לקראת פתיחת שנת הלימודים: "משקיעים בדור העתיד של חדרה"
ראובן יגיל יום רביעי,
25 באוגוסט 2021, 06:25
שנת הלימודים התשפ"ב צפוייה להיפתח בשבוע הבא בצל התפרצות מחודשת של נגיף הקורונה | כמדי שנה, עיריית חדרה ביצעה במהלך הקיץ היערכות מוגברת לקראת חזרתם של ילדי חדרה למסגרות החינוך, בכללה השקעה חסרת תקדים בשיפוצי הקיץ, בדגש על בטיחות, שיפוצי עומק, הקמת מוסדות חינוך חדשים ופתיחתם של שלושה מוקדים לביצוע בדיקות סרולוגיות לילדים בגילאי 3-12
כ 23,421 תלמידים צפויים להתחיל את שנת הלימודים תשפ"ב בגני הילדים ובבתי הספר בעיר, מתוכם כ 5,300 ב 191 גני הילדים ברחבי העיר, כ- 8002 תלמידים בבתי הספר היסודיים, כאשר 1637 מהם יעלו השנה לכיתה א', כ- 7716 תלמידים בבתי הספר העל יסודיים ברחבי העיר, מהם 1320 תלמידים יעלו לכיתה י"ב, כ 152 תלמידים בשלושה בתי ספר לחינוך מיוחד וכ 1,019 תלמידי חינוך מיוחד שלומדים בכל שכבות הגיל בעיר. לצד מגבלות הקורונה וקיום דיונים תכופים במסגרת קבינט הקורונה בנוגע לחזרתם של תלמידי ישראל למוסדות החינוך ב 1 בספטמבר, ערכה עיריית חדרה במהלך חופשת הקיץ, שיפוצי קיץ נרחבים בעלות של מיליוני שקלים במוסדות החינוך ברחבי העיר, במסגרתם בנייתם של גני ילדים חדשים, הקמת בית הספר המונטסורי, מרכז פל"א (פוגשים, לומדים, אוהבים)- המרכז ההוליסטי הראשון מסוגו, שייתן מענה לילדי העיר מגילאי לידה ועד גיל 6, הכולל שלושה גני ילדים ותחנת טיפת חלב חדישה, שיפוץ עומק בהשקעה של כמיליון שקלים במבנה שישמש את בית הספר 'פאר צור', הרחבת המבנה הזמני של בית הספר המכיל 'לב' עד להשלמת בנייתו של מבנה הקבע בשכונת דניה ועוד.
במקביל להיערכות המוגברת של עיריית חדרה לקראת פתיחת הלימודים, מבצע ראש העיר צביקה גנדלמן, המחזיק גם בתיק החינוך, סיורים מקצועיים במוסדות החינוך העירוניים, יחד עם בכירי העירייה, במטרה לעקוב מקרוב אחר התקדמות העבודות, וכדי להבטיח מענה איכותי לצרכי מערכת החינוך העירונית וסביבה נעימה ובטוחה לכלל ילדי העיר. גנדלמן, שהכריז על 2021 כשנת החינוך, מגבה את דבריו במעשים, עם השקעת סכומי עתק בתחומי החינוך, הן בהיבטי שיפוץ מבני חינוך קיימים והקמת מבני חינוך חדשים, והן בהיבטים פדגוגיים, עם תכניות ייחודיות שמטרתן לקדם את תלמידי העיר ולהבטיח מגוון חינוכי שיאפשר לכל תלמיד ותלמידה לבחור את דרכם החינוכית. "נושא החינוך נמצא בראש סדר העדיפויות העירוני," אומר ראש העיר גנדלמן. "אנחנו משקיעים רבות במוסדות החינוך, לצד השקעה בתכניות לימוד חדישות והעשרה חינוכית, כך שמערכת החינוך העירונית תמשיך לקבל את ארגז הכלים המלא להקניית החינוך הטוב ביותר עבור הילדים שלנו, המהווים את עתידה של העיר חדרה."
