על מנת שלא לסכל את הליכי התכנון ואת ביצועה של התוכנית הצפויה לחולל שינוי משמעותי במרכז העירוני בחדרה, לא יינתנו היתרים לבנייה חדשה במתחם
במסגרת קידום תוכנית התחדשות עירונית במתחם הפיאצה החליטה הועדה המקומית לתכנון ובנייה כי על מנת שלא לסכל את הליכי התכנון ואת ביצועה של התוכנית, לא יינתנו היתרים לבנייה חדשה במתחם.
מתחם הפיאצה הוכרז על-ידי הרשות להתחדשות עירונית של משרד השיכון כתוכנית מפורטת להתחדשות עירונית במסלול רשויות, ומקודמת באמצעות הוועדה הארצית לתכנון ובנייה של מתחמים מועדפים (ותמ"ל), מה שמבטיח לוחות זמנים קצרים מהרגיל.
המתחם תחום בין ציריה המרכזיים של העיר - רחוב הנשיא בצפון והרברט סמואל בדרום, רחוב רוטשילד במזרח ורחוב הרצל במערב - מהווה חלק מתוכנית מתארית להתחדשות עירונית של מרכז העיר המקודמת בימים אלו והינה לקראת קליטה בוועדה המחוזית.
בהתאם לתוכנית מיועד המתחם לפינוי בינוי לטובת מתחם מעורב עם בינוי עירוני , תוך שמירה וניצול מיטבי של המרחב הציבורי הקיים בו.
הפיאצה בחדרה (צילום: דוברות העירייה)
בימים אלו מגבש ובוחן צוות התכנון יחד עם הרשות להתחדשות עירונית ומחלקת תכנון עיר, חלופות לתפיסות תכנון אשר יביאו להגשמת המטרה לחיזוק והעצמת מרכז העיר, לקראת הכנת מסמכי התוכנית המפורטת.
המתחם מהווה את ליבת המע"ר של העיר חדרה ונקודת ציון מרכזית בעירץ ההתחדשות העירונית צפויה לחולל שינוי משמעותי בחיזוק העירוניות והעצמת מרכז העיר תוך יצירת מרחב ייחודי שוקק ורוחש פעילות, בשילוב מרחב ציבורי עשיר המתמזג נכונה עם כלל השימושים המוצעים בו, מגורים מסחר ותעסוקה.
המתחם כולל בתוכו ומוקף בפונקציות ציבוריות עירוניות חשובות כדוגמת הספרייה הציבורית, גן הבנים, הפיאצה, השוק העירוני והקניון.
לאור העובדה כי בתחום התכנון קיימות תוכניות מפורטות בנות תוקף, המליץ הצוות המקצועי כי יש להגביל את הוצאת היתרי הבניה בתחומו, על מנת שלא לסכל את הליכי התכנון ואת ביצועה של התוכנית. לפיכך החליטה הוועדה המקומית לבקש מאת הוועדה המחוזית לפרסם הודעה בדבר הכנתה של התוכנית ובדבר הטלת מגבלות על הוצאת היתרים לפיהן לא יינתנו היתרי בנייה לבנייה חדשה בתחום התוכנית, וכי היתרי בנייה עבור תוספות לא מהותיות למבני מגורים קיימים בהיקף לא גדול על-פי תוכניות מאושרות יתאפשרו בהתאם לשיקול דעת של הוועדה המקומית.
כנס הקהילות הראשון Ba" מקום" נערך בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מצילים חיים להנצחת 4 חללי מלחמת "חרבות ברזל"
...
פלאשנט לוקאלי | 10.4.2025
מרכז יום שיקומי חדש בנתניה
עיריית נתניה, אגף מבני ציבור בשיתוף קרן נתניה והקרנות, משלימה בנייה של מרכז יום שיקומי חדש על שם מוריס ווייואן וואהל...
פלאשנט לוקאלי | 8.4.2025
מבצע משותף לניקיון המושבה פרדס חנה כרכור יוצא לדרך
...
