הפיילוט המוצלח של חניות האקספרס יסתיים בסוף החודש. החל מה 1 ביוני יתוגבר הפיקוח
בהתאם למדיניות ראש העיר צביקה גנדלמן לעידוד העסקים בעיר, עיריית חדרה הכשירה עשרות חניות אקספרס אשר ניתן לחנות בהן לפרק זמן של עד חצי שעה בלבד, זאת כדי לאפשר תחלופה מהירה של כלי הרכב החונים ולשפר את נושא החנייה בעיר, בפרט באזורי המסחר, וכפועל יוצא כדי להגדיל את מספר התושבים המגיעים לרחוב ולעלייה במספר הכניסות לחנויות. החל מתחילת חודש מאי, החלה העירייה בחודש הרצה, במהלכו האכיפה בחניות האקספרס, של נהגים שחנו במקום החנייה למשך יותר מחצי שעה, או נהגים שלא הפעילו אמצעי חנייה סלולרי, כללה התראות בלבד. מתחילת חודש יוני, עם סיום הפיילוט, יינתנו לנהגים אלה דוחות אמת.
חניות אקספרס (צילום: דוברות העירייה)
חניות האקספרס סומנו בצבע כתום, מה שמבדיל אותן מחניות כחול לבן, ולצידן תמרור ייעודי. על מנת לחנות בחניות האקספרס, יש להפעיל אמצעי חנייה סלולרי (פנגו, סלופארק) ולבחור באפשרות המוגדרת כ'חניית אקספרס'. תושבי חדרה בעלי תו תושב יהיו זכאים לחנות בחניית האקספרס במשך 30 דקות ללא תשלום, כפי שהם זכאים לחנות ללא תשלום ברחבי העיר. מי שאין ברשותו תו תושב, מחויב בהפעלת אמצעי תשלום סלולרי. בשני המקרים, בין אם בתשלום או ללא תשלום, החנייה בחניות האקספרס היא לחצי שעה בלבד. החל מה 1 ביוני כאמור, יינתנו דוחות לבעלי רכבים שחנו את רכבם למעל חצי שעה, כאשר איחור של חמש דקות יגרור דוח, וכמו כן לבעלי רכבים שלא הפעילו את אמצעי החנייה הסלולרי בעת החנייה בחניית אקספרס.
בנוסף להכשרת מקומות החנייה, העירייה הרחיבה משמעותית את אזור המע"ר, שכעת כולל יותר רחובות מרכזיים עסקיים בהם יכולים תושבי חדרה לחנות עד 3 שעות ללא תשלום ומעבר לכך בתשלום לפי שעת חנייה, זאת בניגוד למצב הקודם בו ניתן היה לחנות ברחובות אלה ללא הגבלת זמן. "הגבלת החנייה במקומות מסחר מרכזיים לחצי שעה תעודד תחלופה ותגדיל בעשרות רבות את מספר הרכבים שיוכלו לחנות ביום בכל תא חנייה." אומר ראש העיר גנדלמן ומוסיף, "המטרה היא לעודד מסחר, להיטיב את חוויית הבילוי ברחובות העיר ולהחזיר את התושבים לאזור ולחנויות. שיפור תנאי החנייה באמצעות הוספת מקומות החנייה והרחבת אזור מרכז העסקים הראשי הוא חלק מפרויקט כולל לשיפור חזות העיר והחייאת המרכז העירוני."
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!