אותרה גופת המטייל הישראלי מאזור חדרה שנעדר בניו זילנד
שלומי גבאי יום שני,
27 בינואר 2020, 09:30
הצעיר נסחף בנהר הוואגאנואי ואז אבד עימו הקשר. כוחות איתור וחילוץ מקומיים פעלו במקום בסיוע סירות ומסוק. הודעה על מציאת הגופה נמסרה למשפחה. משרד החוץ ילוו את תהליך העברת הארון לישראל
גופת המטייל הישראלי מאזור חדרה, שנעדר אתמול (ראשון) בנהר הוואנגאנואי בניו זילנד, נמצאה הבוקר על ידי צוות צוללנים של יחידת החילוץ המקומי. הודעה נמסרה למשפחה. בהודעה שפורסמה על ידי משרד החוץ נאמר כי המחלקה לישראלים בחו"ל באגף הקונסולרי במשרד החוץ ושגרירות ישראל בניו זילנד מביעים תנחומים למשפחה וילוו את תהליך העברת ארון הנפטר לישראל כנדרש.
הצעיר נסחף אתמול בנהר הוואגאנואי ואז אבד עימו הקשר. כוחות איתור וחילוץ מקומיים פועלים במקום בסיוע סירות ומסוק, אך הוא טרם אותר. משפחת הנעדר בארץ מעודכנת בפרטים
מטייל ישראלי, בן 24, נסחף ביום ראשון בנהר הוואגאנואי בניו זילנד בשעות הצהריים לפי שעון מקומי. כוחות איתור וחילוץ מקומיים פעלו במשך שעות במקום, בסיוע סירות ומסוק, אך הצעיר לא אותר. פעולות החיפוש בשטח נמשכות.
קונסול ישראל בניו זילנד, רועי רוזנברג, והמחלקה לישראלים בחו"ל באגף הקונסולרי במשרד החוץ, בשיתוף עם חברת החילוץ "מגנוס", ניהלו את הטיפול באירוע.
ניו זילנד (צילום: pixabay)
הנעדר נסע עם קבוצת ישראלים לטיול של יום לאורך הנהר. הם הספיקו לאכול ארוחת בוקר לצד גדות הנהר ואז המשיכו באזור הידוע בנופיו היפים. מטיילים מספרים כי מדובר בנהר ארוך וגדול הנחשב לשלישי בגודלו בניו זילנד וכן ידוע כאזור בטוח שאינו מסוכן.
בשלב מסויים קבוצה החליטו לשחות לגדה השנייה והצעיר שנעדר אמר לחברו שהוא נחלש ולא מצליח להחזיק את עצמו מעל המים. החבר ניסה לעזור לו וכשראה שאין לו מספיק כוח הוא חזר להזעיק עזרה ואז החל לשקוע.
שתי בנות מהקבוצה דיווחו על המקרה באמצעות השירות הלוויני של מגנוס שהפעילו את הכוחות בניו זילנד. אזרח מקומי דיווח למשטרה. ההודעה הגיע ב-2 לפנות בוקר שעון ישראל. הבדל השעות בין ישראל לניוזילנד כ-11 שעות.
שיטור החוף המקומי ביצע שם סריקות ויחידת הצוללנים המיוחדת הוזעקה למקום כוח לסרוק בצלילה את הקטע בנהר שבו נעדר הצעיר.
השחקנית והזמרת לירז צ'רכי בחרה להפתיע את אמה דיאנה לרגל יום הולדתה במלון גליליון, בגליל העליון. צ'רכי ואמה דיאנה הגיעו לסופ"ש ארוך שם סיפרה צ'רכי שבקרוב היא טסה לגרמניה להופיע בפסטיבל המוסיקה פיוז'ו, בבמה המרכזית מול 15 אלף איש, ומייד לאחר מכן טסה לפריז להקליט אלבום חדש בפרסית. שעזבו את המלון הבטיחה צ'רכי שתחזור והפעם לחופש המשפחתית עם בעלה תום אבני והילדים.
הגליל שב לפרוח! 2 אירועים אביביים ביוזמת עמותת זמן גליל מערבי. הראשון: יריד טעם הגליל – יריד ביכורי תוצרת הגליל ושוק איכרים, ב- 16 במאי 2025, ביקב כישור. השני: פסטיבל אביב זמן גליל מערבי - מפגשים מעוררי השראה בין קולינריה, אמנות, טבע ורוח - 22-24 במאי 2025 | ברחבי הגליל המערבי. פרטים נוספים על כל אירועי הפסטיבל באתר עמותת התיירות זמן גליל מערבי. תהנו!
סלבס, מובילי דעת קהל, כוכבות רשת ואישיות תרבות ואמנות הצפינו בשבוע שעבר לצפון, לרגל אירוע השקת פתיחת מייצגו החדש של האמן הבינלאומי סאם חלבי בעופר גרנד קניון חיפה. האירוע נפתח בקוקטייל, מינגלינג וחשיפת המייצג החדשני. הגיעו להתרשם מהאמנות: כוכבת רוקדים עם כוכבים סנה סוקול כוכבת "רוקדים עם כוכבים", לירן שטראובר וטל טלמון שהגיעו עם בנם אולי בן ה – 4 וחצי, גל רובין שהפתיעה עם הבן זוג מודי ספורי מחובקים ומאוהבים, שרית פולק שחזרה ממקסיקו ,פאני בוזגלו – גרושתו של אוהד בוזגלו שהגיע יחד עם חברה הטוב דניאל עציוני כוכב הישרדות, עוד ועוד.