מוזיאון ה'חאן' חדרה מזמין את הציבור החדרתי למסע מרתק וחווייתי בעקבות מייסדי העיר | הצטרפו אל 'המסע אל הלא נודע' והכירו את הסיפורים מאחורי הדמויות ואת סיפורה של המושבה שהפכה לעיר
מחפשים מה לעשות עם הילדים בקיץ? כחלק מפעילויות הקיץ של מוזיאון החאן, תתקיים במקום פעילות אטרקטיבית, מהנה וחינוכית לכל המשפחה, שתימשך לאורך חופשת הקיץ. 'המסע אל הלא נודע' מציע לכם לצאת לסיור מומחז וייחודי בין שרידי החאן ההיסטורי אשר שימש כמקום המגורים של ראשוני המתיישבים, חדרי בריחה וכתבי חידה.
יוצאים להרפתקה ייחודית, מוצאים רמזים, פותרים חידות, מפענחים צופנים ועל הדרך, לומדים על עברה המפואר של העיר ועל ההתיישבות החלוצית בארץ ישראל לפני הקמת המדינה ואחריה.
מבקרים במוזיאון (צילום: דוברות העירייה)
מוזיאון החאן הוא מוזיאון יישובי לתולדות חדרה והסביבה, וידוע כאחד המוזיאונים הנחשבים והמוערכים לתולדות הקמת היישוב, כמוזיאון הראשון מבין המוזיאונים היישוביים שהוקמו בארץ. הוא שוכן באתר הלאומי הח'אן של חדרה, במרכז ההיסטורי של העיר. במוזיאון מוצגים מסמכים היסטוריים, אביזרים ותמונות ומרוכזים בו עדויות וסיפורים שתועדו בכתב ובעל פה על ידי מתנדבים וצוות המוזיאון. בפעילות החינוכית והתרבותית של "החאן", לוקחים חלק עשרות אלפי מבוגרים, ילדים, בני נוער, חיילים ותיירים מדי שנה.
מוזיאון "החאן" הינו מוזיאון מוכר המנוהל על ידי העמותה המקומית שייסדה אותו בשנת 1979. עיריית חדרה מסייעת למוזיאון לאורך כל השנים, ומאפשרת לעמותה לפעול באורח עצמאי. המוזיאון נפתח לציבור ב- 1982, מאז הוא עבר שינויים רבים בתחומי שימור, תצוגה, ארכיון וחינוך. המוזיאון נעזר בפעילותו בתחומי, ארכיון וטיפול באוספים על ידי מתנדבים מקומיים ומהווה מופת לשיתוף הקהילה במוזיאון ההיסטורי שלה.
הפעילות תתקיים במהלך יולי אוגוסט, בימים א'- ה' בהרשמה מראש. לפרטים נוספים ולהרשמה התקשרו למוזיאון החאן: 04-6324562, 04-6322330
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.