מספר שיא של פרויקטים התמודדו השנה בתחרות המרכזית לענף המחשוב בישראל. מבין הפרויקטים המצטיינים, זכתה עיריית חדרה בפרס בקטגוריית שליטה ובקרה, אבטחת מידע וסייבר, על הפרויקט "תיקתק חדרה"
צמרת תעשיית ההיי-טק בישראל, מאות מנהלי מערכות מידע ומנכ"לים מכלל מגזרי המשק, נפגשו ביום ראשון במתחם הכנסים לאגו ראשל"צ בטקס הכתרת הפרויקטים הזוכים מצטייני המחשוב IT Awards 2020 של אנשים ומחשבים.
את הטקס פתח תא''ל (מיל') נתי כהן, מנכ''ל משרד התקשורת, שסיפר לאורחי האירוע על הדור החמישי בסלולר ועל חזונו להוביל את התשתיות בישראל לעידן הדיגיטלי.
חדרה במצטייני המחשוב (צילום: ניב קנטור)
עוד השתתפו בכנס במסגרת חלוקת אות הצטיינות מיוחד, בכירים מרשויות מקומיות המצטיינות בחדשנות. נציגי עשרות הארגונים הזוכים מענפי המשק השונים, עלו על הבמה לקבלת אותות ההצטיינות מפלי הנמר, יזם ומנהיג אנשים ומחשבים, כאשר בשנתה ה-17 של התחרות, הגישו מועמדות לזכייה מספר שיא של 482 פרויקטים, ועמדו לבחירת וועדה מקצועית המונה ארבעים שופטים מומחים לחדשנות טכנולוגית בראשותו של פרופ' גדי אריאב, אוניברסיטת ת"א, אשר הדגיש כי "מצוינות היא עניין מתמשך ולא כבוד חד פעמי, המציב אתגר לחזור פעם נוספת להצטיין ואף להשתדרג".
מבין הפרויקטים המצטיינים, זכתה עיריית חדרה בפרס בקטגוריית שליטה ובקרה, אבטחת מידע וסייבר, על הפרויקט "תיקתק חדרה" של מטרופולינט, על יציקת תוכן אמיתי ומעשי למונח "עיר חכמה" על ידי התממשקות נכונה ומאובטחת ישירות לבסיסי נתונים, ובכך שיפור איכות השירות לתושבי העיר חדרה באופן מיטבי.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.