ארבע חטיבות עליונות נכללים ברשימת התיכונים המצטיינים לשנת תש"ף של משרד החינוך. "באר מרים" נכלל ברשימת התיכונים עם 100% זכאות לבגרות
ארבע חטיבות עליונות מחדרה - תיכון חדרה, תיכון גבעול, ישיבת בני עקיבא חדרה ואולפנית בני עקיבא "מבשרת ברוך" - נכללים ברשימת התיכונים המצטיינים בארץ לשנת תש"ף שפרסם משרד החינוך. בנוסף, בית ספר "באר מרים" הוא היחיד מחדרה שנכלל ברשימת בתי הספר עם 100 אחוז זכאות לתעודת בגרות.
משרד החינוך פרסם את רשימת בתי הספר העל-יסודיים שזכו במדדים הטובים ביותר בהיבט הלימודי, החברתי והערכי, בפרמטרים כמו מניעת נשירה, קליטת תלמידי חינוך מיוחד, גיוס לצה"ל, שירות אזרחי, אחוז הזכאות לבגרות, אחוז ההצטיינות במבחני הבגרות ומידת השיפור. בסך הכל עמדו 755 חטיבות עליונות בתנאי הסף, ומתוכן 302 חטיבות נבחרו כמצטייני שנת תש"ף, ובהן כאמור ארבע חטיבות עליונות מחדרה.
התיכונים שנבחרו חולקו לארבע רמות הצטיינות, והמורים בבתי ספר אלה יתוגמלו במענקים בהתאם להישגי בית הספר בסכומים הנעים בין 8,318 שקלים לרמה 1 עד 3,119 שקלים לרמה 4. בחדרה זכו התיכונים גבעול, ישיבת בני עקיבא ותיכון "מבשרת ברוך" ברמת תגמול 1, ותיכון חדרה ברמת תגמול 2. בתי הספר תוגמלו על ההישגים הבאים: הישגים לימודיים - זכאות לתעודת בגרות, הצטיינות במבחני בגרות, זכאות לתעודת בגרות איכותית, הישגים חברתיים - מניעת נשירה ורמות שונות של קרבה לזכאות לתעודת בגרות; הישגים ערכיים - קליטת תלמידי חינוך מיוחד, שיעור גיוס לשירות צבאי, אזרחי או לאומי גבוה. בהמשך, בהתאם לזמינות הנתונים, גם שיעור המתנדבים לשנת שירות, המצטרפים למכינות קדם צבאיות והתורמים לקהילה.
מצטיין. תיכון חדרה (צילום: דוברות העירייה)
תגמול צוותי ההוראה הינו חלק ממדיניות משרד החינוך לטיפוח המצוינות בקרב מורים ותלמידים. התגמול מחזק ומתמרץ את קידום ערך המצוינות כאורח חיים, בהיותו מחושב גם על פי אחוז השיפור בהשוואה לשנה הקודמת ולא על-פי ציונים בלבד. התיכונים המצטיינים הם אלה שהישגיהם הם תוצאה של מאמץ מתמשך, השקעה עקבית ומקדמת את עבודת הצוות בבית הספר, היושרה הבית ספרית, טוהר הבחינות והאמון במורים ובציונים הבית ספריים.
ראש העירייה צביקה גנדלמן, המחזיר גם בתיק החינוך אמר כי "רשימת המצטיינים של משרד החינוך על פעילותם לחינוך לערכים לצד הישגים לימודיים, הוכיחה פעם נוספת כי מערכת החינוך בחדרה איכותית ומובילה את תלמידיה למצוינות. אני גאה במנהלי בתי הספר ובצוותי ההוראה, וכמובן בתלמידי העיר".
בנוסף שיבח ראש העירייה את ההישג של בית ספר "באר מרים", הנכלל זו השנה שנייה ברציפות ברשימת בתי הספר עם 100 אחוז זכאות בבגרות.
בית הספר לבנות "באר מרים" הוקם בחדרה לפני כשבע שנים כמענה לבנות המסיימות את לימודיהן בבית הספר היסודי. בית הספר, הנמנה על רשת המוסדות "אדרת אליהו", מקנה להן לימודי ליבה ברמה הגבוהה, כולל תעודת בגרות.
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!