מכתב האישום עולה כי הרקע לרצח הוא ככל הנראה חששה של הנאשמת, כי האחות שאירחה אותה ושברה את רגלה תסלק אותה מהדירה ומפני חששה כי תיאלץ לשוב ולהתגורר בגפה
לבית המשפט המחוזי בחיפה הוגש הבוקר (שלישי) כתב אישום כנגד יהודית מרר, תושבת אור עקיבא בת 73 בגין רצח בכוונה של אחותה זריפה מאמוס בת ה-78 מחדרה. האירוע המדובר התרחש בדירתה של הנרצחת ברחוב הנרייטה סולד בחדרה, לשם הוזעק צוות מד"א סמוך לשעה 08:00 של ה-3 ביוני. פראמדיקית מד"א, לי אם לוי, סיפרה: "כשהגענו לדירה ראינו את האישה שכובה כשהיא מחוסרת הכרה, ללא דופק וללא נשימה. ביצענו בדיקות רפואיות אבל היא הייתה ללא סימני חיים ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותה."
מכתב האישום עולה כי הרקע לרצח הוא ככל הנראה מתח שנבע מחששה של מרר, כי האחות שאירחה אותה מספר חדשים לאחר ששברה את רגלה והפסיקה לעבוד, תסלק אותה מהדירה ומפני חששה כי תיאלץ לשוב ולהתגורר בגפה. זאת, על אף עדויות שאחותה המנוחה שבה והדגישה בפניה כי אין בכוונתה לעשות זאת.
המנוחה זריפה מאמוס (צילום: באדיבות המשפחה)
ע"פ כתב האישום בלילה שקדם לאירוע ישנו האחיות על ספות בסלון הדירה, ובסביבות השעה 07:30 כשהמנוחה זריפה נכנסה לחדר השירותים, באה אחריה אחותה יהודית עם עלי ממתכת מאחד מהמכתשים הדקורטיביים שהיו מוצגים על שידה בחדר השינה, וחבטה בה נמרצות שוב ושוב בעוד זו יושבת על האסלה, בכוונה לגרום למותה, עד שהתמוטטה על הרצפה ומתה.
מכתב האישום עולה כי אחר כך שטפה האחות יהודית את העלי, והניחה אותו בחזרה בתוך המכתש שעל השידה בחדר השינה. עולה גם כי שטפה את ידיה ופניה מדם רב שניתז עליה וניסתה למנוע מכלתה של המנוחה ואחר כך מפראמדיקית מד"א לבצע בה החייאה תוך שחנקה מאחור וניסתה למשוך אחורה את הפראמדיקית. בנוסף לרצח היא מואשמת גם בשיבוש מהלכי משפט.
היחידה למאבק בפשיעה במרחב מנשה חקרה את הרצח וחוקריה יחד עם חוקרי תחנת חדרה ויחידות אחרות אספו בין היתר תוצרי מצלמות אבטחה שהיו מותקנות בדירה. הן לא תיעדו את הרצח עצמו אולם ניתן לראות בהן את ההתרחשויות לפני ואחרי, וכן במהלכו, "צל של דמות פעלתנית אשר בין היתר נעה מעלה ולמטה באופן חוזר ונשנה" אשר "מתיישב עם ביצוע ההטחות של העלי בראשה של המנוחה". אחר כך רואים דמות מחזיקה חפץ מוארך. בפרקליטות טוענים כי בחקירתה הראשונה מסרה "נתתי לה בראש לא בכוונה", אחר כך שינתה גרסה וטענה כי הכתה אותה בידיים ובהמשך בכלל הכחישה שפגעה באחותה או שטענה כי אינה זוכרת את האירוע.
באם תורשע יהודית מרר, צפוי לה מאסר עולם, לפחות. במקביל להגשת כתב האישום מבקשת פרקליטות מחוז חיפה באמצעות התובעת עו"ד אילנה פיקוס רויטבלט את הארכת מעצרה עד תום ההליכים המשפטיים כנגדה. צפוי כי הדיון לגופה של הבקשה יידחה עד שעו"ד רהב אופנהיימר המייצג אותה מטעם הסניגוריה הציבורית ילמד את תיק החקירה שיקבל לעיונו בימים הקרובים.
הנאשמת יהודית מרר
עו"ד רהב אונהיימר שמייצג מטעם הסניגוריה הציבורית את הנאשמת יהודית מרר: "היום הוגש כתב אישום המייחס לגב' מרר, עבירה של רצח בכוונה, כתב האישום הוגש בד בבד עם בקשה למעצרה עד תום ההליכים. יהודית נמצאת בשלב זה בהסתכלות, שם תיבחן כשירותה לעמוד לדין ואחריותה למיוחס לה. לאחר שאלמד את חומר הראיות, אתייחס לגופו של עניין."
יש ללמוד את חומר הראיות. עו"ד רהב אונהיימר (צילום: שלומי גבאי)
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".