סגן שר הפנים ויו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה מצטרף לעמדתו של גנדלמן בדרישה לבטל את התכנית להקמת שדה התעופה במזרח חדרה
חברי מטה המאבק ובהם ראשי הרשויות ותושבים נפגשו באמצע שבוע שעבר עם סגן שר הפנים, ח"כ יואב בן צור מסיעת ש"ס, הציגו בפניו את ההשלכות הבריאותיות והסביבתיות של הקמת שדה תעופה על השטחים החקלאיים במזרח חדרה וביקשו את תמיכתו.
סגן שר הפנים הודיע בסיום המפגש כי הוא תומך לחלוטין בדרישת הרשויות והתושבים ויפעל להביא לביטול הכוונה להקים שדה תעופה במזרח חדרה. סגן השר אמר כי לדעתו מדובר בעוול שאין להשלים איתו ואף הציע למטה המאבק דרכים בהם ניתן לבטל את רוע הגזרה. בכוונת סגן השר לפנות למשרדי הממשלה הרלוונטיים ולפעול לביטול ההחלטה.
גנדלמןובן צור בפגישת עבודה (צילום: דוברות העירייה)
המשנה לראש העיר, בועז ביטון, אשר אירח את סגן השר אמר במפגש כי לא נוכל להשלים עם מצב בו עשרות עשירים עם מטוסים פרטיים יעשו חיים מעל ראשיהם של מאות אלפים שיסבלו מכך. זהו עוול חברתי ואין בכל הגיון תכנוני וסביבתי.
בחמישי האחרון התארחו ראשי הרשויות של חדרה, מנשה, עמק חפר, פרדס חנה, יחד עם מנכ"לי המועצות לדיון אצל יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת, ח"כ מיקי חיימוביץ. בדיון הציג מוביל מטה המאבק, רון שגן, סקירה מקצועית אשר פירטה את ההתנגדות של הרשויות והתושבים לכוונה הדורסנית של מנהל התכנון להקים בלב השטחים הירוקים והחקלאיים שדה תעופה שיפגע אנושות באיכות חייהם של מאות אלפי תושבים. במהלך הדיון הציג חבר מטה המאבק שלמה אלקלעי דגם תלת מימד שהוכן לאחרונה ובו המחשה של המפגעים הבטיחותיים שייווצרו בכל האזור לו יקום השדה בחלופה המתוכננת.
במהלך הדיון אמר ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, כי התנהלות הוועדה לתשתיות לאומיות אינה הגיונית ואינה עומדת בקנה אחד עם האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל. הקמת שדה תעופה במזרח חדרה עומדת בסתירה גמורה לכל תוכניות המתאר שהוכנו בשנים האחרונות שקבעו כי יש לשמר אזור זה כשטח בעל רגישות סביבתית גבוהה, מסדרון אקולוגי חשוב וריאה ירוקה לכל המרחב שמתפתח במהירות.
ח"כ יחמיביץ ציינה בדברי הסיכום כי התרשמה מאוד מהמטה המשותף של העיריות והתושבים ואין ספק שמדובר באחד המטות המשותפים החזקים שהיא פגשה. בכוונתה לזמן דיון במליאת הוועדה ואליו לזמן את כל נציגי הממשלה שיסבירו מדוע נבחרה חלופת חדרה למרות חוות הדעת המראות כי מדובר בטעות.
ביום רבעי הקרוב יתקיים בבג"צ הדיון בשלושת העתירות שהגישו המועצות והתושבים החברים במטה המאבק המשותף. למטה המאבק ברור כי בג"צ יתקשה להיכנס לתוך אלפי העמודים בהם מפורטים נתונים על התנגדות התושבים והעיריות אולם לכולם ברור כי מדובר בעוד צעד חשוב בדרך להבנה כי הרשויות לא מתכוונות לאפשר את הקמת השדה במזרח חדרה ובכוונתם לקיים מאבק ציבורי, מקצועי ומשפטי ממושך.
