לסט הצילומים של ג'ק קובה שם הרימה בהפתעה מסיבת רווקות לחברותיה: מעיין דורי ולניקול ארבוב. לוזון, הפתיעה אותן בזרי פרחים, הרמת כוסית, ברכות ומתנות לרגל הנישואים. מעיין דורי בת ה-38 סיפרה לחברותיה שתחגוג את החינה באירוע משפחתי, ובעוד שבועיים תינשא לבחיר ליבה במושב ברכיה. לראשונה חשפה פרטים על בן זוגה איתו מתחתנת: לוחם מילואים בגולני בן 33, הצעיר ממנה ב- 5 שנים. כמו כן סיפרה שיטוסו ל – 3 שבועות לתאילנד שם יחגגו את הירח דבש. אהבנו ופרגנו. מזל טוב!