עצורים מחדרה והאזור בחשד להלבנת הון בהיקף מיליוני שקלים
שלומי גבאי יום רביעי,
16 בספטמבר 2020, 14:57
החשודים נעצרו הבוקר בתום חקירה סמויה. החשד כי מדובר בגניבה בנסיבות מחמירות ופגיעה בתשתיות מדינה, תוך הפעלת מטמנות לא חוקיות סמוך לחדרה
בתום חקירה סמויה שהתנהלה במשך מספר חודשים שניהלה היחידה המרכזית של משטרת ישראל במחוז חוף יחד עם המשטרה הירוקה במשרד להגנת הסביבה, נעצרו הבוקר 7 תושבי חדרה והסביבה, בחשד שבצעו גניבות בהיקף של מילוני שקלים. מהחקירה עולה כי החשודים העבירו לאורך תקופה ארוכה באמצעות משאיות, שופלים ובאגרים שברשותם, פסולת ממרכז הארץ אל תחנת מעבר פיראטית בחדרה ומשם אל מטמנות לא חוקיות סמוך לאולגה.
החקירה החלה בעקבות מידע שהתקבל במשטרה הירוקה בדבר חשד כי 4 תושבי בחדרה, מעבירים עפ"י החשד באופן שיטתי ומאורגן, פסולת גושית, גזם ובנין ממרכז הארץ אל תחנת מעבר פיראטית באזור חדרה ולאחר מכן מטמינים אותה באתרים לא חוקיים סמוך לגבעת אולגה, תוך פגיעה חמורה בתשתיות המדינה, בדגש על חפירה סמוך ליסודות עמודי חשמל, באופן המסכן את בטחון הציבור והתשתיות הלאומיות, לצד זיהום הקרקע ועוד.
חשד להעלמת מס במיליונים (צילום: pixabay)
כאמור, בתום איסוף הראיות הנדרשות, תוך הפעלת אמצעים טכנולוגים שונים, עברה החקירה הבוקר לשלב הגלוי, כאשר צוותים משולבים של בלשי המשטרה בשת"פ המשטרה הירוקה, עצרו את שבעת החשודים, 4 תושבי חדרה בשנות ה – 40 לחייהם ושלושה תושבי ואדי ערה (נהגי משאיות ומפעילי ציוד כבד) בשנות ה – 20 , בחשד למעורבות בפרשיה, כאשר השבעה הובאו לחקירה במשרדי היחידה המרכזית של מחוז חוף .
עם מעצרם של החשודים היום לפנות בוקר, ערכו בלשי המשטרה חיפוש בבתים ובמשרדים לשם תפיסת מסמכים והתקני אחסון העשויים להיות רלוונטיים לחקירה, לצד תפיסה ע"י המשטרה הירוקה של 3 משאיות, שני נגררים, ג'יפ, שופל ובאגר שיועברו להמשך הליך חילוט.
מהמשטרה נמסר כי החקירה בראשיתה וצפויים מעצרים נוספי ובהתאם לצרכי החקירה וממצאיה יובאו החשודים או חלק מהם בהמשך היום לדיון בבימ"ש השלום חיפה, בבקשה להאריך את מעצרם.
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!