פקחי העירייה מסיירים בבתי עסק בחדרה לאכיפת התו הסגול. השבוע הסתפקו במתן פרח והתראה, ועדכנו כי מי שלא יקיים את ההנחיות צפוי לדוח
כחלק מהמאמץ למניעת התפשטות נגיף הקורונה ולנוכח העלייה במספר הנדבקים, ערכו פקחי אגף אכיפה וביטחון של עיריית חדרה סיור פתע בבתי עסק בעיר, על מנת לבחון את עמידת העסקים בתנאי התו הסגול ולהטמיע את החשיבות של קיום ההנחיות כלשונן.
אל חלק מהסיורים הצטרפו מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון ומנהל אגף אכיפה וביטחון גיל שלמה, שסייעו בהסברה לבעלי העסקים על ההנחיות הנדרשות במסגרת המגבלות. לדברי גיל שלמה, האכיפה החלה השבוע לאחר קבלת הסמכה, ומטרתה לעצור את מעגל ההדבקה במוקדי קניות ברחבי העיר. עוד הבהיר כי העמידה בתקנות התו הסגול בבתי עסק נקבעה כחלק מהנחיות הממשלה והמאמץ הלאומי לצמצום התפשטות הנגיף.
פקחים במרכז קניות (צילום: דוברות העירייה)
הפקחים נכנסו לבתי עסק, וכאשר הבחינו בלקוחות שלא הקפידו על ההנחיות הסבירו לבעל העסק כיצד עליו לנהוג בתקופה זו. בהנחיית ראש העיר צביקה גנדלמן, לא ניתנו דוחות בשלב זה, ובמקום זאת הסתפקו הפקחים במתן התראה ופרח.
בעלי עסקים ולקוחות רבים שיבחו את החלטת ראש העיר להתחיל במתן התראות ולא להזדרז להטיל קנסות על בעלי עסקים שגם כך נאלצים להתמודד עם קשיים בגלל הקורונה.
במחלקת הפיקוח העירוני מדגישים כי יתוגברו הסיורים בבתי עסק ברחבי העיר כדי לאכוף את ההנחיות. עוד ציינו כי לבעל עסק יינתנו שתי התראות על אי קיומן של ההנחיות, ובפעם השלישית יינתן דוח על הפרתן. "אי עמידה בתקנות תגרור אכיפה. נא לפעול בהתאם לחוק", הובהר לבעלי העסקים.
עוד הודגש כי אכיפת התו הסגול בבתי עסק לא תוטל על ציבור הלקוחות ולא נועדה לקנוס לקוחות (למשל כאלה שאינם עוטים מסיכת הגנה), אלא תוטל על בעלי עסק שאינם מקפידים על קיום ההנחיות בתחומי העסק ואינם קיימים את החלטות הממשלה בנושא תו סגול.
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
יריד התעסוקה בחדרה יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 6.6.2025
מדברים על זה
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!
תערוכת יחיד: "רסיסי רגעים" - לאמנית נירית גלעד עובדיה. התערוכה אותה יצרה גלעד עובדיה, ברגישות מופלאה, עוסקת בלכידת הזמן ברמותיו המזוקקות ביותר. בציור היפר-ריאליסטי, כל פרט - ולו הזעיר ביותר - מקבל משמעות, וכל משיכת עיפרון או מכחול הופכת לשבריר מציאות. כך, הרגעים המונצחים כאן אינם רק זיכרונות, אלא פירוק מדוקדק של הזמן עצמו, עד לרסיסים קטנטנים של אור, מרקם ותנועה. גלעד עובדיה, תושבת קריית חיים, מציגה בתערוכה ציורים היפר-ריאליסטיים שתופסים את הרגעים הקטנים של החיים, עד רמת רסיס של אור או תנועה. לצד יצירות שלמות, אפשר למצוא גם קטעים נבחרים מתוך ציורים גדולים שמוכיחים שגם חלק קטן יכול להכיל סיפור שלם. התערוכה תוצג עד
ה- 15.7.2025 | אוצרת : מיכל סדן | הכניסה חופשית.
חגיגה אמיתית וכיף גדול בפארק המים שפיים: לאירוע פתיחת הקיץ שנערך לתושבי נתניה ביוזמת אגף שכונות, הגיעו אלפי נתנייתים שנהנו מיום שכולו כיף. סגן ראש העיר ים מאיר קרן נצפה חוגג יחד עם התושבים המרוצים שמחכים לאירוע הבא. אהבנו! קיץ שמח!