עם הלב לקהילה: במפעלי נייר עטפו באהבה את בית הספר "גל אור"
ראובן יגיל יום רביעי,
10 ביוני 2020, 15:18
בצל הקורונה פנתה מנהלת בית הספר למנכ"ל מפעלי נייר בפניה נרגשת בבקשה לסיוע וההיענות הגיעה מיד. המנהלת: "אני לא יודעת מי יותר מתרגש מהמחווה, המתנדבים או התלמידים"
בית הספר הותיק "גל אור" בגבעת אולגה משמש במשך 24 שנים בית לתלמידים עם מגבלות שכליות התפתחותיות רב מערכתית. עם השנים גדל בית הספר מכיתות גן, לכיתות בית ספר וכיום הוא מאכלס 33 תלמידים מגילאי 6-21.
מסייעים לקהילה. עובדי מפעלי נייר (צילום: רותם לוי אוזנה)
במהלך השנים בית הספר היה מעורב בקהילה תוך שהוא מהווה מקור לתרומות ובמקביל גם תורם למען הקהילה. בין הפעילויות שיוזם בית הספר: חלוקת ברכות ביום המעשים הטובים לתושבי השכונה, חלוקת משלוחי מנות מסורתי לוותיקי השכונה המצפים כל שנה לביקורים המרגשים ופעולות יזומות נוספות.
המתנדבים והצוות (צילום: רותם לוי אוזנה)
בתקופת הקורונה בית הספר קיבל תרומות נדיבות שסייעו לצוות להתמגן על מנת לבצע את עבודתם באופן בטוח. אופי העבודה והטיפול עם התלמידים הינו קרוב ועל כן מיגון בטוח מאפשר למעשה את החזרה ללמידה סדירה.
לאחרונה תרומה נוספת ומרגשת הגיעה ממנכ"ל מפעלי "נייר חדרה", גדי קוניא אשר נרתם לבקשת מנהלת בית הספר, לימור בונשטיין והגיע עם צוות עובדים ובראשם מאיר קדוש יו"ר ועד העובדים לשיפוץ חוץ בית הספר והשינוי לטובה ניכר כבר מהיום הראשון לעבודה.
סמנכ"ל התפעול, מוטי ארושס וסמנכ"ל משאבי אנוש שלמה יהודאי הגיעו ללוות את העבודות בשטח. לימור בונשטיין המנהלת: "אני לא יודעת מי יותר מתרגש מהמחווה, עובדי וראשי המפעל שהגיעו והכירו את התלמידים ואת העבודה החינוכית הנעשית במקום, או צוות בית הספר שמוקיר את הנתינה הענקית לטובת רווחת התלמידים שלנו".
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...
פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 3.4.2025
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...
פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025
מדברים על זה
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.