המרכז יספק מענה בתחום לכל האזור באחראיות ד"ר רנת ריינס-כרמל, רופאה בכירה באגף נשים ויולדות ומנהלת מיון נשים. ד"ר מיקי דודקביץ, מנהל המרכז הרפואי הלל יפה: "שירות מהותי וחיוני לתושבי האזור, ככל שנזדקק".
בשבוע בו מצוין היום למניעת אלימות בנשים ובמשפחה, נפתח שירות חשוב שכזה, זאת לאחר החלטה שהתקבלה על ידי משרד הבריאות והנהלת המרכז הרפואי הלל יפה לפני כחודשיים.
המרכז הרפואי הלל יפה נמצא בטבורו של אזור מתפתח והולך, אשר אוכלוסייתו ביישובים המקיפים אותו צפויה להגיע ללמעלה מחצי מיליון כבר בשנים הקרובות.
עד כה, נפגעי תקיפה מינית שהגיעו לבית החולים הופנו למרכזים ייעודיים בחיפה או במרכז. החל מהשבוע – יוכלו לקבל את הטיפול הרב מקצועי הנדרש, במידת הצורך במרכז החדש, אשר נקרא בקיצור הלנ"ה.
ד"ר רנת ריינס כרמל (צילום: דוברות בית החולים)
על המרכז אחראית ד"ר רנת ריינס- כרמל, רופאת נשים בכירה ומנהלת מיון נשים באגף נשים ויולדות של בית החולים בשנים האחרונות. אליה חברו עו"ס נירית שרעבי - מרכזת התחום מטעם השירות הסוציאלי ומיה ספיר – אחות אחראית (מ"מ) במיון נשים.
הצוות האחראי של המרכז (צילום: דוברות בית החולים)
המרכז, הפועל בכל שעות היממה בחדר ייעודי ואינטימי בתוך מיון נשים של "הלל יפה", נותן מענה באופן מכבד, מהיר ומקצועי לפניות של נשים, גברים, נוער, ילדות וילדים שעברו תקיפה מינית. המענה הוא פיזי ונפשי כאחת, ונעשה על ידי צוותים שהוכשרו לעניין.
בהתאם לנדרש עבור המטופל/ת שיגיעו, יינתן גם טיפול על ידי צוותים מקצועיים נוספים.
המרכז מטפל בפונים ופונות לאחר תקיפה מינית מכל סוג, לרוב, בטווח זמן של עד 3 ימים מהאירוע, ולפעמים עד שבוע מהאירוע. במידת הצורך גם בזמן ארוך מזה.
להדגיש כי חשוב להגיע למרכז בטווח הקרוב לזמן האירוע (עדיף לפני מקלחת והחלפת בגדים), על מנת לאפשר נטילת ראיות שיסייעו, במידת הצורך בהמשך טיפול בהיבט הפלילי. במידה שעבר זמן ארוך יותר, רצוי לפנות על מנת לתת מענה בהיבט הטיפולי (מניעת מחלות מין, הריון לא רצוי ועוד). לציין כי הפנייה למרכז אינה מחייבת הגשת תלונה במשטרה.
"חשוב לנו להבהיר כי פניה למרכז חסויה, וכך כל הפרטים הנמסרים על ידי הפונים", מסבירה ד"ר רנת ריינס- כרמל, "אין גישה לנתונים הנאספים לאף אדם מחוץ למרכז, ואנחנו נעשה הכול בכדי לכבד את הגוף ואת הנפש של מי שיבוא בשערינו".
לבקשתה זו מצטרף ד"ר מיקי דודקביץ, מנהל המרכז הרפואי הלל יפה: "לצערנו, אנו עדים כל העת לאלימות כנגד נשים, לתקיפה ופגיעה על רקע מיני. הנהלות המרכז הרפואי ומשרד הבריאות רואות במהלך זה של פתיחת מרכז אקוטי לנפגעי/ות תקיפה מינית בהלל יפה, צעד מהותי וחיוני לטובת האוכלוסייה העצומה אותה משרת בית החולים"
ניתן להגיע למרכז במספר דרכים:
1. פניה למשטרה והגעה עם חוקר למרכז בבית החולים לאחר תאום.
2. פניה של נפגעות ממוסדות שונים מהאזור למיון נשים לאחר תאום.
3. פניה ישירה למיון נשים
הפנייה למרכז ולמרפאת המעקב ממומנות במלואן על ידי משרד הבריאות והפונה לא יידרש/תידרש להציג הפנייה מרופא או טופס התחייבות כספי מהמבטח הרפואי (טופס 17).
ניתן ליצור קשר עם המרכז בטלפון (זמין 24/7) של מיון נשים שמספרו:04-7748206, או בדוא"ל: helena@hymc.gov.il
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...
פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 3.4.2025
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...
פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025
מדברים על זה
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.