בין תכניות הלימוד החדשות שהוכנסו השנה למערכת החינוך העירונית, משיקה עיריית חדרה תכנית תלת שנתית לקידום מתמטיקה ומדעים בחטיבות הביניים בעיר, זאת במסגרת מענק משמעותי שקיבלה העירייה מ'קרן טראמפ' ובתוספת השקעה עירונית, במטרה להגיע לכך שמעל לשליש מהתלמידים יסיימו את לימודיהם בחטיבות הביניים בכיתות מצוינות. במסגרת התכנית תפתחנה 10 כיתות מצויינות נוספות בכיתות ח' ו-ט' בשישה בתי ספר בעיר, ויוקצו לכל אחת מהן שתי שעות הוראה תוספתיות בשבוע. במקביל להשקת התכנית, החל משנת הלימודים הקרובה, העירייה תקים בהדרגה שש קבוצות בית ספריות של תלמידי כיתות ח' ו-ט' שבהן יתמקדו ביישום חשיבה מתמטית מסדר גבוה בהקשר מדעי. בנוסף, המורים בכיתות המצוינות החדשות והקיימות, 24 מורים למתמטיקה ו-18 מורים למדעים, יצטרפו לקהילות למידה מקצועיות במסגרתן יתקיימו השתלמויות וסדנאות למורים ולהורים, ו-23 מנהלי בתי ספר ורכזי מתמטיקה יצטרפו לפורום של למידה כהכנה ליישום יעדי המצוינות בבתי הספר שלהם.
לצד ההשקעה הנרחבת בחינוך הפורמלי ובמערכת החינוך העירונית, ראש העיר רואה חשיבות עליונה בהשקעה בחינוך הבלתי פורמלי, כשהמטרה היא לדבריו, לקיים פעילויות העשרה מגוונות שיקנו חינוך לערכים חברתיים וקהילתיים, ערכי אהבת הארץ והמדינה וקידום וחיזוק תחושת השייכות והמעורבות של הצעירים לסביבת מגוריהם. במסגרת ההשקעה בחינוך הבלתי פורמלי, וכחלק מרצונו של ראש העיר לתמוך ולחזק את תנועות הנוער השונות ולסייע לשבטים ולסניפים להתמודד עם משבר הקורונה, ראש העיר חילק מלגות עירוניות לילדים ובני נוער שלא יכולים לשלם דמי חבר לתנועה, או לצאת לפעילות מטעם התנועה. והכריז כי לא יהיה ילד בחדרה שירצה להיות חבר בתנועת נוער ומצב כלכלי ימנע ממנו.
כמו כן, לאחרונה נפתח בחדרה מוזיאון הרפואה בטכנודע, המשתרע על פני 1200 מ"ר וכולל כ-120 מיצגים, שתוכננו בטכנודע ונבנו עבורו במיוחד בגרמניה. המוזיאון הנו פורץ דרך וחדשני, ומאפשר לקהל להיחשף לפלאי הרפואה, התקדמותה והישגיה המדהימים בטכנולוגיה ומדע ולחוות חוויה לימודית אינטראקטיבית מיוחדת. "מדובר במרכז מדעי, חווייתי וייחודי לכל המשפחה, שמסב גאווה גדולה לעיר ולתושביה כמוזיאון היחיד מסוגו בארץ ובעולם, ומתכתב עם החזון העירוני למיצוב חדרה כמוקד שוקק של פעילות פנאי עשירה ואיכותית, לעידוד תיירות ומשיכת מבקרים רבים מכל רחבי הארץ." אומר גנדלמן. "למוזיאון הרפואה תהיה תרומה משמעותית נוספת, תרומה חינוכית, שבמרכזה, טיפוח חשיבה מדעית בקרב ילדים ונוער וחשיפה לעולמות המדע והרפואה דרך התנסות אינטראקטיבית."
ההשקעה בחינוך נותנת אותותיה, עם תלמידים רבים שזוכים בהישגים לימודיים משמעותיים, בקנה מידה ארצי וגם בקנה מידה בינלאומי, ומביאים כבוד לבתי הספר שלהם ולעיר כולה, כגון זכייתו של תלמיד בית הספר גבעול טל ששון במדליית ארד באולימפיאדת הכימיה הבינלאומית, וזכייתם של ארבעה בתי ספר תיכוניים (הדמוקרטי, תיכון חדש בית אליעזר, תיכון חדרה והרב תחומי עמל) בפרסי הצטיינות ומענקים כספיים.
כמו כן, לקראת פתיחת שנת הלימודים ובצל התפרצות מחודשת של נגיף הקורונה, עיריית חדרה פתחה השבוע שלושה מתחמי בדיקות סרולוגיות מהירות לילדים בגילאי 3-12 שיפעלו גם בתחילת השבוע הבא באנרבוקס, במתנ"ס רעים ובמתנ"ס גבעת אולגה, זאת במטרה להגדיל את מספר התלמידים שיהיה להם פטור מבידוד במקרה של חשיפה למאומת נגיף הקורונה, וכדי לשמור על רצף ושגרת לימודים בגילים אלה, ולמנוע אובדן ימי לימודים.
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!