גן ציבורי נוסף עומד להיפתח בחדרה ונקרא פארק הסוללות בגלל רצועת הסוללות שהוקמה כחלק משיקום מורד נחל חדרה
בכירי העירייה ערכו סיור בפארק הסוללות, העומד לקראת סיומו ופתיחתו כפארק ציבורי. הפארק זכה לכינויו בגלל רצועת הסוללות שהוקמה כחלק משיקום מורד נחל חדרה, בגדה המזרחית של הנחל, בשטח הצמוד למפעלי נייר.
בסיור השתתפו ראש העיר צביקה גנדלמן, המשנה לראש העיר חדוה יחזקאלי הממונה על תיק איכות הסביבה, מ"מ ראש העיר ניר בן-חיים, סגן ראש העיר טל אליהו, וצוות או.פי.סי, החברה שהקימה את תחנת הכוח המופעלת על גז בשטח של מפעלי נייר, והקימה גם את הפארק: המנכ"ל גיורא אלמוגי, מנהלת רגולציה נעמה שווקה, סמנכ"ל מסחרי ערן המויאל, היועמ"ש עו"ד גיתית ברגר, יועצת סטטוטוריקה סוזי שירז, ובכירים נוספים.
ראש העיר ובכירי העירייה מסיירים בפארק (צילום: דוברות העירייה)
הסיור התמקד בפארק המשתרע על שטח של כ-30 דונם, הבנוי משלול סוללות מגוננות ומטופחות על שצ"פ (שטח ציבורי פתוח) שיהיה פתוח לציבור במשך כל ימות השבוע.
חדוה יחזקאלי שליוותה את הפרויקט מתחילתו אמרה: "אין סיפוק גדול יותר לנבחר ציבור מאשר לראות לנגד עיניו כיצד צומחת ריאה ירוקה מדהימה ביופייה בשטחה של העיר חדרה. זוהי עוד ריאה ירוקה, בריאה ומעשירה את איכות החיים של תושבי העיר".
לדבריה, חברת או.פי.סי השקיעה בפארק כ-10 מיליון שקלים, ורשות הניקוז בנתה על הנחל גשר להולכי רגל והרחיבה את גדות הנחל בתחום הפארק. הפארק מציע לתושבים סוללות נופיות, צמחייה עשירה, שבילים להולכי רגל, שבילי אופניים, ספסלים, פרגולות ומתקנים נוספים להנאת הציבור.
הכניסה לפארק תהיה מרחוב הזגג באזור התעשייה הדרומי, שם יוכלו המטיילים לעלות על גשר מאסיבי ומשתלב בסביבה, המחבר את שתי גדות הנחל עם הפארק.
ראש העיר צביקה גנדלמן אמר במהלך הסיור כי הפארק נבנה באופן מתקדם וראוי לתושבי העיר, וכי הוא מהווה עוד נדבך תיירותי לעיר, ומצטרף לחמשת הפארקים המטופחים שהוקמו בתחומה של העיר חדרה.
בסיור סוכם כי בקרוב יתקיים טקס מסירת הפארק ופתיחתו לציבור.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!