מדובר בגבר ואישה שאשפזו בתיאום עם משרד הבריאות. מהלל יפה נמסר כי בית החולים ערוך לטפל בנשאי נגיף וירוס הקורונה
בתיאום עם משרד הבריאות הגיעו אמש שני חולים עם תסמינים חיובים לקורונה למרכז הרפואי הלל יפה והוכנסו לבידוד בחדרים ייעודיים שהוכנו מראש.
מדובר בגבר ואישה, בשנות החמישים לחייהם תושבי איזור המרכז אשר היו במגע עם חולה מאומת.
השניים שהו קודם לכן בבידוד ביתי, אך לאור שהופיעו תסמינים אצלם, הוחלט להעבירם לבידוד בבית החולים, מצבם טוב.
המרכז הרפואי הלל יפה ערוך לטפל בנשאי נגיף וירוס הקורונה, בהתאם להנחיות המקצועיות של משרד הבריאות, תוך שמירת על בטיחות ובריאות הצוות המקצועי המטפל.
המרכז הרפואי הלל יפה (צילום: שלומי גבאי)
מוקדם יותר נמסר מהלל יפה כי בהתאם להנחיית משרד הבריאות, המרכז הרפואי הלל יפה נערך לקליטת חולי קורונה בחדרים ייעודיים, בתנאי בידוד, כנדרש, וכן לפתיחת מחלקה מיוחדת לאשפוז חולי קורונה, כחלק מהיערכות כוללת של כל בתי החולים בישראל.
המחלקה, תהיה מבודדת לחלוטין מהעוברים ושבים ומהמטופלים השונים, ויפעל בה צוות רפואי וסיעודי מתאים, שתורגל במצבים כגון אלו. יצוין כי נכון להיום לא אושפזו חולים בווירוס הקורונה במרכז הרפואי הלל יפה.
מנהל המרכז הרפואי הלל יפה, ד"ר מיקי דודקביץ: מרכז הרפואי הלל יפה ערוך לכל תרחיש, ככל שיידרש, על מנת לתת את המענה הרפואי הטוב ביותר למטופלים, לצד שמירה על בטיחות הצוות המטפל".
חדר בידוד בתא לחץ בהלל יפה (צילום: דוברות בית החולים)
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.