האם חדרה תעלה על מפת המרינות של ישראל? יהודה דרי, יו"ר המועדון הימי בחדרה מעניק רוח גבית למהלך שיזם גנדלמן עם כניסתו לתפקיד לקידום הקמת המרינה בחוף חדרה. דרי: זהו מהלך מבורך שיפתח מקומות תעסוקה ויפתח את נושא התיירות בחדרה"
הריאיון של יהודה דרי יו"ר המועדון הימי בחדרה (צילום: דוברות העירייה)
בשיחה שקיים יו"ר המועדון הימי בחדרה יהודה דרי עם אסי קוטין ברדיוטק חדרה הוא הביע את תמיכתו במהלך שיזם ראש העיר צביקה גנדלמן להקמת המרינה בחוף חדרה והדגיש את חשיבותה של היוזמה ואת תרומתה לעיר. לציין כי גם משרד הפנים הביע כבר את תמיכתו בעבר והדגישו כי: "מרינה בחדרה צורך תיירותי נדרש". גנדלמן שעם כניסתו לתפקיד החל לפעול לקידום הנושא אמר: "חדרה היא עיר אידיאלית למרינה מבחינת תנאי שטח, מיקום, נגישות לצירי תחבורה יבשתיים ותוכניות פיתוח של מערב העיר".
עלויות הקמת המרינה נאמדות בכ-86 מיליון דולר, ובעירייה מעריכים שהקמתה תמנף את העיר, ובעיקר את אזור מערב חדרה הנמצא בתהליך מתמשך של פיתוח, כולל הקמת שכונות חדשות דוגמת רובע הים, פתיחת דרכי יציאה נוספות לכביש החוף, ובטווח העתידי גם הקמת טיילת ואזור מסחר, בילוי ועסקים על קו החוף.
בתשובה לפניית העירייה לממונה על מחוז חיפה במשרד הפנים, יוסף משלב בנושא נמסר כי המשרד תומך בנושא ואמר: "הנני תומך מאוד בהקמת המרינה בחדרה ורואה בכך צורך תיירותי נדרש".
בעירייה מדגישים כי המרינה שתוקם בעתיד תקדם את המסחר, תייצר מקומות תעסוקה רבים, תפתח תיירות ותרחיב אפשרויות מגוונות לבילוי ופנאי ופיתוח הפעילות הימית.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!