מעצרם של השניים הוארך. לדברי הנערה, התקיפה אירעה בעת שחזרה לחדרה במלון. במשטרה מתכוונים לעצור מעורבים נוספים.
שני תושבי חדרה בני 27 ו-28 נעצרו בחשד למעורבות בפרשת האונס הקבוצתי באילת. מעצרו של החשוד בן 28 הוארך אתמול עד 23/8/20 ומעצרו של החשוד השני בן ה-27 הוארך עד ליום שני הקרוב. מאחר ומדובר בקטינה, קבע בית המשפט כי הדיון שהתקיים היום ובכלל הדיונים באירוע זה, יהיו חסויים לציבור, דלתיים סגורות.
נערה בת 16, תושבת אשקלון, התלוננה בשבוע שעבר במשטרה כי נאנסה בחדר במלון על ידי קבוצה של גברים בעת ששהתה עם חברתה באילת. מהעדויות עולה כי הצעירה הגיעה בשבוע שעבר עם חברתה לנופש ושם פגשו ידידים ושתו אלכוהול.
החקירה בעיצומה. אילת (צילום: pixabay)
יו"ר נעמת על החשד לאונס קבוצתי באילת: "רצחו נפשה של נערה בישראל - איך יכול להיות שאירוע כזה מתרחש במלון בלי שאף אחד ראה, שמע או ניסה לעצור את הזוועה? מעשה כזה הוא רצח נפשה של נערה, לא פחות. כך צריך להתייחס למקרה וכך גם צריכות כל הרשויות לטפל בו. חייב לעבור מסר ברור למפלצות אדם שכאלו-באם תימצאו אשמים תיענשו בכל חומרת הדין. במקביל, חשוב שכולנו נעביר מסר לנערות בישראל: אנחנו מאמינות לכן. לא נאפשר לאף אחד להפחיד, לאיים, להכפיש או לעשות שיימינג למתלוננות".
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.