על מנת שלא לסכל את הליכי התכנון ואת ביצועה של התוכנית הצפויה לחולל שינוי משמעותי במרכז העירוני בחדרה, לא יינתנו היתרים לבנייה חדשה במתחם
במסגרת קידום תוכנית התחדשות עירונית במתחם הפיאצה החליטה הועדה המקומית לתכנון ובנייה כי על מנת שלא לסכל את הליכי התכנון ואת ביצועה של התוכנית, לא יינתנו היתרים לבנייה חדשה במתחם.
מתחם הפיאצה הוכרז על-ידי הרשות להתחדשות עירונית של משרד השיכון כתוכנית מפורטת להתחדשות עירונית במסלול רשויות, ומקודמת באמצעות הוועדה הארצית לתכנון ובנייה של מתחמים מועדפים (ותמ"ל), מה שמבטיח לוחות זמנים קצרים מהרגיל.
המתחם תחום בין ציריה המרכזיים של העיר - רחוב הנשיא בצפון והרברט סמואל בדרום, רחוב רוטשילד במזרח ורחוב הרצל במערב - מהווה חלק מתוכנית מתארית להתחדשות עירונית של מרכז העיר המקודמת בימים אלו והינה לקראת קליטה בוועדה המחוזית.
בהתאם לתוכנית מיועד המתחם לפינוי בינוי לטובת מתחם מעורב עם בינוי עירוני , תוך שמירה וניצול מיטבי של המרחב הציבורי הקיים בו.
הפיאצה בחדרה (צילום: דוברות העירייה)
בימים אלו מגבש ובוחן צוות התכנון יחד עם הרשות להתחדשות עירונית ומחלקת תכנון עיר, חלופות לתפיסות תכנון אשר יביאו להגשמת המטרה לחיזוק והעצמת מרכז העיר, לקראת הכנת מסמכי התוכנית המפורטת.
המתחם מהווה את ליבת המע"ר של העיר חדרה ונקודת ציון מרכזית בעירץ ההתחדשות העירונית צפויה לחולל שינוי משמעותי בחיזוק העירוניות והעצמת מרכז העיר תוך יצירת מרחב ייחודי שוקק ורוחש פעילות, בשילוב מרחב ציבורי עשיר המתמזג נכונה עם כלל השימושים המוצעים בו, מגורים מסחר ותעסוקה.
המתחם כולל בתוכו ומוקף בפונקציות ציבוריות עירוניות חשובות כדוגמת הספרייה הציבורית, גן הבנים, הפיאצה, השוק העירוני והקניון.
לאור העובדה כי בתחום התכנון קיימות תוכניות מפורטות בנות תוקף, המליץ הצוות המקצועי כי יש להגביל את הוצאת היתרי הבניה בתחומו, על מנת שלא לסכל את הליכי התכנון ואת ביצועה של התוכנית. לפיכך החליטה הוועדה המקומית לבקש מאת הוועדה המחוזית לפרסם הודעה בדבר הכנתה של התוכנית ובדבר הטלת מגבלות על הוצאת היתרים לפיהן לא יינתנו היתרי בנייה לבנייה חדשה בתחום התוכנית, וכי היתרי בנייה עבור תוספות לא מהותיות למבני מגורים קיימים בהיקף לא גדול על-פי תוכניות מאושרות יתאפשרו בהתאם לשיקול דעת של הוועדה המקומית.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!
בתיאטרון הקאמרי התקיימה הפרמיירה להצגה "אגממנון", הצגה מצמררת על שליט של מדינה במלחמה, עם שבויים, שנדרש לשלם מחיר אישי תמורת השבתם. בהצגה משחקים דרור קרן, ישי גולן, מיכל עוזיאל, יונתן הורנצ'יק, רות אסרסאי, ירדן ניקהמפה וגל מיזרב. בין מי שהגיעו לפרימיירה החגיגית: עמוס תמם, יניב סוויסה, יניב ביטון, קרן מור, אמיר בנאי, יבגניה דודינה, ששון גבאי ועוד רבים וטובים. פרגנו להם!
האמן יוסי לובלסקי פותח את תערוכת היחיד "לא הכל ורוד", המתבוננת במערכת היחסים שבין אב לבנו ובין אדם להוריו, דרך תהליך יצירה שנמשך 18 שנה. התערוכה, שאצרה אילנה כרמלי לנר, תיפתח ביום חמישי, 8.10.2026, בשעה 19:00 בבית האמנים בתל אביב, רחוב אלחריזי 9, ותינעל ב־31.10.2026. לובלסקי נפרד מהצבעוניות החמה המזוהה עמו וצולל אל פלטה מאופקת של כחולים, שבה הים הופך למרחב של זיכרון, אובדן, חמלה ופיוס. לצד ציורי השמן הגדולים יוצגו גם רישומי הכנה בפחם, החושפים את קווי המחשבה והרגש שקדמו ליצירות. במרכז התערוכה עומד השינוי שעבר האמן לאחר מות הוריו, מאב המתבונן בבנו לילד יתום המחפש את הוריו. לפרטים נוספים חפשו באתר של יוסי לובלסקי.
נתניה: אירוע חגיגי נערך על ידי בכירי רשת טיב טעם המסכמת בימים אלה מהלך גיוס תרומות רחב ובמסגרתו נאספו כ-102,000 ₪, כתרומה לעמותת ידידי המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין. לאירוע הגיעו בכירי עמותת ידידי לוינשטיין, בסניף הדגל באזור התעשייה פולג בנתניה. המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית, הוא מרכז השיקום הגדול בישראל ואחד המובילים בעולם. בלוינשטיין מטופלים פצועי צה"ל וכוחות הביטחון, נפגעי פעולות טרור, תאונות דרכים, תאונות עבודה, אירועים מוחיים, פגיעות חוט שדרה, קטיעות וגפיים, פגיעות ראש ומחלות מורכבות. מגיעים אליו מטופלים הזקוקים לתהליך שיקומי מקיף, במטרה לשוב לחיים עצמאיים ולתפקוד.