חברי מועצת העיר חדרה יחתמו על אמנה למיגור האלימות במשפחה
ראובן יגיל שבת,
21 בנובמבר 2020, 08:00
האירוע יתקיים בישיבת המועצה הקרובה ויהווה את רגע השיא של כלל האירועים העירוניים בנושא האלימות במשפחה, תחת הכותרת "נשים לזה סוף"
חודש נובמבר, אותו מציינים בכל העולם כחודש המאבק באלימות במשפחה, צפוי להיות משופע באירועים שיתקיימו בחדרה בהובלת עיריית חדרה, המרכז לשלום המשפחה, אגף הרווחה, אגף החינוך, מועצת התלמידים והנוער העירונית, עמותת "פנאי העיר", הרשות לביטחון קהילתי, והמשרד לקידום מעמד האישה.
רגע השיא של כלל האירועים יתקיים ביום הבינלאומי למאבק באלימות במשפחה בישיבת המועצה העירונית שתתקיים ביום רביעי 25 בנובמבר, בחתימה על אמנה חברתית למיגור האלימות במשפחה ולזוגיות בריאה ומיטיבה בקרב הנוער.
נאבקים באלימות במשפחה (צילום: freepik)
חברי מועצת העיר יחתמו על האמנה ולמעשה ישיקו את התוכנית העירונית "נשים לזה סוף" למאבק באלימות במשפחה. ראשון החותמים על האמנה יהיה ראש העיר צביקה גנדלמן, שגם הוביל את הרעיון, ואחריו יחתמו המנכ"ל יעקב זיגדון, חברי מועצת העיר ומובילי התוכנית העירונית.
בסיום תהליך הכשרה בבתי הספר יתחייבו גם בני הנוער על אותה אמנה ויפעלו בכדי לקדם שינויים בדפוסים חברתיים ותרבותיים במטרה לבער דעות קדומות, מנהגים, מסורות והתנהגויות אחרות הפוגעים בביטחונן הגופני והנפשי של תושבים. כולם יתחייבו לפעילות חינוכית שכוללת נושאים כגון שוויון מגדרי, כבוד הדדי, פתרון מחלוקות בין אישיות בדרכי שלום.
מחר (חמישי, 19 בנובמבר) ייערך מקוון בזום כנס תחת הכותרת "לוקחים אחריות" לציון יום המאבק באלימות המשפחה. הכנס, בארגון עיריית חדרה, ויצ"ו חדרה, קהילת השוות, ועדת נשים העירונית בראשות חברת המועצה עו"ד מירי נחשונוב הממונה על תיק מעמד האישה בעירייה, ומנהלת המרכז לשלום המשפחה מאיה וייסמן מאגף הרווחה, ובשיתוף מרכז הצעירים העירוני, מועצת נשים, הרשות לביטחון קהילתי, "פנאי העיר", יהווה את יריית הפתיחה של הקמפיין העירוני כולו.
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!