9.5 שנות מאסר בפועל לנהג שדרס למוות שני רוכבי אופניים
שלומי גבאי יום רביעי,
30 ביוני 2021, 17:06
השופטת דנה מרשק מרום: "סופו של יום החלטתי לגזור על הנאשם ענישה שתיתן ביטוי מסוים לשיקול של הרתעת הרבים ולמגמת ההחמרה שקיימת ביחס לתאונות דרכים קטלניות - ובעיקר אלה שנגרמו בשל נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים"
ביהמ"ש המחוזי מרכז גזר היום על יהונתן פדידה 9.5 שנות מאסר בפועל, 15 שנים פסילה מלהחזיק או לקבל רישיון נהיגה (מיום השחרור), פיצוי כספי בגובה 200,000 ₪ למשפחות המנוחים (100,000 לכל משפחה), ועונשי מאסר על תנאי. כזכור יהונתן פדידה הורשע בשתי עבירות המתה בקלות דעת, נהיגה בקלות ראש ובמהירות שיש בה סכנה לציבור, שינוי מבנה רכב, שיבוש מהלכי משפט ועוד.
עו"ד שגיא שגב, מפרקליטות מחוז מרכז (פלילי), מסר בתגובה לגזר הדין: "בית המשפט גזר על הנאשם 9.5 שנות מאסר, פיצויים למשפחות הקורבנות, 15 שנות שלילת רישיון מיום השחרור ועונשים נוספים. העונש שנגזר ממשיך את מגמת ההחמרה ביחס לתאונות דרכים קטלניות בכלל ולנהיגה בקלות דעת ותחת השפעת סמים בפרט. כזכור, לאור נסיבות המקרה החמורות, ביקשה הפרקליטות מבית המשפט להחמיר עם הנאשם ולהטיל עליו 12 שנות מאסר."
בעקבות גזר הדין של יהונתן פדידה- תגובת ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "זה יום עצוב למאבק בקטל בדרכים. בית המשפט פסק שחיי אדם בישראל שווים ארבע שנים וחצי מאסר בפועל. זהו גם יום עצוב במאבק בעברייני התנועה שמסכנים בכל יום מחדש את החיים שלנו בכביש. איזה מסר מועבר לציבור כאשר נהג שעולה על ההגה תחת השפעת סמים ונוהג במהירות מופרזת מקבל עונש כזה? במקום שבית המשפט יטיל עונש כבד ומרתיע על עבריין תנועה שהרג שני רוכבי אופניים, הוא בוחר לקבל את עסקת הטיעון. בעוד מספר שנים הדורס יצא לחופשי וימשיך בחייו ואילו חייהן של המשפחות השכולות לא ישובו לעולם למסלולם. אני מצפה שהפרקליטות תערער על העונש ותעביר מסר חד וברור לנהג הבא שחושב לעשות שימוש בסמים ולהשתולל בכביש, כי על מעשה כזה הוא ישלם מחיר יקר".
השופטת דנה מרשק מרום שניהלה את המשפט קבעה בהחלטתה: "בסופו של יום החלטתי לגזור על הנאשם ענישה המצויה מעל לרף התחתון של מתחם העונש שנקבע על מנת תיתן ביטוי מסוים לשיקול של הרתעת הרבים ולמגמת ההחמרה שקיימת ביחס לתאונות דרכים קטלניות - ובעיקר אלה שנגרמו בשל נהיגה בשכרות או תחת השפעת סמים".
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.