העיקר הבריאות
יום מבדקים תקופתיים של מכבי תל אביב נערך היום על ידי הצוות הרפואי של שמיר אסף הרופא...
פלאשנט לוקאלי | 1.12.2025
חיפה תעמוד במרכז המסדרון הכלכלי ותהפוך לצומת סחר מרכזית בין מזרח למערב
...
פלאשנט לוקאלי | 11.11.2025
ביקור בינלאומי במפעל של קבוצת R.H בנוף הגליל
...
פלאשנט לוקאלי | 12.10.2025
מדברים על זה
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
שלושה ימים של השראה ונטוורקינג לבעלי עסקים בגובה 1,100 מטר: ריטריט יזמות יתקיים במלון בוטיק אל־רום מהקסומים והיפים בצפון הגולן. ריטריט יזמות יתקיים ב-4-6 בינואר 2026 מול נופי החרמון. במהלך שלושת ימי הריטריט ישולבו חופש מרגיע עם למידה מקצועית: סדנאות שיווק, אסטרטגיה ופיננסים, הרצאתו של אבי אטינגר על כישלונות ביזמות ומה לומדים מהם, והרצאה של עדי נודל ("החתול הפיננסי") על כלים לניהול כספים נכון. בנוסף יתקיימו יוגה בזריחה, סדנאות יצירה, פעילות ריפוי ונטוורקינג. לב האירוע יהיה יום פרקטי מלא המוקדש לאסטרטגיה, שיווק ושיתופי פעולה עסקיים. הריטריט יתקיים ללא מטרות רווח, ביוזמת אורי לאה קליפר, יזמת ואשת שיווק מנווה אטי"ב ומייסדת DAZ Marketing. פרטים והרשמה באתר. תהנו!
9. לאחר שרכשה את פעילות מסעדת Rapidos המקסיקנית בנתניה, קבוצת BBB מרחיבה את פעילות המותג ופותחת רשת מסעדות בפריסה ארצית, תחת השם רפידוס. הסניף החמישי במספר יפתח בחג החנוכה בהיכל מנורה מבטחים ת"א ומצטרף לסניף החדש בראשון לציון שנפתח השבוע, לצד הסניפים בפ"ת, הרצליה ונתניה. כל אחד מהסניפים של רפידוס מתפרש על שטח של כ-70 מ”ר – 100 מ"ר.
תערוכת היחיד של שמעון בתואל תיפתח ביום שישי, 5.12.2025, בשעה 12:00 בגלריה אשכילה, רח' הפנינים 2 יפו. בתואל, יליד 1979, יוצר העוסק בזהות, שורש וחיבור, מציג גוף עבודות המתכתב עם ההיסטוריה והמסורת היהודית דרך קומפוזיציות מופשטות, צבעוניות נועזת ויודאיקה פיגורטיבית בגישה עכשווית. האמן, בן למשפחה יהודית בעלת שורשים גאורגיים ואשכנזיים, מצא את דרכו החזותית מתוך בית יוצר של אומנות ויודאיקה. יצירותיו משלבות בין חומר, צורה ורוח יהודית, ויוצרות נרטיב חדש לאמנות יהודית-ישראלית כיום. אוצר: איתי גבאי. נעילה: 2.1.2026.
השקה לוהטת השבוע בשרונה תל אביב: מיצג הענק של תיק המשלוחים החדש של וולט, המזמין את שליחי החברה לנחש כמה כדורי זהב בתוכו. הניחוש הקרוב ביותר יזכה ב-100 אלף שקלים ופרסים נוספים. המיזם נועד לחזק את קהילת השליחים, להגדיל זמינות משלוחים ולשפר שירות. האירוע משך שורה ארוכה של סלבס ובהם דניאל עמית, קורין גדעון, אליטה אופק, ירדן ויזל ושחר לבנה. היה שמח!