עשרות צעירים הגיעו ליריד, שם נהנו מהרצאה מרתקת על שוק העבודה ודוכני מידע של המכללות השונות, ולהירשם לקורסים מקצועיים
בטורבינה מרכז צעירים חדרה התקיים ביום חמישי האחרון, יריד הכשרות מקצועיות שריכז מגוון של לימודי תעודה בתחומים החמים שקיימים בשוק. ליריד הוזמנו נציגים ממכללות שונות להקים דוכן מידע למתעניינים. בין התחומים אפשר היה למצוא הכשרות בתחום ההייטק, ספורט, טיפול אלטרנטיבי, עיצוב גרפי ועוד. ליריד הגיעו עשרות צעירים המעוניינים לשמוע ולהירשם לקורסים המקצועיים השונים.
בנוסף לכך, התקיימה הרצאה מרתקת של רונית חכם סלמן על שוק העבודה המשתנה של היום. בהרצאה רונית דיברה על המקצועות שיישארו רלוונטיים ומבוקשים ועל המקצועות שייעלמו בעתיד ואף נתנה טיפים וכלים למשתתפים לחיפוש עבודה, דיוק קורות חיים ופיתוח קריירה.
הכשרות המקצועיות הפכו למבוקשות יותר מתמיד בשל העובדה שלימודי תעודה מקצועית מאפשרים להתמקצע בתחום מסוים, בזמן קצר ובתנאי קבלה נגישים לכולם ואף לפתח קריירה ארוכת טווח.
נופר בוינג'ו, רכזת חיילים משוחררים במרכז צעירים מספרת לנו שכאשר היא פוגשת צעירים משוחררים טריים מהצבא, יש אי וודאות מאוד גדולה בנוגע לתחום ההשכלה והקריירה והרבה פעמים הצורך שעולה מהצעירים כיום מוכוון ללימודים מקצועיים, לכן ראינו חשיבות רבה בהנגשת המידע לצעירי העיר.
אדיס טגבה: "היריד של הכשרות מקצועיות תרם לי בהרבה מידע ,וגם הרחיב לי את המחשבה בנוגע להתפתחות לגבי לימודים שאני מתכננת. לפני היריד הייתי מבולבלת וחסרת ידע, חוסר אונים מאיפה להתחיל. תודה לאיג'ינסו שתמיד נמצאת שם לכל אחת ואחת מאיתנו גם בפרטני אחרת, לא היינו מעזים."
במרכז צעירים העירוני נותנים מענה, ליווי וייעוץ לצעירי העיר בגילאי 18-35, בתחומים של השכלה, תעסוקה, הכשרות מקצועיות, מלגות, מעורבות חברתית, משפחות צעירות ועוד. המרכז פתוח בימים א'-ה' בין השעות: 8:00-18:00, רח' הנשיא וייצמן 15, 04-6331787.
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
פלאשנט עסקים | 10.8.2026
האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.8.2026
גנב רכב נתפס על חם בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 6.8.2026
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
...
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.