סגן שר הפנים ויו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה מצטרף לעמדתו של גנדלמן בדרישה לבטל את התכנית להקמת שדה התעופה במזרח חדרה
חברי מטה המאבק ובהם ראשי הרשויות ותושבים נפגשו באמצע שבוע שעבר עם סגן שר הפנים, ח"כ יואב בן צור מסיעת ש"ס, הציגו בפניו את ההשלכות הבריאותיות והסביבתיות של הקמת שדה תעופה על השטחים החקלאיים במזרח חדרה וביקשו את תמיכתו.
סגן שר הפנים הודיע בסיום המפגש כי הוא תומך לחלוטין בדרישת הרשויות והתושבים ויפעל להביא לביטול הכוונה להקים שדה תעופה במזרח חדרה. סגן השר אמר כי לדעתו מדובר בעוול שאין להשלים איתו ואף הציע למטה המאבק דרכים בהם ניתן לבטל את רוע הגזרה. בכוונת סגן השר לפנות למשרדי הממשלה הרלוונטיים ולפעול לביטול ההחלטה.
גנדלמןובן צור בפגישת עבודה (צילום: דוברות העירייה)
המשנה לראש העיר, בועז ביטון, אשר אירח את סגן השר אמר במפגש כי לא נוכל להשלים עם מצב בו עשרות עשירים עם מטוסים פרטיים יעשו חיים מעל ראשיהם של מאות אלפים שיסבלו מכך. זהו עוול חברתי ואין בכל הגיון תכנוני וסביבתי.
בחמישי האחרון התארחו ראשי הרשויות של חדרה, מנשה, עמק חפר, פרדס חנה, יחד עם מנכ"לי המועצות לדיון אצל יו"ר ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת, ח"כ מיקי חיימוביץ. בדיון הציג מוביל מטה המאבק, רון שגן, סקירה מקצועית אשר פירטה את ההתנגדות של הרשויות והתושבים לכוונה הדורסנית של מנהל התכנון להקים בלב השטחים הירוקים והחקלאיים שדה תעופה שיפגע אנושות באיכות חייהם של מאות אלפי תושבים. במהלך הדיון הציג חבר מטה המאבק שלמה אלקלעי דגם תלת מימד שהוכן לאחרונה ובו המחשה של המפגעים הבטיחותיים שייווצרו בכל האזור לו יקום השדה בחלופה המתוכננת.
במהלך הדיון אמר ראש עיריית חדרה, צביקה גנדלמן, כי התנהלות הוועדה לתשתיות לאומיות אינה הגיונית ואינה עומדת בקנה אחד עם האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל. הקמת שדה תעופה במזרח חדרה עומדת בסתירה גמורה לכל תוכניות המתאר שהוכנו בשנים האחרונות שקבעו כי יש לשמר אזור זה כשטח בעל רגישות סביבתית גבוהה, מסדרון אקולוגי חשוב וריאה ירוקה לכל המרחב שמתפתח במהירות.
ח"כ יחמיביץ ציינה בדברי הסיכום כי התרשמה מאוד מהמטה המשותף של העיריות והתושבים ואין ספק שמדובר באחד המטות המשותפים החזקים שהיא פגשה. בכוונתה לזמן דיון במליאת הוועדה ואליו לזמן את כל נציגי הממשלה שיסבירו מדוע נבחרה חלופת חדרה למרות חוות הדעת המראות כי מדובר בטעות.
ביום רבעי הקרוב יתקיים בבג"צ הדיון בשלושת העתירות שהגישו המועצות והתושבים החברים במטה המאבק המשותף. למטה המאבק ברור כי בג"צ יתקשה להיכנס לתוך אלפי העמודים בהם מפורטים נתונים על התנגדות התושבים והעיריות אולם לכולם ברור כי מדובר בעוד צעד חשוב בדרך להבנה כי הרשויות לא מתכוונות לאפשר את הקמת השדה במזרח חדרה ובכוונתם לקיים מאבק ציבורי, מקצועי ומשפטי ממושך.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.