פלאשנט לוקאלי | 3.4.2025
תמי שלח נפרדת מארגון אלמנות ויתומי צה"ל
עו"ד זהבה גרוס מידן תחליף את שלח לאחר תשע שנות עשייה...
פלאשנט לוקאלי | 31.3.2025
מדברים על זה
הבעיה היא לא בבנייה של עו"ד עמית חדד, אלא בסימונו - טור דעה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
"לעוף על כנפי הדמיון"
התערוכה "לעוף על כנפי הדמיון" – חוויה אמנותית מעשירה לילדים במרכז העשרה על שם שרה פדרמן...
פלאשנט לוקאלי | 14.4.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 10.4.2025
מסלולי טיול קסומים בנגב
...
פלאשנט עסקים | 9.4.2025
תביעות מול המוסד לביטוח לאומי
...
פלאשנט חוק ומשפט | 3.4.2025
פסח קסום בלב הערבה
...
פלאשנט צרכנות | 1.4.2025
ביטוח חיים ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 27.3.2025
פרדסShops – מפרגנים ונהנים
המועצה המקומית פרדס חנה כרכור פותחת את דלתות המסחר המקומי ומשיקה זירת מסחר חדשה לקידום העסקים המקומיים ומגוון הטבות לתושבים...
פלאשנט לוקאלי | 21.3.2025
יפוי כח מתמשך
...
פלאשנט חוק ומשפט | 20.3.2025
סנטר פארקס צרפת - החופשה המשפחתית שלא תוכלו לשכוח
...
השבוע התקיים במתחם הרוביז באצטדיון נתניה, ערב הוקרה לכל המתנדבים מהעמותות השונות. סגן ראש העיר, ים מאיר קרן, הממונה על תיק הרווחה הגיע לכבד ולומר דברי ברכה ושבח לכל העוסקים במלאכה. יישר כוח.
תערוכה חדשה: "וגר זאב עם כבש" –תערוכת יחיד לאמן איתן ארנון, במוזיאון היכל שלמה בירושלים. אוצרת התערוכה:מיכל סדן. ייעוץ אמנותי והפקה: לב קיפרמן. פתוחה עד לתאריך: 5.5.25. הצייר איתן ארנון, יליד ותושב קיבוץ בית זרע, מציג יצירה ריאליסטית-פואטית המתכתבת עם תולדות ההתיישבות, הזיכרון הקולקטיבי והאדמה הישראלית. בציוריו המונוכרומטיים הוא מתעד ברגישות את חיי החלוצים ונופי התקופה, תוך שילוב חפצים יומיומיים ליצירת קומפוזיציות מורכבות. ארנון בוחן את המציאות דרך עדשת הנוסטלגיה, ויוצר דיאלוג עשיר בין עבר להווה, בין חומר לדמיון. חפשו בפייסבוק:
Eitan Arnon Art.
סדרת רשת חדשה תעלה עם הזמרת ויוצרת התוכן פרידה עוזיאל שתארח זמרים ויוצרים. הסדרה עולה על ידי מותג האיפור מייבלין ניו יורק, והיא מצולמת תוך כדי נסיעה במונית צהובה, המעוצבת בסגנון המוניות בעיר ניו יורק. בשלב הראשון תעלה סדרה של ארבע פרקים, כשבכל פרק תארח עוזיאל זמר/יוצר מוביל, ביניהם: נועם קליינשטיין, ליהי טולדנו ושחר טבוך. איתם תיצור שיח פתוח ומרענן, שיעסוק בנושאים כמו: זוגיות, אהבות, אכזבות, קריירה, הצלחות, אופנה, איפור ומה שבניהם, לצד קטעי שירה ומוזיקה קצבית. מיני-סדרת הרשת החדשה שצפויה לעלות כבר במהלך חודשי אפריל- מאי, תשודר אחת לשבועיים בזירות הדיגיטל השונות והפרקים המלאים ניתנים לצפייה ביוטיוב.