לבקשת הסוחרים: יורחב האזור המגביל חניה בחינם במרכז העיר
ראובן יגיל יום חמישי,
22 באפריל 2021, 07:58
העירייה נענתה לבקשות סוחרי ובעלי עסקים שביקשו לעודד תחלופת מכוניות ותנועת לקוחות, והרחיבה את אזור המע"ר המאפשר חניה בחינם למשך 3 שעות ברחובות המסחריים במרכז העיר
כחלק מהמענים של עיריית חדרה לעידוד העסקים במרכז העיר, יורחב המע"ר (מרכז עסקים ראשי) באמצעות הוספת מקטעי רחובות, וזאת בנוסף להכשרת כ-40 תאי חניית אקספרס באזורי מסחר מוגבר.
ההחלטה על הרחבת המע"ר לרחובות נוספים התקבלה בעקבות פניות של סוחרים ובעלי עסקים, שביקשו למנוע מנהגים לחנות במשך יום שלם לאורך הרחובות המסחריים ובכך הם מונעים תחלופה של רכבים ולקוחות.
לדברי חבר מועצת העיר שי ברכה, הממונה על תיק עסקים: "בוועדת העסקים קיבלנו החלטה לבצע מספר צעדים שיגרמו לתחלופת רכבים גבוהה יותר במרכז העיר, כדי להגדיל את פוטנציאל החנייה. השלב הראשון הוא אישור מודל חנייה חדש בעיר, חניות אקספרס שמאפשרות חנייה קצרה של עד 30 דקות בלבד. השלב השני הוא הגדלה משמעותית של אזור המע"ר, שיכיל יותר רחובות מרכזיים עסקיים שבו יוכלו תושבי חדרה לחנות עד 3 שעות ללא תשלום, במקום ללא הגבלת זמן, ומעבר לכך בתשלום לפי שעת חנייה. נוצר מצב אבסורדי שבמרכז העיר היו הרבה רחובות שבהם יכולנו לחנות חינם לאורך כל היום, דבר שמנע תחלופה של רכבים ובעיקר מנע הגעה של קונים פוטנציאלים".
חניות אקספרס במע''ר (צילום: דוברות העירייה)
באגף ביטחון ואכיפה מעדכנים כי לאור הוספת מקטעי רחובות לאיזור מע"ר יחול שינוי גם בסוגי תו תושב. השינוי העיקרי יחול על תושבי המע"ר הישן, שבעבר יכלו לחנות בו ללא הגבלה ומעתה לאור הרחבתו תותר להם חנייה חופשית רק ברחוב מגוריהם, ואילו ביתר חלקי המע"ר יתבקשו להפעיל אמצעי תשלום ככל התושבים ל-3 שעות ללא תשלום. בשאר חלקי העיר, שאינם מע"ר, תמשיך החנייה להיות חופשית, ללא צורך בהפעלת אמצעי תשלום וללא הגבלה.
תושבי העיר מעל גיל 70 ימשיכו לקבל תו תושב מיוחד, הכולל בתוכו את אזור המע"ר וכלל רחבי העיר, ויוכלו להחנות את רכבם ללא צורך בהפעלת אמצעי תשלום. יודגש כי על כל בעלי התווים בעיר להקפיד להחנות בכחול-לבן ולא לבצע עבירות חנייה.
בימים אלה נבחנות כל ההשלכות של מפת המע"ר החדש אצל כל הגורמים הרלוונטיים, ועם קבלת האישור תיכנס ההרחבה לתוקף. שי ברכה: "אני מאמין שצעדים אלה ישפרו באופן משמעותי את האפשרות למצוא חנייה מהר יותר מבעבר, ובנוסף אנחנו ממשיכים לחשוב על צעדים נוספים לשיפור החנייה במרכז העיר".
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.