חשיפת הטבע העירוני - כלי לפיתוח העיר ולתוכניות עתידיות
ראובן יגיל יום שני,
17 בפברואר 2020, 08:46
בהובלת העירייה, ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה, בוצע בחדרה סקר טבע עירוני לאיתור, אפיון, סיווג ומיפוי של אתרים ותשתיות טבע בעיר
ראש העיר צביקה גנדלמן והמשנה לראש העיר חדוה יחזקאלי, הממונה על תיק איכות הסביבה בעירייה, פתחו את כנס החשיפה הראשון לסקר טבע עירוני שהתבצע בחדרה בהובלת העירייה ובשיתוף חברת "נחלים" לפיתוח תיירות בחדרה, החברה להגנת הטבע, המשרד להגנת הסביבה ואיגוד ערים לאיכות הסביבה שרון כרמל שאף סייע במימון.
כנס החשיפה התקיים באיגוד ערים לאיכות סביבה שרון כרמל, בהשתתפות סגנית מנהל ומתכננת מחוז חיפה במשרד להגנת הסביבה נורית שטורך, ונציגים מהחברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים, ונוספים.
יחזקאלי: "לפני כשנה הורה ראש העיר צביקה גנדלמן לבצע סקר טבע עירוני, שיהיה כלי לפיתוח העיר ולתוכניות הפיתוח המתהוות, הקיימות והעתידיות שלה בכל הנוגע למאפייניה הירוקים. חדרה היא אחת הערים שאחוז השטחים הירוקים בה הוא מהגדולים בארץ. בתחומי העיר יש את יער חדרה, פארק השרון, פארק נחל חדרה, חוף ים באורך של 7 ק"מ, בריכות חוף (בריכת יער, בירכת זיתא ובריכת סאמר), גבעות כורכר, מצוקי ים ומגוון נופים מיוחד, ואת כל זה ועוד היה צריך לאתר ולמפות".
גנדלמן בכנס (צילום: דוברות העירייה)
סקרי טבע עירוני מתבצעים במטרה לבחון את המצב הקיים באתרי הטבע והשטחים הפתוחים בגבולות הרשות, ולבצע איתור, אפיון, סיווג ומיפוי של תשתיות הטבע בעיר. הממצאים עומדים לרשות מערכות התכנון והניהול העירוני, ומסייעים בקידום תהליכי תכנון המתחשבים בתשתיות הטבעיות. המידע מהווה בסיס שימושי לתכנון עירוני בר-קיימא, התומך בשמירת הטבע לרווחת הציבור, בריאות וחינוך סביבתי.
למרות מאפייניה הירוקים הרבים של העיר, ולמרות גילה המופלג של העיר, לא בוצע עד היום סקר ומיפוי של תשתיות הטבע בעיר בצורה מסודרת. הסקר שהתבצע בשנה האחרונה מיפה בין היתר בריכות יער, שפך נחל המושך להקות כרישים, צמחים, זוחלים, מצוקי ים מחצבות ועוד.
בדברי הפתיחה לכנס הדגיש ראש העיר את מאפייניה של חדרה כעיר ירוקה שבורכה באתרי טבע ונוף יחודיים ומיוחדים. גנדלמן: "הנהלת העיר מכירה בחשיבותם של אתרי הטבע, ועומדים בפנינו אתגרים גדולים לדעת לנווט בין השמירה על ערכי טבע לבין המשך הבנייה והפיתוח של העיר, מבלי לפגוע בתשתיות הטבעיות ובאתרי הטבע ואף לשמר אותם".
בכנס השתתפו גם עמיר בלבן מהחברה להגנת הטבע, שסקר כיצד נהנים והופכים את הטבע לחלק בלתי נפרד מחיי העיר ובכך משפיעים על בריאות התושבים ויוצרים גאווה מקומית ביחודיות של העיר; אבי אוזן מרשות הטבע והגנים שהעלה על נס את בריכות החורף בחדרה, ברק עזריאלי מעמותת הכרישים, שדיבר על תופעת הכרישים בשפך הנחל של פארק הנחל. את הערב הנחתה איריס ארבל מהחברה להגנת הטבע. בנוסף לכנס החשיפה, ובמסגרת חשיפת הסקר לציבור, מתוכנן בקיץ הפנינג באחד מאתרי הטבע של העיר.
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...
פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 3.4.2025
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...
פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025
מדברים על זה
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.