אזרחים וותיקים של חדרה מתגייסים למען חיילי עוטף עזה. במחווה מרגשת דיירי מקבצי הדיור בעיר, רובם ניצולי שואה וקשישים אשר עברו מלחמות רבות בחייהם, נרתמו ורכשו ציוד ומזון לחיילי העוטף
במהלך השבוע נאספו ונתרמו חבילות ומצרכים רבים למען חיילים המשרתים בגבול עזה. דיירי מקבץ 'בית דניאל' ודיירי 'בית עזר ויצמן' נרתמו למען הלוחמים בגזרת עזה , תרמו ,רכשו וארזו עבורם מצרכי מזון ומוצרי טיפוח רבים.
נוכח המצב הביטחוני, החליטו דיירי 'בית עזר ווייצמן', בית הדיור המוגן לבני גיל הזהב ברחוב מיכאל חזני, לשלוח הרבה אהבה לחיילי צה"ל המשרתים בדרום ולארגן משלוח מיוחד של חבילות שי משודרגות ומפנקות במיוחד שיגיעו עד אליהם לבסיס ויעלו חיוך על פניהם.
לקראת ערב חג השבועות פנתה מנהלת ההוסטל, טובה לבנטר, לדיירי המקום והציעה להם לקחת חלק במיזם. ההיענות הייתה עצומה ועשרות רבות מהדיירים, התגייסו למטרה הברוכה ותרמו מוצרי מזון יבשים לטובת המארזים. אחרי שנאספו כמויות גדולות של מזון יבש, טובה וחלק מהדיירים והדיירות ריכזו את המוצרים וארזו אותם לקראת שליחתם לחיילים, בתוספת ברכות אישיות ומילות חיזוק ותמיכה.
מתנדבים למען החיילים (צילום: דוברות העירייה)
במקביל במקבץ הדיור 'בית דניאל', בו מתגוררת בעיקר אוכלוסייה של דיירים ניצולי שואה, התגייסו למטרה זה ובעזרת מנהלת המקבץ רעיה רימר ,בלה ליסין ודיירים אשר הובילו את המהלך, גויס סכום של 8000 ₪ ונרכשה תרומה של מוצרי טיפוח, ונכתבו ברכות אישיות בשפה העברית והרוסית, אשר הודבקו על המארזים. התרומה יועדה עבור חטיבת הנח"ל, שאיבדה במבצע את הלוחם סמ"ר עומר טביב ז"ל,לוחם בגדוד 931 של החטיבה אשר נהרג מפגיעת תיל נ"ט בעט ביצוע סיור בגזרה.
חיילי החטיבה שהתייצבו השבוע במקבץ הדיור דניאל, התקבלו במחיאות כפיים וקריאות עידוד מצד דיירי המקבץ. הדיירים הודו להם וביקשו להצטלם לחבק את הלוחמים. ההתרגשות הייתה הדדית, החילים הודו גם הם לקשישים ובירכו אותם בבריאות ואריכות ימים, אחד מחיילי הגדוד אמר "לא ציפינו לתרומה כזו נדיבה מכם, אנחנו מתרגשים מרוחב הלב שלכם ומזה שאתם חושבים עלינו , שוב תודה בשם על החטיבה שלנו."
מי שליווה את היוזמה היו לשכת סגן ראש העיר רומן גישר ועוזרת סגן ראש העיר שירלי קורולפ, אשר תיאמו ודאגו ללוגיסטיקה בשיתוף פעולה עם העמותה למען החייל. סגן ראש העיר רומן גישר בירך על היוזמה ואמר כי "ההתגייסות המרגשת של דיירי מקבצי הדיור היא דוגמא לעם הנפלא שלנו, המוקיר את חיילי צה"ל, ובכל ימות השנה ובמיוחד בזמנים לא פשוטים, יודע להפגין דאגה, הערכה והרבה אהבה לחיילים שלנו, המגנים ושומרים עלינו ועושים מלאכתם ימים כלילות למען בטחון המדינה. יישר כוח!"
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן: "זוהי חדרה היפה שלנו, המוני חדרתים השתתפו ביוזמות לשליחת חבילות לחיילים המשרתים בדרום, ומאות משפחות חדרתיות אירחו תושבים ומשפחות מהדרום. העיר חדרה חיבקה וחיזקה את תושבי הדרום ואת כוחות הביטחון במהלך המבצע וממשיכה לעמוד לצידם גם בימים של שקט, שבתקווה יימשך ויישמר שנים ארוכות."
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".