לאחר חיפושים נרחבים: נמצאה גופתו של בן ה-18 שטבע בחדרה
שלומי גבאי יום שני,
5 ביולי 2021, 21:01
אור אלפה, הגיע אתמול לחוף הדייגים בחדרה עם שני חבריו, ונעלם לאחר שהשלושה נכנסו לים. כוחות של חיל הים והשיטור הימי החלו במאמצי חיפוש שבאו לסיומם הערב. מהמשטרה נמסר כי הם מוודאים את זהות הגופה. "ילד חברותי שתכנן ללמוד במכינה קדם צבאית", אמרה מורתו
גופתו של אור אלפה, בן 18, שנעדר מאז אתמול אחר הצהריים אותרה הערב (שני) בחופי הים בחדרה כ-200 מטר צפונית למקום בו הוא נעלם. הנעדר, צעיר בן 18 הגיע עם שניים מחבריו בני אותו גיל לחוף הדייגים אתמול בצהריים ומאז אבדו עקבותיו. מהמשטרה נמסר כי "בהמשך לחיפושים אחר הנעדר מחדרה שנעלם בים אמש בחדרה, לפני זמן קצר אותרה גופה בחוף וכעת מוודאים את זהותה".
מבירור המקרה נמצא כי השלושה נסחפו בזרם לאחר שנכנסו לים. שניים מהם הצליחו להינצל בכך שטיפסו על שובר הגלים, ואילו הנעדר המשיך להיסחף לעיניהם לעומק הים. מאז נעלמו עקבותיו. עם התקדמות החיפושים, הוקפצו לחוף שוטרי התחנה בחדרה, מסוק משטרתי, שיטור ימי, ספינת חיל הים ומתנדבים רבים, בהם צוללנים של זק"א. בנוסף, המשטרה וגורמי הרווחה בעירייה מלווים את משפחתו של הצעיר.
"תכנן ללמוד במכינה קדם צבאית". אור אלפה (צילום: אתר רשמי)
המחנכת של אלפה בתיכון נעמ"ת בעיר, ענת מנשה סיפרה כי הוא היה "היה תלמיד מצטיין, למד במגמת צילום היה נעים הליכות וחייכן. אהב לעזור והיה אמור להתגייס למכינת 'אחד משלנו'. החלום שלו היה לשרת בצה"ל. הם נכנסו כמה חברים למים ואז הוא נבלע בגלים. פשוט אבידה גדולה, ממש כואב לנו צוות המורים והחברים שלו. כולנו התפללנו שיקרה נס שימצאו אותו".
"אבל כבד". טספאי אדראג'ו (צילום: שלומי גבאי)
חבר מועצת העיר טספאי אדראג'ו: "אבל כבד, משפחה למופת, נער נבון טרגדיה קשה מאוד מחבקים ועוטפים את בני המשפחה האבלים."
פראמדיק מד"א ויקי שמואל סיפר: "אתמול (א) בסביבות השעה 19:20 הזניקו אותנו לחוף הדייגים בחדרה ודיווחו לנו שראו נער בן 18 במצוקה בים ולאחר דקות בודדות הוא נעלם במים. הייתה לנו תקווה שימצאו אותו מהר ושנוכל להציל אותו ולאחר שעות של חיפושים, שוחררנו עם הניידת טיפול נמרץ מהמקום והסריקות נמשכו. הערב (ב) כעבור 24 שעות בדיוק, בשעה 19:31 הוזנקנו שוב לאותו החוף והפעם אזרח ששחה עם משפחתו בים, הבחין בצעיר מחוסר הכרה צף במים. האזרח משה אותו מהמים וכשהגענו ביצענו בו בדיקות רפואיות ולצערנו לא נותר לנו אלא לקבוע את מותו."
לפי נתוני ארגון בטרם לבטיחות ילדים, זהו המקרה העשירי של טביעה למוות של ילדים ובני נוער מאז תחילת שנת 2021. בני נוער בגילאי 15-17 מהווים כשליש ממקרי הטביעה. עוד עולה מהנתונים כי כאשר מדובר בבני נוער, מרבית המקרים התרחשו בים ובמקורות מים טבעיים.
אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "בני נוער מעצם טבעם נוטים ללקיחת סיכונים מיותרים, שעלולים לעלות גם במחיר חייהם. חשוב להבין כי הים הוא מתעתע. יש בן זרמים, בורות ומערבולות שגם שחיינים מנוסים אינם יודעים להתמודד איתם. במיוחד בתקופת החופש הגדול, חשוב לשוב ולהזכיר שלא נכנסים לים ללא שירותי הצלה פעילים. בשעות החושך ניתן לבלות בחוף, אך יש להימנע לחלוטין מכניסה למים. אנחנו קוראים לכולם, אל תגידו לי זה לא יקרה - רק אימוץ הרגלי התנהגות בטוחה יסייעו לכולנו לעבור את הקיץ בשלום".
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.