מיזם "גוונים של מתוק", הפועל במית"ר "נירים" ומכשיר בני נוער להיות שוקולטיירים מוסמכים, נערך לחגי תשרי עם קטלוג חדש של מארזים מתוקים
מיזם שוקולד הבוטיק "גוונים של מתוק" הפועל להעצמת בני נוער, נערך לחגי תשרי ומציע קטלוג חדש של מוצרי ומארזי שוקולד לחג. המיזם פועל במסגרת מית"ר "נירים" של אגף הרווחה בעיריית חדרה, בשיתוף עמותת "נירים" ובפיקוח משרד הרווחה.
מיום הקמת המיזם לפני ארבע שנים שולבו בו כ-100 בני נוער בגילאי 15 עד 18 הלוקחים חלק בישיבות צוות, עוברים קורסים והכשרות ייעודיות לתחום השוקולטייר, מייצרים, אורזים ולמעשה שותפים בניהול עסק חברתי אמיתי. הנערים והנערות מקבלים שכר מלא עבור עבודתם, רוכשים ומפתחים כלים של מסוגלות תעסוקתית לחיים הבוגרים.
השוקולדים מיוצרים מחומרי הגלם האיכותיים ביותר, ומגוון סוגי המארזים נוחלים הצלחה רבה ונרכשים על-ידי לקוחות פרטיים, חברות עסקיות, גופים ציבוריים ועוד. בני הנוער מייצרים מגוון רחב של מוצרים הנמכרים לחברות גדולות במשק, וידועים באיכותם. ואגב, כל השמות שניתנו למארזי השוקולד בקטלוג החדש הם שמות של נערים ונערות בוגרי המיזם.
מנהל מית"ר "נירים" שלומי פורקוש מזמין את הציבור להיכנס לקטלוג, להתרשם, להזמין, להעביר לוועד העובדים בארגון, משאבי אנוש או כל לקוח פוטנציאלי שירכוש מארזי שי ובכך יסייע להצלחת המיזם ויאפשר יותר שעות העסקה של בני נוער. "כל הזמנה שתוזמן שווה שעות ייצור ותעסוקה לנוער", הוא מבהיר.
שוקולטיירים צעירים (צילום: דוברות העירייה)
מית"ר "נירים" פועל בשכונת גבעת אולגה כחלק מרצף השירותים של מחלקת הנוער והצעירים באגף הרווחה, בשיתוף עמותת "נירים" ע"ש ניר קריצ'מן ז"ל, לוחם שייטת בן חדרה שנפל בפעילות מבצעית בשנת 2002.
הפעילות במית"ר מיועדת למתן מענה חינוכי-טיפולי רב תחומי מתואם בקהילה. המטרה להציע מסגרת חיים נורמטיבית, הכוללת הקניית כישורי חיים, תעסוקה ולימודים, והכנת בני הנוער לחיים עצמאיים. במסגרת "גוונים של מתוק" מגיעים בני הנוער למיזם חברתי מקצועי של ייצור שוקולד אשר במסגרתו הם מוסמכים כשוקולטיירים, לומדים כיצד לייצר מגוון פרלינים ושוקולדים משובחים, בהנחיה צמודה של שוקולטיירים מקצועיים ובליווי צמוד של צוות חינוכי, ומועסקים כעובדים וכצוות עיקרי במיזם.
מנהל המית"ר שלומי פורקוש מציין את הרוח הגבית והעידוד של מנהלת מחלקת הנוער והצעירים באגף הרווחה ורדה ביטון, ואת מנהלת האגף זיוה היימברג אשר שמה את נושא בני הנוער המטופלים במסגרת אגף הרווחה בעיר בקדימות ראשונה, וכן את שיתופי הפעולה עם השירות לשיקום נוער במשרד העבודה והרווחה והשירותים החברתיים. לדבריו, "כאשר אתם רוכשים את השוקולד שלנו אתם מעניקים מתנה כפולה: גם למקבל השוקולד וגם מתנה מעצימה לנוער. כשאתם מעניקים את המוצרים שלנו אתם מעניקים שי של עתיד מתוק יותר לבני הנוער שמייצרים אותם. המארזים שלנו הם הדרך שלכם לקידום נוער בסיכוי לעתיד מתוק יותר. דווקא היום בתקופת הקורונה, אנו זקוקים לכם יותר מתמיד".
הזמנות ניתן לבצע באמצעות סיגל, בטלפון: 058-6005082 או בדוא"ל: gvanim.office@gmail.com.
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".